Produkttips

Tips på en budget variant av en Mason Person

Hej mina vänner!

Jag tänkte tipsa er om en borste som jag beställde hem för några veckor sedan och som jag fick hem förra veckan. Jag vet att för vissa är det helt orimligt att lägga 1300 kr på en hårborste, jag förstår er. Det är samma sak som att jag tycker det är helt orimligt att lägga massa pengar på skor som ändå slits ner under några  månader. Därför så beställde jag denna borste som ett test och jag måste säga att jag tycker den var jättebra för det priset.

– Den heter alltså Corioliss The Original Cushion Brush Large som kostar alltså endast 180 kr och ni kan klicka hem den HÄR –

Den har en mjuk gummikudde, nylon borst och den är stor men finns även i mindre storlekar (tror jag). Fungerar på samma sätt som en Mason Pearson borste men självklart så går det inte att jämföra dom men jag tycker faktiskt att den är snarlik. Så ett hett tips till dom som vill ha en egen budget variant utav den kända och magiska Mason Pearson borsten.

IMG_0010

Kommentarer

 1. Josefine

  Hej Elin!
  Vad tycker du om HH Andersen’s borstar? De verkar väldigt populära, men jag litar alltid blint på dig, så jag vägrar tro något så länge inte du har sagt ditt, haha! Världens bästa blogg har du, helt kär!!

 2. Elsa

  Hej Elin!
  Läser din blogg varje dag och lär mig SÅ mycket! Tack för all inspiration och kunskap som du skänker!
  Jag har tjockt (grova strån), lockigt och frissigt hår som är färgbehandlat med toppar som lätt klyvs och blir porösa. För ett och ett halvt år sedan slutade jag med värme och färg (tonar bara var 4:e månad hos frisör) och började använda Redken, Paul Mitchell leave in och arganolja.
  Nu känner jag att jag vill prova ett nytt märke, och är sugen på Kevin.Murphy. Men, jag vet inte om jag ska välja Born.Again eller Luxury. Born.Again känns mer djupverkande, men Luxury känns mer anpassat för min typ av hår. Born.Again finns ju även i inpackning och det gör inte Luxury…. Vilken skulle du rekommendera?

 3. Emelie Nyberg

  Hej Elin! Börjar med att säga, tack för en superbra blogg. Jag har en fråga, jag har precis köpt en locktång med möjlighet att ställa in temperatur mellan 130-200 grader. Vilken temperatur bör man ha?

  1. Elin Johansson

   Hej Emelie!
   Det beror lite på om ditt hår är skadat och torrt eller om du har ett starkare hår som klarar högre värme. Men jag tycker att tången ska vara på 200 grader för att stylingen ska hålla och att håret blir riktigt varmt när håret formas. Lycka till!
   Kram Elin

 4. Linnéa

  Hej Elin. Mitt namn är Linnéa och jag är 20 år. Jag själv är frisör eller frisörlärling i nivå 3 och jag undrar bara om du har några tips och råd när man har en missnöjd kund. Hur ska man ta det? Vad ska man göra? Jag har en tendens att ta åt mig väldigt mycket själv och känna att jag är väldigt dålig och vill helst bara sluta med yrket direkt! Hur gör du vid missnöjda kunder eller hur gjorde du?

 5. Alexandra

  Hej Elin! Jag har en fråga till dig och jag vet att det kan vara svårt att få svar när du inte riktigt vet hur mitt hår är eller ser ut (här kan du se ungefär färg och så och även min naturliga färg om det hjälper på något sätt: http://evelinalexandra.blogg.se/2014/november/alexandra-resultat-av-haret.html#comment)
  Men jag har väldigt grovt hår, tjocka hårstrån och lockigt hår. Jag har färgat mitt hår en hel del (så det är bara utväxten som är grov för tillfället) och just nu vill jag mer än allt ha en riktigt snygg färg (min ser inte alls fin ut) men samtidigt vill jag låta håret växa ut då jag vill ha det långt.

