Hårtips

6 ingredienser för tjockare hår

Jag tänkte tipsa er om vilka ingredienser ni ska kika efter när ni ska köpa hårvård/kosttillskott för att få tjockare och fylligare hår. Det är inte ofta vi står och synar en schampo flaska på samma sätt som vi står och synar ett paket med riskakor och letar efter kolhydrater?! Vi är helt enkelt inte kunniga om indigrisenser som finns i skönhetsprodukter, det är synd tycker jag för det är minst lika viktigt.

1. Kaffe
– Det finns inte många hårvårdsprodukter som innehåller kaffe men tro det eller ej, det finns forskning som tyder på att håret har vuxit snabbare och håret har blivit tjockare utav kaffe. Så hittar man ingen produkt som innehåller kaffe?! Köp några bönor, massera in i hårbotten och hoppas på det bästa. Eller så går det nog bra att dricka några koppar per dag också!

2. Neem 
– Detta är en lite rolig ingrediens som man verkligen ska lägga på minnet. Detta ämne har under lång tid hjälpt människor med håravfall i Sydostasien,  men man har märkt att detta ämne hjälper till att rengöra håret från överflödigt talg som kan vara svårt att få bort i vardagen. Ligger den för mycket talg (fett hår) i hårbotten så lägger sig talget som en hinna på hårsäcken så håret inte har någon chans att växa som det ska. Detta ämne hjälper att rengöra och avlägsna överflödigt talg vilket då gör att håret får växa som det ska. Vill också tillägga att det finns som vitamintillskott också!

3. Biotin
– Jag har skrivit om Biotin väldigt många gånger, men det är det ämne som finns i alla vitamintillskott och håret behöver detta ämne för att må bra. Oftast finns detta ämne i våra hårvårdsprodukter, annars kan man äta vitamintillskott för säkerhetens skull.

4. Pantotensyra
– Som också är känd som vitamin B5, är väldigt viktigt för dom som vill ha tjockare hår. Det finns i vissa hårvårdsprodukter, annars finns det som kosttillskott.

5. MSM, även kallat Metylsulfonylmetan
– Detta är en naturlig svavelkälla som finns främst i gröna växter och frukt, men vi är inte alltid så duktiga på att få i oss det. Håret består av keratin och för att allt ska fungera så kräver keratinet svavel. MSM produkter finns som kosttillskott och även innehåller en del hårvårdsprodukter detta ämne, ett måste helt enkelt.

6. Omega 3&6 
– Trodde ni att jag skulle glömma dessa viktiga ämnen. Dessa essentiella fettsyror (EFA) ökar också absorptionen av näringsämnen till hårsäckarna, vilket ger dig friskare hår. Dessa finns i vissa hårvårdsprodukter samt som kosttillskott.

juli julii

 

Kommentarer

 1. Lisa

  Becel är margarin inte smör. Becel är den värsta sortens kemikalieblandning som inte borde få kallas livsmedel !
  Jag var på livsmedelsverkets sida och hämtade nedanstående info:
  Omega-3-fett finns i till exempel
  •fet fisk som lax, makrill, sill och sardiner (innehåller EPA och DHA)
  •vissa alger (innehåller EPA och DHA)
  •rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja
  •linfrö och linfröolja
  •valnötter
  Omega-6-fett finns i till exempel
  •majsolja
  •solrosolja
  •sojaolja
  •sesamfrö och sesamfröolja
  •rapsolja

 2. Emma

  Omega 3&6 finns i Becel smör. Det kanske inte är jättemkt men det är ett tips att köpa smöret att ha på macka eftersom det är gott och är bra för håret 😉

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"