Videoguide

VIDEO – Så plattar du håret med en Steampod

Jag får många frågor dagligen om den genialiska plattången Steampoden. Jag har skrivit om denna tång många gånger, men jag tänkte uppdatera er lite samt har jag gjort en video på hur jag använder den.

Vad är en Steampod?
– SteamPod är alltså en plattång med en tillhörande liten vattenbehållare som via en tunn slang levererar vattenånga till tången. Vilket hår som helst kan bli platt, då menar jag verkligen platt. Fördelen med denna kontra en vanlig plattång är att håret blir otroligt glansigt och håret känns inte livlöst som känslan kan bli av en vanlig plattång. Du använder tången i torrt hår eller när håret är 90% torrt. Tången har 5 värmelägen vilket är en fördel, dels för att olika hår är olika känsliga, och dels för att den ovane inte behöver jobba lika snabbt vid exempelvis formande av lockar i håret.

SteamPod har flytande plattor som ger en jämn och följsam naturlig styling av håret. Plattorna rör sig lite, vilket bidrar till att det blir lättare att forma mjuka lockar.

steampod1

 

  • Jag börjar med att applicera värmeskydd
  • Borstar igenom hela håret med en paddelborste 
  • Delar upp håret
  • Fördelen med att jobba med en Steampod är att jag kan ta större hårpartier i samma drag
  • För tången långsamt, väldigt långsamt (jag har speed på i videon) 
  • Avslutar med olja i sprayform

Jag plattar håret väldigt sällan, men får jag för mig att platta håret så använder jag mycket hellre Steampod än vanlig plattång. TUMMEN UPP!

Kommentarer

  1. Emilia

    Hej Elin och tack för en väldigt bra blogg! Jag är själv utbildad frisör men har valt att gå andra vägar i mitt liv, pga branschen, vilseledande utbildning osv (tror du förstår vad jag menar). Men hår är ändå ett av mina största intressen så det är kul att få hänga med på ett litet hörn genom din blogg!

    Nu till min fråga: jag har tänkt investera i en ny plattång, men har ju inte möjlighet att prova de olika märkena längre (nackdelen med att lämna branschen….) så jag undrar vad du tycker jag ska satsa på? Jag har långt, EXTREMT tjockt hår med normala till grova strån och mycket fall och frizzighet. Jag står mellan GHD (alltid ett säkert kort liksom), GAMA tourmaline och Steampod. Vad tror du? Jag använder även tången till att locka så jag vill helt enkelt ha ett jäkligt grymt verktyg som funkar till allt! 🙂

  2. Sandra

    Hej.

    Jag skulle vilja fråga dig vad jag kan göra åt mitt ”bebis” hår. Kan inte ha stram totte bak då det bara står rakt ut. Alla nya hårstrån står även rakt ut, behöver hjälp? Snälla

  3. Emma

    Hej Elin, tack för en super bra blogg och för alla bra tips du kommer med 🙂
    Denna steampod verkar ju vara helt underbar och ett måste! Har googlat lite och hittar bara återförsäljare på internet, vet du vart man kan köpa denna eller finns det bara på internet? Sett att Netonnet säljer den i leopard mönster men vill nå hellre ha en svart. Och tänkte om man kunde kolla på den i någon butik och eventuellt pröva den innan jag beställer en egen.

    Tack på förhand 🙂

    1. Elin Johansson

      Hej Emma!
      Men tack snälla, vad roligt att du gillar min blogg 🙂
      Den finns att köpa på många frisörsalonger som säljer Loreal produkter. Hittar du en salong som säljer dessa så kan du be frisören pröva denna på dig så du får känna hur den känns. Jag vet att Eleven.se säljer denna också!

    1. Elin Johansson

      Hej Sandra!
      Ja, den sliter mindre på håret just för att du inte behöver dra så många gånger för att håret ska bli platt. Denna rekommenderar jag verkligen till dom som har tjockt hår, den gör ALLT rakt.
      Lycka till

  4. Emelie snäll

    Tänkte bara säga att pilarna på steampoden ska peka neråt och inte uppåt, ett tips till nästa gång du använder den! Du kommer få ett mycket bättre resultat med ett glansigare hår

    1. Elin Johansson

      Hej Emelie!
      Ja, självklart! Jag vände den åt det hållet just för att ni skulle se tången. Videon är spegelvänd och skulle jag ha pilarna nedåt så skulle inte framsidan synas 🙂

  5. Victoria

    Hejsan!! Jag har läst din blogg väldigt länge och tycker verkligen du är hur duktig som helst!! Jag har precis köpt en sån här plattång och blev väldigt nöjd när jag testade att platta med den. Problemet var bara att det sägs att man ska få ”hollywoodlockar” med den men jag får inte alls till några lockar då jag tycker den känns lite klumpig. Kan inte du snälla visa när du lockar med den här plattången någon gång? Tack på förhand! Älskar dina videosar.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"