HårfärgHårförlängning och löshårLångt hår

Färga löshår?

Hej Elin! Älskar allt som har att göra med din blogg och skulle ca jätteglad om du ville svara på en sak som jag verkligen behöver hjälp med. Det är så att för ca 2v satte jag i nytt löshår (keratinslingor) och färgade min utväxt (är blond). Men typ dagen efter ångrade jag mig helt haha och känner verkligen att jag vill bli mörkare nu mot hösten… Går det att färga håret med löshåret i? Känns bu onödigt att ta ur de nu efter 2veckor liksom när man betalat 5000:- kan få impulser ibland (haha) och känna att jag bara vill springa på affären å köpa hårfärg å slänga i själv men det är väl kanske inte så smart då jag är livrädd för att löshåret å mitt egna blir olika färger liksom.. Skulle vara superdupersnällt om du ville svara här i kommentarsfältet! Kram på dig och fortsätt med det du gör!!

Hej du!

Tusen tack, roligt att du tycker om min blogg. Jag förstår helt men inpulser är inte alltid det bästa när det kommer till hår. Men när det kommer till att färga löshår så är jag väldigt skeptisk i alla fall när man vill göra löshåret mörkare. Löshår är redan behandlade med kemiska metoder och våra hårfärger som vi frisörer jobbar med är oftast oljebaserade och mer vårdande. Det jag vill komma till där är att det kan bli en kemisk reaktion mellan dessa parter vilket kan förstöra håret helt. Så kan vi prata om att det är 5000 kr rätt ner i avloppet.

Jag brukar nyansera in en kallare/beige lätt-toning eller använda färginpackningar på blonda löshår innan jag sätter in dom i kundens hår. Det är en annan sak och det görs med full uppsikt och jag är medveten om att det är på egen risk från min sida. Skulle jag förstöra håret så får jag bita i det sura äpplet och bekosta nytt löshår till min kund. Det är oftast inga problem, jag jobbar med så enormt bra löshår på marknaden så ju bättre kvalité på löshåret desto lättare är det att jobba med.

Mitt tips till dig är inte göra någonting. Boka in en tid med din frisör igen om 2-3 månader (t.ex innan jul), ta ur löshåret, färga om ditt hår till den hårfärg du vill ha, sätt om nytt löshår som passar den hårfärg på ditt eget hår och rocka din nya höst/vinter look.

Som jag skrev innan så är impulser i hårvärlden verkligen inget att rekommendera, särskilt när det handlar om löshår som ska smälta in i ditt eget hår. Självklart bestämmer du själv, att du ens överväger att köpa en hemmafärgning gör mig ledsen. Att du lagt 5000 kr hos en frisör som jag kämpat för att göra dig nöjd efter dina önskemål och sedan helt plötsligt kommer du på att du vill bli mörk – det är inte snällt mot frisören tycker jag. Eller om du känner att du har den ekonomiska möjligheten så går du till frisören och tar bort löshåret och gör om allt igen – det är också ett alternativ.

Jag hoppas du blev lite klokare av mitt svar och jag säger detta till dig i all välmening. Dels ekonomiskt, kärleken till ditt hår och dina önskemål. Om du gör ett snedsteg bekostat på ditt hår så kommer allt bli betydligt dyrare och du kommer ha ett mer skadat hår som i slutändan inte kommer kunna färgas. Ett tips bara (: Stort lycka till nu. Stor Kram

annica

Annicas löshår har jag färgat in i en creme/kall – ljus nyansering innan jag satte i löshåret på henne. Löshår handlar om att få ett levande hår sammarbeta med det icke levande (löshår). Det ska samarbeta färgmässigt, klippmässigt samt hur kunden själv är villig att styla eller ta hand om håret.

Då får man ett fint hår som inte gör att ens egna hår tar onödigt med stryk!

Kommentarer

 1. Amanda

  Tusen tack för svaret! Kommer nog boka tid för att färgs håret mörkare hos frisör (och göra om allt.. Även om de inte är så ekonomiskt) inom kort då jag känner att jag har möjlighet att göra de men klokt svar! Vet att hemmafärgning är det sämsta men när man får impuls så tänker man inte så klart. Vill även påpeka att jag inte alls var missnöjd med vad min frisör hade gjort utan supernöjd men känner bara såhär några veckor senare att jag skulle passat på att bli mörkare istället så tänkte mer liksom vad man kan göra åt situationen men jag får stå mitt kast å betala lite mer helt enkelt! 🙂 återigen tack och fortsätt som du gör med din blogg, love it kram

 2. S

  Jag håller med dig och inte. Man betalar ju för en tjänst, så är man inte nöjd ska man ju ha rätt att byta färg eller dylikt. Samma om jag har en målare som målar om hemma, två veckor senare tycker jag inte om färgen och tycker inte det känns bra. Då är det ju klart att antingen kan jag anställa målaren igen och han målar om. Eller så målar man själv om i den färgen som man vill. Jag skulle inte råda någon att gå med ett hår man vantrivs med och gå så i veckor. För att göra frisören nöjd? Kunden är den som ska bli nöjd!

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Absolut, men som hon som frågade mig skrev att hon var inte missnöjd utan hon hade helt enkelt bara ändrat sig. Att vara missnöjd är en helt annan sak, då ska man gå tillbaka till frisören så hon/han får kika på det. Lika väl som kunden ska bli behandlad med respekt så ska även frisören behandlas med samma respekt.

 3. Maria

  Jag brukar tycka att du är onödigt hård ibland, men här håller jag med dig till fullo. Precis som frisörer är skyldiga att rätta till misstag tycker jag att vi kunder är skyldiga att, så länge det är bra gjort, respektera frisörens jobb genom att dels komma förberedd och genomtänkt, dels ”ge det en chans” innan man börjar klaga.
  Jag bytte frisör i våras efter att ha haft samma i 10 år. Jag blev inte helt nöjd initialt men lät det vara i ett par veckor, tvättade några gånger och provade olika styling, till jag kunde sätta fingret på vad jag ville rätta till. En gratis lugg- och urklippning senare var jag supernöjd, och min frisör lärde sig vad jag vill ha. Nu ska jag dit igen och känner mig jättetrygg.

  Ömsesidig respekt!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"