Produkttipsvolym

Så får du ”tjockare hår”!

"Rudderless" Portraits - 2014 Sundance Film Festival

Att alla vill ha tjockt och fylligt hår är ingen nyhet, men hur får man det? Jag tänkte ge er tips på hur man kan göra för att håret ska ”SE” tjockare ut.

  • Det första som jag tycker att man ska tänka på är att se över kosten. Jag föreslår att komplettera din vanliga kost med vitaminer som Biotin eller Viviscal, som hjälper till att göra håret starkare och fylligare i längden.
  • Volymgivande produkter är nog det enklaste och snabbaste sättet att få håret att se tjockare och fylligare ut. Gärna en lotion eller spray med plumping effekt. Som appliceras i fuktigt hår och jobbas upp med värme (fön)
  • Sen tycker jag klippet, ”snittet” på klippningen är viktig. Håller frisören på att tunna ur topparna eller använder kniv vid klippning så kommer håret få en flygig effekt och resulterar till livlöst och tunt hår.
  • Sen självklart, ju kortare frisyr desto tjockare blir håret. Det behöver inte handla om flera dm, utan om du har håret lite under axlarna – så räcker det med att klippa av 5 cm och ändra snittet på uppklippningen. Så får du direkt en fylligare look.
  • När vi ändå är inne på klippning, så vill jag poängtera att ett långt hår är inte alltid snyggt. Det är så många som är fast vid sina slitna, långa toppar. Men det fulaste jag vet är ett hår som är slitet och formlöst. Det kan hjälpa att klippa några cm så får håret ett helt nytt liv.

Kommentarer

  1. Mirre

    Tack för tipsen! Hur åstadkommer man frisyren som finns på bilden till artikeln? Hur skulle jag kunna beskriva den – förutom att visa bilden – för min frissa? Först o främst hur har man klippt den? Eller är det stylingen som är hemligheten bakom den?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"