Hårtips

Tips till frisörer som sjunker del.1

Jag får väldigt mycket mail från er frisörer som ber om tips, ni berättar era historier och ni ber om lite vägledning på vägen för att lyckas som frisörer. Jag är otroligt tacksam för att jag har er, mina underbara kunder och ni som läser denna blogg – ni ger mig väldigt mycket energi och ”kickar” som jag brukar säga (kickar som jag lever av). 

Personligen tål jag inte ordet frisör, jag kallar mig helst inte frisör – jag vet inte riktigt varför men det har blivit att jag inte vill sätta mig i ett ”fack” om att vara frisör. Om någon frågar mig vad jag jobbar med så brukar jag säga att jag jobbar med hår, driver mitt egna företag och bloggar om hår. Jag går aldrig på frisörevents eller frisörkurser, jag älskar att sitta på internet och mjölka ur nätet på information om hur jag kan utvecklas och skapa mina egna hårfärgs-tekniker. Att sitta i ett fikarum med 4-5 frisörer – det skulle jag aldrig utsätta mig för. Jag är en ensamvarg, ibland lite för självupptagen och jag gillar inte att jobba i grupp för att jag är otroligt tävlingsinriktad och måste alltid vara bäst. Vilket också leder till det att jag inte vill ha en egen frisörsalong, jag skulle nog bli världens sämsta chef och jag är inte pedagogisk för för fem öre. 

Jag trivs jättebra med att gå min egna väg, jag får ändå möta så mycket olika kunder varje dag som jag får så mycket i utbyte av så jag är nöjd med att vara lite egen.

Som jag nämnde i dom första raderna så är jag en person som älskar kickar, kickar som ger mig en otrolig boost. T.ex när jag såg min blogg på Damernas Värld för första gången, min bild och min ”gamla” blogg hamnade på denna underbara sida. Jag stod på salongen och min kollega skriker, DEN ÄR UPPE och visar startsidan på Damernas Värld- det ända jag ser är mitt stora face på skärmen och får en glädjechock så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ett kvitto på att allt jag krigat för med bloggen, ”min hobby” har lönat sig och dags att förvalta detta till någonting bättre.

Jag fick ett jättebra mail från en frisör här om dagen som jag jättegärna vill dela med mig av, jag måste bara stämma av med henne först att jag får dela med mig utav hennes mail. Detta var en liten hint om vad det kommer handla om, ni kommer nog uppskatta det inlägget!

To be continued…

bild 1-16

Kommentarer

 1. milla

  Hej!
  Varning långt mejl från en tjej som vill skriva av sig.. 🙂

  Känner mig något träffad av rubriken till att börja med. Har jobbat som frisör i 2år, började direkt efter jag tog studenten. Just nu känner jag att står jag still och trampar på samma ställe. Jag utvecklas inte längre. Ska tillägga att jag jobbar 3mil bort från min stad, jobbar på en väldigt liten ort. Är dock utbildad i staden jag bor i.

  Det var väldigt svårt att hitta en trainee/lärlingsanställning i stan, som jag antar det är nästan överallt. Sista halvåret (om inte ännu tidigare, sökte jag ständigt efter lärlingsplats till den kommande hösten 2012. Har tyvärr haft otur med praktikplatser under utbildningen.

  Att hyrastol och kastas ut i egenföretagar-världen kändes kul och skrämmande. Det var det som gällde överallt. Fick nån månad innan studenten ett erbjudande av en av lärarna att hyra stol av henne. Jag skulle få fråga och be om råd av henne om något var oklart när jag hade kunden i stolen. Det kändes tryggt som nyutbildad!

  Dom här två åren har gett mig mycket, men inte längre. Jag vill utvecklas och ha mer utmanande kunder och få klippa och färga med alla trender som är för stunden! Kundunderlaget vid salongen är typ 50+! Ett fåtal ungdomar, en del barn men mestadels damer och tanter. Jag blir tokig av tanken att bli fast, vi är endast två frisörer på den salongen.
  Hyrstol hemma i min stad är också svårt,antingen väldigt dyra hyror för mig som verkligen inte har nån kundkrets hemma! Och dom flesta har det som ett litet krav eller ett avgörande om jag har kundkrets eller inte. Också får jag höra att dom redan har fulla hyrstolar eller nyss börjat en ny som dom hjälper igång med kundkrets. Jag känner i efterhand att jag tänkte aldrig långsiktigt som jag borde gjort. Lätt att inte tänka efter…

  Återigen lång text och inget som du behöver ta upp i ett inlägg. Du är en stor inspiration för mig Elin!! Och jag hoppas att jag kommer kunna upp i din nivå nån gång.. 🙂
  / Camilla från Eskilstuna

 2. Sandi

  Håller med den första som skrivit! Känns som att många frisörer inte riktigt kan det där med färger men ändå ger sig på de, känns som att det krävs mycket mer träning än vad de kanske gör i utbildningen gällande färger. Sen har även jag upplevt budget salonger som faktiskt bättre. Utåt kanske de ser bra ut men de kan också bli för mycket fokus på det och för lite på kunskaper eller skicklighet

 3. Lina

  Måste påpeka det att jag har haft väldigt bra utgångslägen varenda gång dessutom. Som frisören sabbat med att kleta på för mörk färg så jag måste slita ännu mer på håret!

 4. Lina

  Tänkte på ett gammalt inlägg du skrev: http://elin.damernasvarld.se/2014/01/20/lasarfraga-priser-hos-frisoren/
  Det är lustigt hur många frisörer är dåliga. Har varit hos väldigt många olika och dyra. Där dom har lyxig salong, fina märken, huvudmassage osv. Jag har Aldrig gått där ifrån nöjd. Har ofta velat färga ljusbrunt hår. Men går där i från med mörkbrunt?! (Nästintill svart ibland, och jag överdriver inte) Även när jag visar bild. Efter många misslyckanden hos många olika frisörer där jag blivit för mörk, tom röd hårig nästan så panikbokade jag en tid Hos en frisör inne i ett köpcentrum. Kom dit och det var väldigt budget, inte snygg inredning, billigt och drop in frisör, ingen massage osv.
  Har aldrig varit så nöjd som när jag går till henne. Så att det här med att man får vad man betalar för stämmer verkligen inte, man ska inte döma efter utseendet så att säga har jag lärt mig. Och jag tycker det är så skrämmande hur så många frisörer är rent ut sagt skitdåliga. Man lägger ut såå mycket pengar på det. Förstår att man inte kan få exakt som på bilden. Men här har jag gått ifrån och inte ens varit i närheten av det jag vill ha. Vad tror du det beror på?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"