Blond

Min fina blondin

Nu har Bella varit på besök igen, alltid lika trevligt. Jag är väldigt stolt att hon klarade av att sitta still i frisörstolen i tre timmar som höggravid, hon är så härlig. Men idag så var det dags att slinga bort utväxten och förbättra tonen på det blonda. Hon hade lite rester kvar från ombren vi gjorde för längesedan så jag tar bort allt successivt i den mån jag tycker håret klarar av. Jag älskar att färga blondiner, det är exotiskt, en utmaning och man måste vara enormt noga för att resultatet ska bli bra samt får ingenting gå fel.

Nu är Bella är gravid så är det många utav er som frågat om man kan färga håret. Det finns så mycket åsikter om denna punkt men det är inte farligt. Idag så jobbar nästan alla med vårdade hårfärger som är utan ammoniak och starka ämnen. Den blekning som används idag är betydligt bättre än förr och man går ner i styrka för varje år för att produkterna blir bättre. Sen är det så att man är gravid 9 månader och under dessa månader kanske man besöker frisören två gånger, ni kan ju tänka er om jag skulle bli gravid och stå och jobba med kemikalier varje dag  i 7-8 månader. Då kanske man borde tänka till att detta är inte hälsosamt för barnet.

Men i alla fall, Bellas hår växer så det knakar, hennes hårkvalité är så bra och jag hoppas att håret kommer klara av att hålla sig snyggt även efter barnet är fött.  Såhär blev resultatet i alla fall, det var solsken på salongen idag så ljuset var perfekt.

Vad tycker ni? Visst strålar hon?

bella isabella bella1

Kommentarer

  1. Sanna

    Otroligt fint!!! PRRCIS en sådan ton vill jag fylla på med! Jag ser att du inte tar emot bokningar men om du skulle vilja rekommendera någon annan frisör i Stockholmsområdet som är bra på kalla blonda färger skull jag vara världens mest tacksamma. Jag är nyinflyttad i Stockholm och behöver hitta ett nytt ställe att gå till.
    /Sanna

  2. m

    Snyggt! Jag är just nu brunett men vill bli blond. Dock har jag innan varit rödhårig väldigt länge och innan dess rosa. Min frisör sa att jag aldrig kommer bli blond igen, för hon får inte bort de rosa pigmenten som sitter kvar. Fort mitt hår bleks eller färgen tvättas ut kommer de röda pigmenten fram.. Vilket är tråkig . Men min fråga är kan de göras något åt och framförallt kan jag bli ljushårig igen?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"