FrisyrerHårtips

Välj bena som passar till din ansiktsform

Att vi ska välja rätt frisyr till våran ansiktsform är viktigt men det gäller även benan. Det finns vissa riktlinjer på vad som passar bäst i men jag kör lite olika ändå, det är precis som man känner sig. Jag ska uppdatera er lite mer angående detta.

roundface

1. Runt Ansikte
– Har man runt ansikte (som mig själv) så ska man tänka allt eller inget. Antingen har du en mittbena eller en djup sidbena. En djup snedbena kommer få dig att se längre ut och en mittbena kommer slanka ut sidorna.

sq

2. Fyrkantigt ansikte
– Oftast så vill man mjuka upp ”hörnen” och det gör du bäst genom att bära en sidbena. Oftast tycker jag det är snyggast att klippa en lätt och luftig lugg.

oval

3. Ovalt ansikte
– Grattis och välkommen till no limits. Har du denna form på ditt ansikte så kan du bära vilken bena som helst och kommer passa så bra i det.

heart

4. Hjärtformat ansikte
– Denna ansiktsform tycker jag bäst om. Den har lite av allt och väldigt tilltalande. Jag tycker att sidbenan passar bäst även här, eller så kan man satsa på en bena mellan din vanliga mittbena och sidbena.

diamond

5. Diamant ansikte
– Sidbenan tar bort fokuset från mitten av ansiktet så det skulle jag satsa på. Ett bra tips är också att sätta håret bakom ena örat så dom fina kindbenen kommer fram.

pear

6. Päronformat ansikte (även kallad triangeln)
– Denna ansiktsform är väldigt vanlig faktiskt. Här han man oftast låg och kort panna, hårfästet sitter lite längre ner och man är bredare i käklinjen. Viktigaste är att du hålla håret vid liv, lockar, svall och textur är A&O. Det gäller också att skapa bredd runt pannan och kindbenen så en mittbena med en kort delad lugg är ju som hittat. Rundföna luggen för att skapa textur och lyft.

För dom som älskar luggar och har päronformat ansikte, GRATTIS.

Kommentarer

 1. Rebecca

  Det är verkligen inte samma sak tycker jag. Jag har mycket smalt och avlångt ansikte, och tex mittbena får mitt ansikte att se ännu längre ut,som jag fastnat mellan hissdörrar… Volym och snedbena funkar! Mer tips för avlånga (långt från ovala) ansikten tack!

 2. Cecilia

  Kul att detta inlägg kom, jag har precis bytt bena. Haft snebena sen typ lågstadiet till mitt runda ansikte men mittbena sen en vecka tillbaka 🙂 trivs jättebra! Men tycker att det kräver lite fix för att inte känna mig som tjejen i the ring…

 3. Sissi

  Hej
  Mitt hår är tunna hårstrån men ganska många, spikrakt hår. Färgat. Det är torrt.
  Jag ska prova en ny serie från Redken men är osäker på vilken.
  Jag vill ha nåt som gör håret mindre torrt men inte tynger. Tror att all soft som jag testat inpackningen ur är för tungt för mitt hår.
  Är extreme bättre för mitt hår? Har hört att det kan bli torrare av det. Ska jag ha en annan inpackning? Vilken?

  Tacksam för svar
  Sissi

  1. Elin Johansson

   Hej du!
   Smartast är att tala med din frisör om vilken serie som passar just dig. Man måste utgå från dina behov, önskemål och hur din hårbotten är. Ta detta med din frisör nästa gång ni träffas 🙂 Lycka till!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"