LäsarfrågorProdukttips

Läsarfråga – Keratin behandlingar?

Hej Elin! Tack för en suverän blogg, du verkar så otroligt ambitiös och duktig på det du gör! Till min fråga: Min frisör tipsade mig om att göra en keratinbehandling. Självklart googlade jag på detta och hittade allt ifrån att ”det är fantastiskt” till ”efter en månad hade jag tappat halva mitt hår”. Vad tycker du om detta?? Är det bättre än brazilian blowout? Jag har lockigt, ganska frissigt halvlångt (slitet) hår, är det värt att lägga ca 2000 kr på detta? Eller räcker det med t.ex. Lanzas Keratin Healing Oil Serie?

Jag har alltid använt mig mycket av både fön och plattång, vilket har resulterat i att mitt hår har ”stannat upp”. Det blir liksom aldrig långt, även fast jag köper alla möjliga dunderprodukter för hur mycket pengar som helst. Det skulle vara så skönt att komma ur duschen utan frissigheten och okontrollerade halvdana lockar, samt att slippa behovet av plattång.
Tacksam för svar! Många kramar /Amanda

Hej Amanda!

Tack så mycket, det värmer så mycket att du gillar min blogg och det jag gör. Självklart ska jag svara på din fråga: 

Keratin behandlingar blev jätte populärt för typ tre år sedan. Men jag tror att man kom på efter ett tag att dom inte fungerade så bra som planerat. Jag har jobbat med olika keratin behandlingar genom åren och jag kan tycka att det är som en väldigt intensiv inpackning (en väldigt kostsam sådan). Men nu ska jag inte dra alla över en kam utan detta är utifrån mina erfarenheter och mina åsikter.

Som sagt, det finns en uppsjö utan olika märken och metoder. En keratinbehandling har syftet att stärka, vårda, bygga upp och vissa har en utslätande effekt upp till 70%. Resultatet blir ett mer glansigt och mjukt hår. Oftast så används fyra steg, bryta ner, tillsätta keratin (som skyddar hårstrået), tillsluta och sist en glansprodukt.

Denna behandling görs oftast hos frisören och tar upp till två timmar. Behandlingen skall hålla upp till 12 veckor beroende på hårets kvalité såklart. Detta kan kosta från 800-3000 kr (per gång)?!

Personligen tycker jag inte detta inte fungerar. För den pengen så är det verkligen inte värt det. Då tycker jag hellre att du kan boka en tid hos frisören och göra en vanlig inpackning/vårdbehandling till hälften av priset (minst). Eller så finns det en uppsjö utav inpackningar och metoder som fungerar nästan bättre.

Sen vill jag också påpeka att det finns INGEN produkt eller metod i världen som kommer göra jobbet åt dig. För att motverka frissighet måste du jobba med värme på håret, för att motverka slitage så använder du vårdande produkter. Jag kan skrivit mycket om frissighet HÄR, HÄR och HÄR

Stort lycka till!

elinjohansson

Kommentarer

  1. Maria Ekman

    Jag har väldigt torrt, tjockt, lockigt hår med enorm volym.(ej färgat) Det är frissigt och att borta håret är uteslutet. Längre tillbaka brukade jag platta håret för att kunna ha det utsläppt!!! Testade keratinbehandling som gav resultat men det var inte värt det pga doften. Använder olika (dyra) smoothing schampo och balsam(inpackning) + Lanza trauma treatment efteråt. (Skulle inte klara mig utan trauma treatment) Blåser aldrig håret då det blir enormt stort och frissigt utan låter det bara vara. Alla säger att jag har sååå fint hår men jag har alltid haft problem med volymen och frisset samt att hålla ihop lockarna 🙁 Jag är oerhört tacksam för tips! Det jag eftersöker är ngt som tynger ner, ger glans/fukt och håller ihop lockarna. Snälla ngn hjälp mig!!!

  2. rim bellar

    jag har gört keratin i hunstul i föra december det vara hemskt luktar mycket äkligt jag fick inte sova på kvällen jag har ont i huvudet fotfarande jag har mycket miel alltid kliar svider jag känner jobbigt aldrig jag ska fixa mer jag vill ha råd från er vad ska göra tack.

  3. Nina

    Hej. Kan bara hålla med ovanstående att det blev riktigt bra resultat av keratin behandling. Plattar mitt hår i vanliga fall varje dag då jag har väldigt lockigt och frissigt hår. Nu kan jag tvätta håret och egentligen strunta i att platta för det är både platt och glansigt efter behandlingen. 🙂 hade jag gjort en vanlig inpackning hade jag defenetivt behövt att använda plattång.

  4. Gül

    Hej ! Jag har gjort mina behamdlingar i Turkiet. Är super nöjd har mycket hår som är affro lockigt men efter behandlingen är det spik rakt mycket mjuk älskar bara hur håret glanser . I Turkiet var det mycket mycket biligare 1000kr kostade det med färg slingor och keratin behandling

  5. mina

    Keratinbehandlingar har räddat mitt hår! Det gick alltid av innan det hann växa sig långt men har med hjälp av keratinbehandling fått hår ner till midjan på 2 år! Har testat Kalebo (ej bra), och true keratin! Det sista är bäst! Jagv har lockigt tjockt hår som är extremt torrt av blekning å färg. Nu är det vågigt, glansigt, friskt och framförallt starkt! Rekomenderar keratinbehandlingar till alla som vill ge sitt hår en chans till återhämtning. Kolla även behandlingarna som beautybay säljer som är till hemmabruk. Nästan lika bra som dom på salong:) lycka till!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"