  Vad för produkter skulle du rekommendera för mig? Jag använder mig just nu utan Garnier schampon, loreal (någon gul burk för torrt hår) inpackning, paul mitchell olja och även GHD’s värmeskydd. Tvättar håret otroligt sällan, det kan gå lite mer än en vecka innan jag tvättar det och det gör jag mest av lathet då mitt hår är så tjockt och har jag plattat det i 40 min så vill jag inte tvätta det typ 5 dagar senare. Sen ska jag tillägga att jag nästan aldrig plattar håret eller har någon typ av värme på det.
  Sorry för lång fråga, men jag behöver verkligen hjälp och varför inte be den bästa om tips och råd då!

  1. Elin Johansson

   Hej Alexandra!
   För att få exakt rätt produkter för ditt hår så måste en frisör känna och klämma på ditt hår för bästa rådgivningen. Så nästa gång du är hos frisören, be henne/honom att ta fram ditt egna kit för ditt hår. Stort lycka till! Kram Elin

 6. Josephine

  Hej! Har på senaste tid investerat i massa bra produkter till mitt hår. Mest Redken och Kevin murphy. Är bara osäker på om jag använder dom i rätt ordning.
  Det jag använder efter dusch är värmeskydd (i blött hår) hårolja, plumping spray och leave in conditoner. Alla står att man ska använda i blött/fuktigt hår men i vilken ordning använder jag för bästa resultat? Tack för en superinspererande blogg! Kram!

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Men vad roligt, grattis. Efter dusch, alltså i handdukstorkat hår ska:
   1. Plumping spray (om det är KM Plumping line)
   2. Leave-in lotion
   3. Värmeskydd (gärna spray, så det är lättare)
   4. Föna håret
   5. Avsluta med olja
   Har du grovt hår så kan oljan gå i när håret är fuktigt men annars tycker jag det räcker att applicera olja i torrt hår.
   Lycka till. Kram Elin

 7. Josefine

  Hej!
  Först och främst – jag älskar din blogg! Och har blivit så mycket mer intresserad om mitt eget hår sen jag halkade in här. Bokade till och med en frisörtid för första gången på 4 år tack vare dig.
  Men till min fråga, hur vart när utbildade du dig?
  Har du tagit många kurser utöver din utbildning?

 8. Annika

  Jag har grovt hår som är ganska trassligt efter tvätt och jag har svårt att se hur en så här ”mjuk” borste skulle kunna reda ut tovorna. Får ta och prova helt enkelt 🙂 .

 9. malin

  Nej slitet har hon inte, även utan löshår ser håret bra ut. Är mer förvånad över att elin lyckas hålla håret så fint trots blekning o hårförlängning. Men det beror väl på att hon följer sina egna frisörråd. Så en sån frisör vill man ju ha ju!

 10. Caroline

  Tack för en bra blogg!!! Men en fråga, du har ju tunt blekt hår, även slitet och så har du ju också satt i hårförlängning .. Så min fråga är, hur får du dina kunder att lita på dig när ditt hår är som det är? Jag har alltid valt frisör utifrån hur ”hen”s hår ser ut…

  1. Elin Johansson

   Hej Caroline!
   Det där var kanske den mest konstigaste fråga jag har fått, jag är nog mest ”känd” för mitt fina svall. För det första så har jag tjockt och riktig bra hår i mig själv (därför mitt hår klarar av löshår), jag väljer att sätta i löshår utav den enkla anledningen att jag tycker stylingen blir bättre och får en fylligare känsla. Löshåret är ca 5cm längre än mitt eget så det är egentligen en förtjockning. Jag använder mig utav en skonsam metod som byts ut var tredje månad. För det andra så sköter jag mitt hår som om det vore mitt eget barn och förespråkar väldigt mycket för ett välvårdat hår oavsett med löshår eller inte. Men på din kommentar så kan jag inget annant än att säga att det är då tur att du inte har mig som frisör som har ”ett sånt dåligt hår”. Kram Elin

 11. Therese

  Hej Elin! Vad tycker du om Silica active care? Funkar det mot att få längre hår? eller åtminstonde starkare hår? Och vet du något om hur det funkar mot naglar? 🙂
  Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"