Produkttips

att använda värmespolar

Jag ÄLSKAR värmespolar, det tar lite extra tid med håret utsätts för minimalt slitage. Det viktigaste är när man använder värmespolar är att håret är snustorrt, verkligen torrt. Det går att fukta håret med lite saltvattensspray innan man rullar upp håret på spolarna för extra stadga.

Jag använder värmespolar från Efa, men jag tycker att vilken sort som helst fungerar. Se till att det finns olika storlekar i samma box bara, det blir bäst resultat då samt fungerar dem till alla hårlängder.

Här har ni LYXSPOLAR och BUDGETSPOLAR

IMG_0003-3

 

1. Börja med att borsta igenom håret ordentligt

2. Sen kommer vi till den punkten som är viktigast. Man ska veta att där man rullar upp spolarna, så kommer håret lägga sig när du tar bort spolen. Det gäller även om man rullar upp håret på vanliga spolar från blött hår. Men vill du skapa volym, då drar du håret och spolen framåt och rullar ihop allt – så du skapar en form utav ett ”C”. Jag har gjort ett inägg om detta HÄR, kan ni kika lite hur jag gjorde. 

3. Meningen med värmespolar är att spolarna ska värma upp håret snabbt och håret ska kyla ner sig i formen av spolen – därav blir håret format. Inget slitage, inget slit eller drag – bara rulla upp och släpp. Skonsammare och enklare blir det inte! 

4. Låt spolarna svalna, dom skall vara helt kalla. När jag lägger upp håret så får jag sitta i ca 1 timme, så det tar lite tid.

5. Sedan borstar man ut håret med en svin/naturborste

6. Spraya för stadga

6IMG_0004-7

Kommentarer

  1. Iiinas

    Hej Elin.
    Jag funderar på att satsa på värmespolar ist för plattång och vanliga rullar.
    Men jag har super lockigt hår, funkar det att rulla upp ett lockigt torrt hår? Med vanliga rullar har jag ju håret blött/fuktigt…
    Super tacksam för svar!

  2. Pia

    Jättefint! Tack för tipset men jag förstår inte riktigt vad du menar med: Men vill du skapa volym, då drar du håret och spolen framåt och rullar ihop allt – så du skapar en form utav ett ”C”. Kan du försöka förklara en gång till?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"