BlondFöre och efterOmbre

Löshår borta, en helt ny look – Välkommen Hösten

IMG_2541

Igår tog jag hand om mina underbara böna Annica. Hon smsade mig för några veckor sedan och ville sätta i Hairtalk, sen några dagar senare så skickade hon igen och sa att hon vill ta ur löshåret för gott – vilken vändning (haha). Men jag är glad att hon valde att ta ur löshåret, jag har varit skeptisk från första början när hon ville sätta i löshår men mina kunder har sista ordet.

Så – såhär såg hon ut från början: 

annicabefore

Hon har skött sitt löshår så enormt bra, trots omständigheterna. Ni som följer Annica vet att hon tränar varje dag och krigar med att tvätta håret 1-2 ggr i veckan. Det är jobbigt att ha löshår när man tränar väldigt mycket. Det var en av anledningarna till att hon vill ta ur det. Ni som har haft löshår vet HUR skönt det är att bara massera hela hårbotten, borsta och sätta upp håret utan att dölja fästen.

IMG_2467

Här har vi maskarna, haha. Förra gången satte jag i 120 slingor på Annica.

IMG_2471

Såhär såg det ut när allt löshår var borta. Hennes hår har inte påverkats alls utav löshåret, det var friskt, tjockt och glansigt fortfarande. Dock hade hårfärgen blivit lite gul efter sommaren och bottenfärgen för ljus. Jag valde att färga en Ombre men en lite större kontrast än vanligtvis. Blekte upp längderna tillsammans med Olaplex för att få bort den gula hinnan som låg i hennes hår.

IMG_2493

Man ser alltid så snygg ut när jag packat in mina kunder i miljarder folie.

IMG_2492

Kaffe och plopp – en vinnare!

IMG_2496

Hela Annicas kropp vibrerade tillsammans med massagen i stolen när jag rev igenom hennes hårbotten. Eftersom jag är gift med löshår själv så förstår jag känslan när man får tvätta igenom håret utan löshår.

IMG_2520

TADAAAA!!! Här har vi Annicas nya hår, eller rättare sagt – HENNES EGNA HÅR. Jag flyttade upp Ombren, blekte upp längderna, en kallare ton samt klippte 2cm på längden och gick igenom hela håret.

IMG_2531

IMG_2546

IMG_2534

annicaafter

VAD TYCKER NI?

– Tycker ni att naturligt är bäst på Annica? Jag är sjukt nöjd med resultatet och hon har tagit hand på att ALDRIG mer sätta i löshår. Kan hon hålla det tro? Hoppas ni får en magisk fredag, PUSS!

Kommentarer

  1. Nina

    Riktigt fint slutresultat, får mig att vilka kapa 10cm men hade jag suttit kvar i din stol hade du sagt nej. 😉 Kriga på Elin, du gör grymma jobb! Jag hoppas att ses igen när jag inte behöver gå på ekonomisk sparlåga (1 år kvar)! Kram

  2. Fanny

    WOW vilken förvandling och så snyggt!!!
    Personligen tycker jag att slutprodukten gör henne mer rättvisa, visst är långt hår med drömsvall alltid en hitt men hennes egna längd passar henne så bra bara och färgen är to die for. Jag har genom åren insett att mycket i hårvärlden är snyggt men att endel frisyrer gör en mer rättvisa än andra det var så jag tillslut insåg att den korta pannluggen var för mig.

    Tack Elin för en super bra blogg hittar alltid bra tips här.

    Kram Fanny

  3. ErikaJ

    Mycket fräschare och modernare enligt mig.

    tror att när man börjat med löshår är det svårt att sluta då man blivit van med det tjocka. Man blir lite ”blind” och tycker att håret känns tunt utan.

  4. Louise

    Vad menar du med att klippa igenom hela håret ? Jag har jämnlångt hår och sa till min frisör att jag ville klippa på längden samt klippa igenom håret men hon verka ej förstå det så hon klippte bara längden?
    Kram Louise

  5. Lina

    Hej, jag har kollat upp på internet att jag enligt min hudton passar bäst i färger som guld, koppar och kolafärgat.
    Men jag har inte hittat någon färg som faller mig i smaken av någon av dem. Jag har guld och kolafärgat hår oftast när jag färgar, men tycker att det alltid blir så vardagligt och tråkigt. Men finns det ingen färg/frisyr som har det där lilla extra? vet du Någon riktigt snygg ombre eller cool färg? 🙂

  6. jessica

    Jag blev också fövånad av det här inlägget…Du verkar ju älska löshår, och jag ser inte att det skulle se annorlunda ut på Annica än på dig själv? DOCK är hon skiiiitsnygg utan löshår och det är du också Elin!

    1. Elin Johansson

      Hej Jessica!
      Då har ni nog missuppfattat. Jag älskar löshår på mig själv, det är absolut inte samma sak som när jag bedömer mina kunders hår. Jag lägger full fokus på vad just den kunden skulle passa i. Det är precis samma sak som när jag bedömer hårfärg, bara för jag älskar ombre på mig själv så passar inte alla i den hårfärgen. Sen, Annica är nätt, liten och jag har alltid tyckt att löshår ”äter” upp henne men det är Annica som bestämmer i slutändan och det måste jag respektera 🙂 Hoppas jag förklarade rätt. Kram Elin

  7. melanie

    Såååååå sjukt snyggt! Både färgen och längden passar henne så grymt bra! Supervackert ansikte som absolut inte ska gömmas under allt hår 🙂

  8. Erika

    Hej! Jag undrar om du tar emot några nya kunde? Jag skulle vilja färga mitt hår! Om du inte tar emot nya kunder kan du tipsa om en annan salong som är duktiga på att färga?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"