Frisyr 2015FrisyrerHårtips

Är det okej att killar har tofs?

manbun

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta år 2015 på denna blogg men jag måste ju göra det. Våra älskade karlar har fått sin tofs (Manbun) tillbaka som trend. Den var het för ett herrans år sedan, först var det Stureplans ”backslicket” och sen när den frisyren växte ut så sattes det upp i en liten ”bun”. Vi ser supermodeller, fotbollspelare, hippies och modeikoner i denna look samt så jobbar jag tillsammans med fyra killar som dagligen har tofs på jobbet.

Varför förföljer denna tofs mig?

manbuns

Den är alltså kallad The ManBun och grabbarna bär helst upp detta med skägg. Skägg har också blivit en enorm trend då många Barberare öppnar salonger överallt, jag kommer aldrig glömma Larson & Langes visning i Malmö – magiskt duktiga killar. Skägg är motsvarigheten till ”The Brow Bar” för oss tjejer. Att gå och noppa, tråda och färga brynen har verkligen slagit igenom för oss tjejer.

bun

Jag tycker att håret ska vara långt när man har tofs som kille. Att raka halva underhåret och sidorna faller inte mig i smaken, håret ska vara välvårdat och tjockt för att en tofs ska vara smaklig. Som sagt, tar emot att säga att detta är en trend men det är bara att inse det – välkommen The ManBun!

Vad tycker ni? Tycker ni en tofs på killar är bu eller bä?

Kommentarer

  1. Josefine

    Mmm min sambo har tätt skägg och supertjockt och härligt hår som han alltid har i knut. Dessutom har han utländskt påbrå så han har alla förmåner för denna typ av stil, så snyggt!!

  2. ErikaJ

    På unga killar kan det vara snyggt men det får inte vara för att de ej orkar fixa håret utan för att det är deras stil.
    Jag föredrar dock kort hår. Välklippt. Det värsta jag vet är när män har långt hår i nacken. Helt vidrigt.

  3. Josefin

    BUUUUU.
    Haha har väääldigt svårt för tofs på killar 🙁 Jag föredrar definitivt kort snaggat, tycker det är mer manligt.

  4. tuva

    Hej Elin! Superbra och inspirerande blogg.

    Jag skulle hemskt gärna vilja bli blond och undrar om mitt hår kommer kunna hålla sig i en kall nyans om jag har ”råttfärgat” hår i grunden?

  5. Sofie

    Mmmm så snyggt med skägg och håret i tofs. (Inte alls partisk då det är så min kille ser ut) Men jag tycker nog Dette snyggast när håret inte är allt för långt, utan att det blir en snygg frisyr utsläppt med.

    Och nu när jag ändå kommentera. TACK för tips ang hur man ska tvätta håret. Jag trodde på riktigt att du skämtade eller faktiskt ljög när du sa att du bara tvättade håret en gång i veckan. Jag tänkte att jag skulle testa och köpte mig ett bra schampoo och inpackning och jag är såååå imponerad över hur längre mitt hår är fräscht när jag tvättar som du visat i tre steg och avslutar med kallt vatten. Jag har en frisyr på utväxt så har inte i så mkt produkter i eller stylar det och jag klarar mig lätt i 5 dagar även utan torrschampo. Och sista dagen brukar jag ha tofs innan jag ska tvätta igen. Så glad att jag hittade din blogg och alla supertips för välmående hår!

    1. Elin Johansson

      Men åhh, du förstår inte hur glad jag blir för din skull 🙂 Tusen tack och fortsätt att älska ditt hår. KRAM ELIN

  6. Nora

    Tycker inte att någon av killarna på bilderna har ”rakat överhuvud”? Eller hur menar du? De ser allihop ut att ha rätt tjockt och välvårdat hår! ^^

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"