Fett hårProdukttips

Så använder brunetter torrschampo på rätt sätt

brownhair

Torrschampo älskar verkligen alla människor (tror jag iallafall) men jag stöter ofta på frågan om hur brunetter ska tänka kring torrschampo. Många torrschampon ger en ljus pudrig effekt som gör att den bruna hårfärgen ser matt och trist ut.

Hur ska brunetten tänka?

1. Välj ett torrschampo som är anpassat för brunt/mörkt hår eller ett torrschampo som är helt transparent.

2. Spraya 15 cm från hårbotten och underifrån och upp mot hårbotten.

3. Spraya inte för mycket utav produkten för då kommer håret lätt bli matt. Är ett mörkt hår fett så ser alltid hårfärgen glansigare och fylligare ut. Så mitt tips är att spraya lagom. Till skillnad från blondiner så gäller denna punkt tvärt om, där kan torrschampot gärna vara pudigt och man kan spraya på mer mängd.

4. Torrschampon med pigment i sig måste masseras in med fingrarna i hårbotten för att resultatet ska se naturligt ut.

5. Använd gärna en svinborste för att håret ska bli glansigt och fylligt efter applicering av torrschampo. Avsluta med vårdande olja på längderna.

DSC_0166

Här vill jag tipsa er om ett riktigt bra torrschampo för brunetter och ger volym samtidigt från Label.M – Brunette Dry Schampo 219 kr (länk)

TIPS: Jag testade detta torrschampo på min brunhåriga kille eftersom jag inte är brunhårig. Han fick en mer intensivare egen naturlig hårfärg, den har riktigt bra stadga och han kände att han inte behövde hårvax.

Kommentarer

  1. Helena

    Jag använder torrschampo från Lernberger Stafsing för brunetter, tycker att det är det bästa av de jag hittills testat. Förutom för att fräscha upp håret när det är otvättat gillar jag att använda torrschampo för styling, både för volym i hårbottnen och så sprayar jag försiktigt i längderna när jag lockat håret, jag tycker att lockarna håller bättre då.

  2. Jennifer

    Snälla härliga Elin! Det skulle vara såå uppskattat om du skrev ett inlägg om balfrisyrer, vad man ska tänka på och vilken uppsättning som passar bäst till ansiktsform/val av klänning. Allt man kan tänkas behöva veta inför bal! Det börjar närma sig för mig nu och om en månad står jag där, men nu ovetande om hur jag ska göra med mitt hår.

    Kramar

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"