Business

MIN DRÖM OM EN STUDIO

Hej finisar!

Vet ni, jag drömmer stort – det har jag alltid gjort. Just nu tar mitt varumärke min fulla fokus och därför vill jag berätta om en stor dröm jag har. Jag vill ha en egen salong – studio – butik och kontor i ett. Det låter kanske konstigt med alla benämningar men jag tänker såhär:

SALONG:

– Jag hyr stol där jag är idag, vilket jag älskar. Jag älskar mina kollegor, salongen och att kunna sköta min business lätt och smidigt där. Jag har aldrig velat ha en egen typisk, vanlig salong utan jag tänker mig ett ställe där det inte går att ”droppa in” om en tid. Ett ställe som inte ens ser ut som en salong på utsidan. Jag vill kanske ha tre, fyra personer (hyrstolar) som har sitt egna brand, vill jobba på en salong ”studio” där man helt fokuserar på sin egna business. Där kunderna är stjärnorna, kreativiteten med hår/hårfärg är allt man tänker på och gärna visar upp sina jobb utåt. Vilket GÄNG vi skulle bli.

Tänk mer att man kommer in till ett vardagsrum med en uppsjö utav härliga drycker, mysig atmosfär med en lyxig studio känsla. Man kan sitta i en maffig bar, dricka kaffe, äta lunch, piffa till makeupen eller jobba undan 1h i en härlig miljö.

STUDIO: 

– När jag lanserar mina produkter vill jag att min ”salong” ska vara en samlingsplats för dom frisörer som vill ansluta sig till mitt brand. Vi kan ha workshops, träffas och klämma/känna på produkterna. Vi kan bara sitta en kväll och inspirera varandra, vi tillsammans kanske kommer på en ny produkt i linjen som vi MÅSTE HA. Jag vill att vi gaddar ihop oss, där i min studio kan allt hända. Men jag vill också komma ut och träffa andra frisörer, hur kul med en turné?! WOW

BUTIK:

– Jag har inte bestämt mig än hur jag vill göra med försäljningen. Ska produkterna säljas på t.ex Lyko/Eleven? Ska dom finnas i en fysisk butik som Åhléns t.ex?! Magkänslan jag har är en helt annan, ni kommer förstå när allt släpps. Men jag vill att hela sortimentet ska finnas i min ”salong”, där ska man alltid veta att dom finns att köpa. Man kommer få full information och vägledning på vilken produkt som passar just dig, precis samma koncept som jag har är på bloggen. Om ni inte får den informationen från din frisör så kan man komma in i butiken, ta en kaffe och få din personliga hårvård.

KONTOR:

– Denna punkt är en självklarhet. Jag och mitt team behöver någonstans att arbeta ifrån.

Från att vara helt anti en egen salong till att se andra möjligheter att utveckla min studio på, i och med mitt brand. Det är fortfarande en dröm, det kostar mycket pengar och jag måste finna den rätta lokalen. Antingen lyckas jag nästa år med detta, eller om 2 – eller om 5. Men en egen studio ska jag ha, mina kunder är mina stjärnor – mina läsare (er) är anledningen till att jag kan göra mycket av det jag gör idag. Jag ska bara lyckas med detta, jag längtar!

Kommentarer

  1. Christine

    Jaaa en turné! Då får du träffa andra frisörer och kan vara gästfrisör så vi som inte är kunder hos dig kan få vara det bara en gång.
    Passa gärna på när du ändå är i Malmö 😉
    Stort lycka till med alla dina fantastiska planer! 💕🤗

  2. S

    Jag hoppas att dina produkter kommer finnas att köpa online också. Alla kan ju inte ta sig till Stockholm. Så online shoppa vore perfekt och lyko och eleven är ju ändå störst 🙂

  3. Izzy

    Wow! Detta tror jag kan bli sååå bra! Längtar tills du släpper dina produkter, ska bli så spännande att se vad du hittat på. Och att i framtiden kanske kunna få komma som kund till din salong känns helt otroligt. Du är verkligen bäst på det du gör!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"