Produkttipsvolym

Hur får man till en vårdande volym?

IMG_1839

Jag har fått testa ett mousse från DermOrganic som jag vill tipsa om. Jag har tryckt mycket på ekologisk hårvård på sistone och jag är så glad att ni är så öppna för det eller i alla fall väljer några lite snällare produkter – sen tack till alla som delar med sig av sina erfarenheter.

Dermorganic – Firm Hold Volume Foam 150ml (239kr) (LÄNK)
– Detta är alltså en helt ekologisk serie som innehåller arganolja. Det är väldigt härligt att veta att till och med stylingprodukten är vårdande, då känns hela processen ännu mer härlig. Denna mousse är både sulfat och parabenfri och man applicerar denna i handdukstorkat hår innan volymföning.

TIPS: Applicera inte produkter direkt i dy-blött hår utan föna håret 40-50% torrt upp och ner. Sedan applicerar man vård och volymprodukter.

IMG_1843

Jag tycker den var lätt och härlig i håret. Jag masserade in i hårbotten och på längderna, volymfönade med rundborste och paddelborste. Jag gillade denna jättemycket, dock kanske den inte har samma stadga som vanliga stylingmousse – jag kanske skulle tagit lite mer av produkten. Håret fick en luftig känsla utan att kännas ”hård” i håret.

Det som jag tycker är bra är att ni som har torr hårbotten (som mig) är att det går att massera in denna i hårbotten för att få vård och volym. Masserar man in vanliga stylingmousse så torkar dom ut hårbotten, så det gillade jag. Jag tycker denna var superbra så:

Betyget blir ♥ ♥ ♥ ♥ (4 av 5 poäng)

IMG_1840

Kommentarer

  1. Karolina

    En annan fråga, om man använt ekologiska produkter ett tag och sedan går till frisören som använder ”vanligt” schampo och stylingprodukter, förstör man processen/balansen då så att det blir som att börja om igen med det ekologiska? Hoppas du förstår hur jag menar:)

  2. Karolina

    Jag skulle gärna vilja ha tips på fler stylingprodukter som är ekologiska, gärna värmeskydd, olja eller liknande. Tycker det är svårt att hitta just ekologiska stylingprodukter. Tack för bästa skönhetsbloggen! 🙂

  3. Emma Hå

    Men… ska man inte ha i värmeskydd innan man fönar det? jag brukar sätta i en blandning av leave-in med värmeskydd och 5 – 10 droppar mandelolja/jojobaolja direkt och sedan låta det själv torka in lite och sen föna det. Borde jag göra annorlunda?

    1. Elin Johansson

      Det gör man som man vill, jag själv tycker leave-in samt olja räcker men fungerar tre produkter på ditt hår så kör 🙂 Kram Elin

  4. Karin

    Hej bästa Elin!

    Jag är en trogen bloggläsare sedan min dotter visade mig din blogg.
    Jag är 46 år och har väldigt stora komplex över mitt hår, det är otroligt tunt, torrt och väldigt frissigt.

    Som om det inte vore nog har jag nu börjat tappa väldigt mycket hår, mer än vad jag anser vara normalt. Förmodligen är det på grund av stress också.

    Jag har använt hela hårvårdsserien från Kevin Murphy som heter ”Plumping”, jag upplevde att den hjälpte lite på traven men det har nu återgått till att jag tappar mycket hår igen.

    Snälla snälla du, har du någon hårvårdssserie att rekommendera för mig? Jag känner att jag kan köpa vad som helst, för detta är inte roligt.

    Hoppas på svar!! Fortsätt med ditt underbara jobb du gör.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"