Arkiv

Pälsen är borta?

IMG_1195

Igår var jag och testade en helt ny grej, eller jag har testat detta en gång tidigare. Det jag pratar om är tråda ansiktet, helt genialiskt. Förra gången så trådade jag bara ögonbrynen men denna gång trådade jag hela ansiktet. Det var med skräckblandad förtjusning jag tog mig igenom dom där 45 minuterna. Jag är väldigt ljus i hyn, har porslinshy men med en generös hårväxt. När jag stod i hissen för någon vecka sedan så slog det mig att: ”Herregud, jag har ju päls i ansiktet”. Jag märker ofta hur jag får jobba in min foundation väldigt länge och vissa puder fungerar inte på mig, det måste ha och göra med dessa små vita hårstrån överallt.

Så jag bokade tid hos den bästa utav dom bästa, Hilda som jobbar på Style By Charbel ute i Saltsjöbaden. Hilda är grym, så noggrann och resultatet blir bättre än en babyrumpa.

Hilda informerade mig om att när man trådar hela ansiktet för första gången så kan det dyka upp lite finnar efteråt eller att huden blir irriterad. Som jag nämnde innan så har jag porslinshy och har väldigt lite pigment i ansiktet vilket gör att jag fick ingen rodnad. Men finnarna får jag återkomma om det ploppar upp några, jag har ca fem finnar på ett år så det borde vara lugnt.

Hilda gav mig några bra tips på hur jag kan lugna ner huden nu i början och vad jag ska tänka på, så hoppas jag att det blir inga problem. Men resultatet är helt magiskt och jag känner mig lika fräsch som att jag har gått och gjort laser i ansiktet. Så ser ni någon som skimrar på Östermalm så är det jag!

Någon annan som testat detta? Vore kul att veta (:

Kommentarer

 1. Emma

  Isåfall skulle jag hellre tagit bort hår i ansiktet med laser. Kan inte vara bra att tråda ansiktet, håret blir ju grövre sen.

 2. Malin

  Hej Elin! Hur har det gått efter trådningen? Hur växer håret ut? Blir det mörkare hårstrån i ansiktet? Skulle vara så tacksam för svar.

 3. Rebecca

  Nej det har jag faktist inte hört talas om. Bara tråda ögonbrynen 🙂 Dock har jag verkligen imprincip inget kroppshår överhuvudtaget förutom på huvud , ögonfrans och ögonbryn liksom haha men det är ju bra att det finns 🙂

 4. Karin

  Är bara rädd att de hår som sedan växer ut växer ojämt (några blir längre). Har inte Sveriges Hudterapeuter (namn?) avrått från trådning?

 5. Cecilia

  ”Finnarna” är väl inflamerade hårsäckar och därför borde det inte spela någon roll vilken hudtyp eller benägenhet för finnar du har normalt? Men hoppas du slipper dem iaf 🙂

 6. Carro

  Har funderat över det här med trådning, är jättenyfiken och själv intresserad av att testa. Vad skiljer egentligen trådning från vaxning på själva resultatet, hållbarheten och hur det blir när det växer ut igen? Och varför väljer man att tråda när vaxning går så mycket snabbare? 🙂 Har också hört att vaxning med åren kan göra små fjun till grövre hårstrån. (Detta har jag läst på Linda Hallsbergs blogg, hon hade fått informationen via någon specialist inom området.) Är det samma med trådning?

 7. Louise

  Bästa sättet att få bort alla små fjun med! Jag trådar mina bryn själv och även på mina kunder på salongen. Kul att fler har börjat med det 🙂

 8. Jennifer

  Hej Elin,

  Jag har oxå päls i mitt ansikte 😉
  Hur länge håller resultatet när man trådar? Och hur ser håret ut när det växer ut på nytt?
  Tack för din inspirerande blogg!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"