Hårfärg

Kall VS Varm brun – vad föredrar ni?

Oftast när man vill färga brunt eller dom som redan är brunhåriga säger oftast såhär: ”inget rött, utan en kall brun hårfärg”. Jag vill bara visa er skillnaden mellan en kall och en mer pigmenterad hårfärg. Jag tycker personligen att en kall brun ton är väldig fult och sällan passar med hudtonen. Sen är det självklart att en brun hårfärg kan ha en blå underton men ändå är chokladbrun, men där tycker jag att gränsen går.

När en kund visar en väldigt kall hårfärg/bild så är den oftast photoshopad och modellen har en perfekt beige ton i hyn och det ser självklart snyggt ut. Men oftast så är alla vi redan färgade sedan innan och färgar man en hårfärg uppbyggt på grönt så blir det en färg som är tråkig och platt.

brown

 

Kolla denna skillnad. Detta är helt två olika personer, ena tjejen (t.v) har gröna ögon, perfekt solblekt hy och tjejen till höger har bruna ögon och ljus hy. Vilken hårfärg föredrar ni? Jag skulle välja den högra tjejen, håret ser friskt, glansigt och färgen är helt inne i tiden. Vi ser oftast ut som den högra tjejen, ögonfärgen varierar men det går fortfarande att bära upp en mer pigmenterad hårfärg oavsett.

Med detta inlägg så vill jag bara att ni tänker till nästa gång ni säger: ”Jag vill ha en kall brun, inget rött”. Det handlar oftast bara om okunskap och här ska frisören in och ge dig olika alternativ som passar dig.

brunt

Om ni kollar denna jämförelse så har tjejen till vänster en lite ljusare brun hårfärg. Många skulle nog tycka att den är kall men hennes hårfärg är guldig men matt och helt jämn. Tjejen till höger har en sjukt snygg ombre som går i matt bottenfärg som möter kopparlängder. Båda är varma men med olika nyanser.

bruntg

Dessa två tjejer har egentligen samma ton men skillnaden är mörkhetsläget. Så ju ljusare brun du vill vara, desto varmare blir tonen och ju mörkare du vill vara desto kallare blir du.

 

Kommentarer

 1. ErikaJ

  Jag passar i varma färger så jag skulle aldrig önska en kall brun färg. Tycker det ofta blir lite ”musigt” och inte alls smickrande.

 2. Sandra

  HAHA, känner så igen mig i det du skriver. Håller på att arbeta mig från väldigt mörkt hår med koppartoner och vill ha ganska ljust hår. Säger alltid ”du får göra som du vill så länge det är en kall ton”. 😉 Blir förvisso glad över att du skriver lite positivt om tjejen längst upp till vänster eftersom jag har både gröna ögon och snarlik hudton.

  Hur som helst upplever jag att mitt hår är väldigt ”matt” vilket jag dels vet hör ihop med nyansen men att mitt hår är väldigt torrt. Vad hade du rekommenderat för färg på slingorna/färgen då jag vill bli ljusare? Har ungefär samma hårfärg som tjejen längst upp till vänster.

 3. Yvonne

  Hejsan! Intressant som vanligt :-).
  Skulle varit roligt att hlra något liknande om blonda nyanser… Tydligen är jag i npgot slags mellanläge, många säger att jag ska ha varm blond nyans och lika många säger att jag ska gå åt det kalla hållet. Har gröna ögon och fräknar. Bär ofta svarta kläder… likaså med guld och silver, fifty fifty tycker jag passar lika bra i båda. Det sista har jag önskat lite kallare toner i hår pga av mina grå- vita hår som blir allt fler ;-). Förstår att du har svårt att råda utan att se mig men du kanske har någon skön teori som vanligt! Älskar din blogg…
  Mvh Yvonne

 4. Emelie

  Fattig student och jag vill verkligen använda bra schampo + balsam. Använder frisörserum + uniq one leave-in, men vill också använda bra schampo+balsam. Vet du något bra billigt som man kan köpa på ica eller något hyfsat billigt frisörschampo+balsam? 🙂

 5. emelie

  Du borde göra inlägg om HUR man vet om man använder ett bra schampoo, ett bra balsam eller en bra inpackning. T.ex. hur man märker det på håret osv, för ibland köper jag dyra salongsprodukter och ibland köper jag från ica maxi utav de ”vanliga” märkena – och jag är så pass oerfaren att jag ibland inte ens kan veta om det gör någon skillnad. Säger bara att det kan nog vara ett bra och informativt inlägg som många behöver ta del av!

 6. Solin

  Åh så bra inlägg! Dock undrar jag ifall d har något liknande inlägg om blont hår? Jag är nämligen brunhårig just nu med lite blonda slingor här och där, dock har jag bestämt mig för att bli helt blond men skulle gärna vilja se lite vilken ton på hårfärgen som skulle passa olika hudtoner?

 7. Nina

  Superbra att du lägger in sånt här! Jag har själv varit lite osäker på huruvida vissa bruna färger är varma eller kalla. Själv skulle jag aldrig kunna bära upp kallt så gul i hyn som jag är.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"