Frisyr 2015Frisyrer

En helt ny trend – The rocker-girl chop

news

Bild: Imaxtree

Här med presenterar jag en helt ny trend för er. En rockig, uppklippt lite alá 80s och runda luggar. Jag satt och kollade in Alexander Wang’s visning för våren 2016. Vad jag läst så ville Wang få fram någonting riktigt rått, tungt och lite ”cool-girl vibe”. Han ville att varje modells skulle sticka ut och se olika ut, snacka om han lyckades med det?

Wang och tillsammans med Redken’s Creative Director, Guido har tagit fram denna look och dom blev förvånade att det var så många tjejer (modellerna) som ville klippa av sig håret. Fast från min sida så vilken modell skulle inte göra allt för att få gå en Wang visning? Så några av tjejerna valdes ut och dom skapade dessa hårklipp som jag tror kommer hajpas rejält nu i höst.

newtrend

Bild: Victoria Hoff

Detta klipp har alltså kallats för ”The rocker-girl chop” och som jag skrev i början på inlägget så känner jag att detta klipp är ett modernare 80-tals klipp. Ni kommer väl ihåg ”Swag-klippet” som jag tipsade om för ett tag sen? Missade ni det så kommer ni till inlägget HÄR. Detta klipp känns som en mer fashion-variant utav den. Frisyren är mycket uppklippt, lugg och även lite urklippt/tunnare mot längderna.

Personligen tycker jag denna frisyr verkligen rockar. Den är nytänkande, perfekt för dom som har lockigt hår, platt tunt/fint hår – aa för alla hårtyper. Man får en genomtänkt look som är enkel att styla, jag tror att det kommer komma en mer ”salongs-vänlig” variant på denna look så alla där hemma kan få till detta klipp. Nemen jag diggar denna trend, GO WANG och GO GUIDO!

Vad tycker ni? Något som ni tror kan gå hem?

Kommentarer

 1. ErikaJ

  Nja inte hade Åsa-Nisses fruntimmer sådana frisyrer…. Det är jag rätt säker på.

  Jag tror att det kanske blir en modern frisyr i modebranschen men har svårt att se den långvarig för den vanliga massan… passar kanske kvinnor med en viss still.

 2. Annie

  Nä fy bubblan vilken frisyr. Jag ser inte det moderna med detta? Det känns som man har rotat i gamla arkiv och funnit Åsa-Nisse, och sedan försökt skapa en hopplös trend av det. Frisyren känns ofräsch & ser bedrövlig ut.
  Detta har gjort sitt, det här scraffy, omoderna och hopplösa håret hade man för 35 år sedan.
  Vissa trender går att återuppta, men Wang har i mina ögon gjort ett totalt magplask med denna fruktansvärda frisyr.

 3. Kristin

  Hej Elin! Kan du ge tips på en bra borste att föna håret med (ej rundborste) till axellångt hår? Upplever att det är klumpigt med en stor paddelborste… Sen undrade jag för ett tag sedan om du har någon erfarenhet av Natura Siberica, det undrar jag fortfarande 😉
  Tack för din inspirerande blogg!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"