BlondFöre och efter

Ni måste se denna makeover!

Igår hade jag en helt super gullig kund, hon hade väntat i 4 månader på denna tid och nu var det hennes tur att få en makeover. Hon kom in med ett rätt gult, fläckigt, slitet hår med en rejäl utväxt samt gamla slingor. Min kund var helt med på en förändring och då har hon ju kommit till rätt person, inte sant? Jag ÄLSKAR ju makeovers, blir helt varm i hela kroppen.

Detta resultat kunde jag inte ha lyckats med om det inte vore så att jag fick klippa av nästan 10cm på längden. Hennes hår var alldeles för slitet och torrt för att håret skulle klarat av denna tuffa behandling utan en ordentlig klippning, men som sagt jag fick klippa den magiska mellanlängden så då kände jag att jag kunde gå ALL IN med färgen.

blonde

Före/Efter

Jag la alltså en bottenfärg, slingade upp hela håret i en ombreteknik, slingade vanliga slingor med två olika nyanser, slingade även på fri hand (balayage) samt la en blond kall mocca/blond toning över hela håret för att ”blenda” ihop allting. Lät den sitta till önskat resultat, klippte igenom håret till en helt ny frisyr och som pricken över i:et så fick hon en ”parted bangs” i fram. Sen tyckte jag hon var värd en hollywood-wave styling!!!

Tycker ni om det? 

blonde1

Kommentarer

 1. Linda

  Hej!! Gud vad du är grym på det du gör!
  Jag har själv mörkblont/ljusbrunt hår men ville slinga det till den färgen på bilden vilket jag gjorde i somras, men blev inte riktigt som jag ville ha det… Det blev mer guldigt istället och ser inte alls blont ut fastän jag visade bild på exakt hur jag ville ha det. Hur ska jag få min frisör att förstå hur jag vill ha det?
  //Linda

 2. Isabelle

  Åh så fantastiskt fint!!
  Har själv försökt få exakt den här nyansen i två år nu, jag går till frisören och det ser ungefär ut så… i några veckor. Sen är det precis som att färgen går ut och mitt vanliga lite guldiga hår kommer fram. Vet du vad som är fel? Hur behåller jag den här nyansen? Det är så ledsamt att betala nästan 2000kr för något som inte ens håller i en månad 🙁

 3. sofia

  Hej elin! Tack för en helt underbar blogg. Du har inspirerat mig till mycket.

  Jag håller just nu på att gå från rött till ljusbrunt/slingat hår. Men efter första besöket hos frisören så avfärgade hon endast i botten då det bara var där jag hade rött kvar. hon la sedan i en ask färg i hela håret och det resulterade i att jag nu är guldbrun/rosabrun i botten ner till öronen och sedan är det vrålkallt och mörkt i topparna…. :(hon tycker jag ska gå såhär i några veckor till men fy fasiken vad jag hatar det. finns det något jag kan göra för att jämna ut färgen sålänge? Färgbomb eller vad som helst?

  tacksam för svar.

  MVH
  En tjej som verkligen är beroende av sitt hår!!

  1. Elin Johansson

   Hej Karin!
   Tack snälla. Det kommer komma åtta helt magiska videos som håller på att spelas in där en utav dom kommer jag visa hur jag lockar håret som på bilden. Annars kan du kika in på min youtube kanal sålänge (elinjohanson) där finner du massor med användbara tips. Håll ut <3

 4. Sandi

  Många av dessa kunder har ju fått vänta 4 månader på en tid, så jag antar att hon tog emot kunder då och då kan denna kund vara en ny.

 5. Stella

  Hej! Tack för en superbra blogg! Hur stylar du håret när kunderna ser ut sådär på efterbilderna? Så himla fint och håret ser så himla tjockt och fylligt ut!

 6. Minmi

  Eftersom du inte tar emot nya kunder antar jag att det är du som ofta har klipps/färgat ”förebilderna” också? Även om det var ett tag sen!

 7. Cecilia

  Jättesnyggt! Men man märker att vi har lite olika referenser. Tycker jag har mellanlängd (är till axlarna) och detta är långt. Funderar på att spara ut men mitt hår är ”typiskt skandinaviskt” dvs tunna hårstrån och inte så många. Håret känns ändå fylligt i den längd jag har nu men när det blir längre känns det så tunt. Haha, undrar om det finns hopp för mig att få ett sånt här svall?

 8. irmeline

  Sååå fint 🙂 du är så otroligt duktig. Jag har rätt så mörkbrunt hår och skulle vilja färga till en soft ombre, inte alltför blont. Jag undrar vad man ska säga till frisören och om jag behöver boka in flera tider? Vore skönt att göra förändringen på en gång för att det kostar en del 🙂 jag följer johnnyramirez1 på instagram och han lyckades på ett besök att göra en mörk brunett till en mycket ljusare frisyr, antar att jag måste hitta någon skicklig i Stockholmsområdet.

 9. philippa

  finns det verkligen ingen chans i världen att man skulle kunna få en tid hos dig i juni? behöver en riktig makeover till bråvalla!!

 10. Linnea

  Nu är inte jag frisör så jag kan inte termerna, men brukar du klippa så att håret är längre där bak och lite kortare fram till? Typ som ett V? Det ser nämligen ut som att hennes hår är klippt så från början, tänkte om det är något du tycker är fint eller inte?

 11. Linnea

  Sjukt snyggt! Synd att vi inte får se framifrån också, men förstår att kunderna inte vill visa ansiktet. Den där mellan längden är så snygg, men oj så svår att känna sig bekväm i.

 12. Hannah

  Helt flawless!!! Dina blondiner blir magiska! Precis så jag vill få mitt hår – när börjar du ta in nya kunder? Skulle släppa allt för att flyga upp till Sthlm och få en behandling av dig!

 13. Marie

  Så fantastiskt snyggt! Jag tänker spara den här bilden och visa upp den för min frisör och bara hålla tummarna för att jag går ut därifrån med nåt liknande 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"