LäsarfrågorProdukttips

Läsarfrågor – Byta hårvård – Platta håret – Tränar mycket

Hej!

Först och främst, tack för en grym och läsvärd blogg, lär mig hur mycket som helst! Jag har mitt hår på utsparning just nu och undrar lite saker som jag hoppas att du kanske har lust att svara på. =)

1. Varför skall man byta hårvårdsserie efter 6 månader? Har aldrig hört det förut….

2. Hur gör man för att platta håret så det blir ”som hos frisören”? Mitt blir alltid så strävt istället för mjukt trots att vi använder samma produkter.

3. Hur skall man göra om man tränar mycket och svettas mycket, luggen blir flottig redan efter första dagen och håret luktar unket. Jag tvättar håret var tredje dag men det känns nästan lite lite när jag tränar ofta. Hur kan man hålla håret fräscht längre trots att man smutsar ner det så mycket. Tips på träningsfrisyrer? Skall man ha svettband?

Mvh Emma Hå

Hej Emma! 

Tack själv, självklart ska jag hjälpa dig lite.

1. Det finns ingenting som säger att du ”måste” byta hårvård men eftersom vi lever i det land vi gör som har årstider och tvära kast så hinner inte riktigt håret/hårbotten med så på vintern behöver håret mer fukt än på sommaren så då kan man byta just för den anledningen. Vi färgar oftast håret mer på vinter halvåret och vi satsar på lättare produkter på sommarhalvåret, så därför tycker jag att man kan byta efter årstid. Lika så med hårbotten, på vinterhalvåret så blir hårbotten torrare och flagnar men på sommaren mår hårbotten som bäst. Då skulle jag satsa på att bara skydda håret från solens strålar, finns uv-skydd för håret också. Det inlägget finner du HÄR.

2. Jag har gjort en video på hur du kan föna ut håret själv, den videon hittar du HÄR. Samt ett inlägg om hur du bekämpar frissigt hår HÄR.

3. HÄR finns massor med inlägg om hur du ska tänka när du tränar mycket, trevlig läsning!

IMG_0002

Att applicera dessa två produkter i handdukstorkat hår innan föning gör varenda hår mjukt och följsamt. Ett plus för den vård håret får. Information om dessa produkter finner ni i detta inlägg.

Kommentarer

 1. Anonym

  Hej Elin! Din blogg är så hjälpande och inspirerande så tack! Har några frågor. Jag har lite afro hår liknande eller det ser ut såhär; http://hairstylesi.com/2014/10/natural-hair-afro.html fast kortare.
  1, När jag var i Thailand för ca 5 år sedan klippte jag mitt hår där fast de gjorde helt fel. De klippte mitt hår lockigt alltså inte platt. Det blev sjukt o jämt och är så än idag. Det har knappt växt något och jag vill verkligen fixa det. Har du något tips på hur jag ska göra?

  2. Skadar det att ha rastaflätor?

  3. Hur kan mitt hår bli lika rakt och samma textur som någon som föddes med rakt hår?
  Tack sååå mycket!

 2. Hanna

  Hej! Jag använder Kevin Murphy plumping line. Men du har i tidigare inlägg skrivit att man endast ska använda de produkterna. Men min fråga är om jag ska föna håret får jag inte ha i värmeskydd då? Jag använder ett från kerastase. Och kan jag använda en annan inpackning? Använder redken Diamond oil.

 3. Isabelle

  Elin, jag är desperat efter råd. Jag är 24 år gammal och upptäckte idag flera gråa strån. Min reaktion var att börja gråta. Hur ofta ser du unga med gråa strån? Hur kan jag ta hand om mitt hår på bästa sätt nu när det börjar komma gråa strån? Jag märkte att de strån som var gråa hade en annan ”struktur”, de var lite grövre och såg inte lika tunna och fina ut som mitt övriga hår. Snälla snälla, ge mig tips!

 4. Carolin

  Hej Elin! Verkligen TACK för att du driver denna blogg! Har gett mig så mycket kunskap och inspiration.
  Men jag har en fråga/problem som jag hoppas du kan hjälpa mig med; du har gett så många bra råd ang träning och hur man då ska sköta håret, mitt bekymmer är att jag rider. Är i stallet varje dag, stänger in mitt hår i en ridhjälm och sedan måste jag duscha varje dag då min sambo dessutom är allergisk. För att hästdoften ska gå ur räcker det inte med att bara skölja håret, måste använda schampoo.
  Hur ska jag göra på bästa sätt för att skona mitt hår mot slitage trots allt detta?
  Tack igen för en fantastisk blogg!
  Kramar, Carolin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"