Frisyr 2015FrisyrerVideoguide

VIDEO: Så gör du en kedjefläta

kedjebraid

Hej mina vänner!

Hoppas ni mår underbart och att helgen har varit bra. Jag satt sex timmar i lördags och filmade, redigerade video och krigade med detta inlägg. Men sen när jag skulle spara allt så kraschade hela min dator och ALLT försvann, ni kan ju tänka er stämningen här hemma. Så det var bara att redigera om allt och lugna ner sig.

Men nu är det måndag och jag har gjort om allt igen och jag hade tänkt visa er hur man gör en kedjefläta. Ni vet att söndagar är min tvätta-håret-dag och jag spelade in denna video i lördags så jag tänkte tipsa er om att det går att fixa håret fint fast håret är flottigt. Jag älskar denna typ av fläta, lite chict och väldigt enkelt.

Hoppas ni tycker om videon och glöm inte att sätta den på HD-kvalité.

 

IMG_1380-2

IMG_1370-2

Kommentarer

  1. Mimmi

    Hej Elin!
    Jag har en hårsituation som ja inte riktigt vet hur jag ska lösa och ja tänkte att du kanske kunde hjälpa mig? Jag har långt rakt hår och ihop med min ansiktsform ovalt ansikte och stor panna så ser ansiktet väldigt lätt långdraget ut. Vid uppsatt hår är det inga problem och nu har jag haft lugg ett par år som jag älskar (förutom att jag dagligen tvingas fajta med en virvel mitt i liggen, kan jag får bort den skiten permanenet?).

    Så… Ibland känns de som att jag tröttnar på luggen även om ja älskar mitt långa hår och vill ha kvar det. jag vill inte ha rakt långt hår med mittbena och utan lugg eftersom de drar ut och gör ansiktet långt och utdraget, värre än vad de faktiskt är. Skulle lite vågor eller lockar i håret kunna göra ett uppsving? Eller har du några andra tips? Kraftig sidbena eller vad de heter kanske inte är så smart heller med en redan stor panna?

    Ha det gott!

  2. Hanna

    Hej Elin! Jag har ett problem med mitt hår som jag ständigt tänker på. Min hårkvalitet är inte den bästa efter en blondering hos frisören som gjorde att mitt hår gick av.. Jag är nu, fyra månader senare i min vanliga blonda färg och använder olaplex hemma. Vill ha en kallare färg på mitt hår men inte färga det, finns det någon toning eller färgbomb eller liknande som jag kan använda? Och dessutom tappar jag mängder med tussar varje dag 🙁 tips för det?

  3. Erika

    Har en fråga som jag funderat på länge. Hur mycket sliter tupering på längderna? Är så otroligt trött på mitt hår och vill helst ha det uppsatt i en bun. Kan man göra någonting för att det ska bli skonsammare?

    1. Elin Johansson

      Hej Erika!
      Tupering sliter inte mer än någonting annat du gör med håret. Men eftersom du ”ruggar” upp fjällskiktet hela tiden på hårstrået vid tupering så självklart sliter det i längden. Bäst är att använda en tuperingsborste än en kam! Kram Elin

  4. Bea

    Hej! Jag hitta precis in på din blogg och vart fast på engång!
    Nu har jag en liten fundering, det är nämligen så att jag har läst på om balsammetoden och undrar vad du säger och tycker om den? Rekommenderar du den eller tycker du man ska avstå? Jag har nämligen tort och slitet hår och vill inte ha det längre.
    Tack för svar! 🙂

    1. Elin Johansson

      Hej!
      Men vad roligt, välkommen.
      Du kan söka på balsammetoden i sökfältet på bloggen så har jag svarat på det i både inlägg och film. Kram Elin 🙂

  5. Martina

    Så fin fläta, måste testa den. Försöker vänta med hårtvätt så länge det går. Tvättar det bara två gånger i veckan mot innan varannan dag. Så jag är tacksam på frisyrer som funkar med fetthår. Vilken är den bästa hårsnodden som inte sliter på håret? Eftersom jag oftast kör med fläta i olika varianter så hamnar snodden nästan på samma ställe, vilket jag hört inte är bra?

    1. Elin Johansson

      Hej Martina!
      Tack, ja men gör det – den är så enkel. Jag tycker alla lite större och mjuka snoddarna är bäst men annars dom genomskinliga snoddarna från Blax fungerar jättebra. Försök att variera både frisyr och vart du sätter snodden 🙂 Kram Elin

  6. Theresa

    Hej Elin!
    Du är helt magiskt duktig på ALLT inom hårvård! Jag önskar så att du hade möjlighet att ta nya kunder, jag hade kommit på stört! Du är en väldigt kunnig och superduktig frisör som man verkligen känner tilltro till och det är viktigt när man har långt hår så det blir så snyggt som möjligt med tanke på att det kostar en slant att gå till frisören! Jag köpte Kerastase, den rosa serien med schampoo och inpackning och jag fick sådan reaktion på den då det kliar i huvudet och det stack i ögonen och i ansiktet dagen efter då jag tvättade och gjorde inpackning kvällen innan! Nu får jag lov att lämna tillbaka detta och byta till något annat! Min fråga till dig är vad ska jag byta till om jag vill ha ett schampo mot frissighet och som jag tål? Kerastase rosa serien doftar VÄLDIGT STARKT tycker jag! Tack för en superbra blogg och många fina tips! Ha en skön dag! Kram

  7. F

    Hej! Jag undrar ifall du brukar träna? Eftersom du säger att de va 7 dagar sedan du tvättade håret, och hur gör du isåfall med håret när du tränar? Kram

    1. Elin Johansson

      Hej!
      Absolut, då sätter jag bara upp håret – flätar eller sätter upp håret i en knut. Jag svettas inte så mycket från hårbotten så jag använder bara torrschampo om det behövs 🙂 Sen försöker jag att håret inte nuddar kroppen när jag tränar, det hjälper mycket. Kram

  8. Alicia

    Hej Elin!

    Jag är 20 år och om exakt en vecka börjar jag min utbildning på en frisörskola i Kalmar och jag tänkte bara fråga dig vad man ska tänka på när det gäller praktik? Man ska ju skaffa sig en salong man ska ha sin praktik på två år efter utbildningen och en dag i veckan även när skolan pågår har jag för mig. Hur går man tillväga när man ska söka sin praktikplats? Går man runt och kollar på olika salonger? Frågar i verkligheten eller ringer? Vad ska man leta efter?

    1. Elin Johansson

      Hej Alicia!
      Men vad roligt, grattis.
      När jag gick så hjälpte skolan med praktik första året och sedan fick vi välja själva – vet inte riktigt hur det fungerar nu. Men jag tycker du ska gå runt och känna av. Jag tycker det är bästa att söka sig till drop-in salonger när man har praktik, en större salong med frisörer som har mycket att göra. Just för att det är roligast, du lär dig mer, fler frisörer att lära dig utav, du kommer få göra mer, telefonen ringer hela tiden och det är en positiv atmosfär i en stor salong med mycket folk. Skolan kommer att informera dig om allt gällande praktik men jag tycker att man alltid ska gå in i en salong och presentera sig, där känner du av salongen på två minuter och även salongsägaren får ett första intryck. Lycka till!

  9. Linda

    Ja, vad kul! Bra tips!
    Du får gärna ha mer tips på enkla frisyrer som är relativt lätta att göra själv här i bloggen 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"