Före och efterLockigt hårSkadat hårTorrt hår

Hårfärg för stora, frissiga hår

Hej på er!

 Innan min julledighet så avslutade jag på topp i salongen, har fått gjort magiska hårfärger och jag märker att 2015 stod för mycket förändringar. Vet inte hur många gånger jag skrivit det men jag har aldrig klippt av så mycket hår som jag gjort under 2015. Men jag tänkte visa er min fina kund Josefin. Hon har ett svårt hår, ett väldigt svårt hår att mästra och på toppen av det så har hon inte varit hos mig på över ett år så det var dags.

1

Före

Hon har ett lockigt, tjockt, torrt och frizzigt hår som färg lätt fastnar i men färgen släpper väldigt fort i – det burkar oftast vara problemet med dessa typer av hår. Sen att inte varit och klippt sig eller gjort någonting med håret på över ett år kanske inte var så smart men vad ska man göra när man är småbarnsförälder? Eller hur?  

Men nu var det dags och vi pratade mycket om vad vi skulle göra. Jag ville att hon skulle få djup i sin hårfärg, att hennes frizziga hår inte ska få ta över så hårfärgen blir dassig. Eftersom hennes hår är så burrigt och stort så lägger man hårfärgen fel i hennes hår så kommer det bara se dassig ut. Tricket är att jobba mycket med kontraster, olika nyanser som kompletterar varandra och ljushetslägen som skiljer sig mycket från varandra samt att lägga slingor eller måla större delar än vad man tror man ska.

2

Efter

Jag valde att lägga en djup, mörk bottenfärg, blanda olika slingor i en balayage teknik men olika nyanser. Blenda ihop allt så tonerna både går bra ihop men ändå att slingorna syns så håret får en dimension även när hennes hår är naturligt lockigt. Lägger man för tamt med färg eller gör kontrasterna för tama så kommer allt bli en stor röra – hoppas ni hänger med (:

bronde2

Jag är helt kär i mocca/beige/brons-toner just nu. Håret ser så glansigt, lent och glänsande ut när man adderar färg. Så för er som har stort, frizzigt hår – välj en mörkare hårfärg som gör att håret glänser och ser mer välvårdat ut än det är. Många väljer att vara blonda när man har denna typ av hår vilket oftast resulterar till att den blonda tonen blir gul, orange eller ibland skiftar den mot grönt. Ju mer vårdande färg man lägger i håret tillsammans med kontraster och en fin nyans så blir ett frizzigt hår en dröm att ha som hår.

Men visst blev det fint?

Kommentarer

 1. Linn

  Hej! Fick presentkort i julklapp att köpa en locktång för, men kan inte bestämma mig för vilken jag vill köpa. Vilken ghd får man mest användning av? 🙂 Har hår som slutar nästan under brösten!

  Linn

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Men vad roligt 🙂
   Det är lite beroende på vilka lockar du vill ha. Jag tycker Ghd´s locktänger är bäst men antingen den vanliga 32 mm eller den stora ovala som ger lite mer vågor än lockar. Kram Elin

 2. Emily

  har exakt samma hår typ, är naturligt brunett men för ungefär ett år sedan la jag i blonda slingor men nu för en månad sen färga jag tillbaka till brunt hos min frisör men inte ens den bruna färgen håller..

  1. Elin Johansson

   Hej!
   Oftast när man färgar för mycket, från ljust till mörkt och tillbaka så kan det bli så att färgen försvinner fortare för att man påfrestat håret så mycket. Är håret för torrt eller att du tvättar håret för ofta så kan det vara orsaker till att färgen inte håller. Men ta det med din frisör så hjälper hon/han dig 🙂 Kram Elin

 3. Matilda

  Vad bra att du tar upp tips för stora frissiga hår! Hur hade du rekommenderat att färga ett liknande, fast naturligt blont hår? Är sugen på att färga någon mjukare ombre. Tror du det fungerar? Tycker det känns tråkigt att bli mörkare än vad jag är naturligt. Kram!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"