BlondHårfärgOmbre

Höga kontraster – vad ska jag säga till frisören?

GOD MORGON! 

Hur mår ni? Alltså kan vi bara snabbt prata om vädret igår? Jag hoppas denna dag blir lika fantastisk. Jag måste visa en färgning som jag gjorde förra veckan som jag blev så kär i. Jag älskar dessa typer av Ombre:s för att det är så mycket power i dom samt att håret får en helt annan dimension. Den är skap, mycket färg, olika nivåer och längder som skriker ”håll-käften-underbara”.

FullSizeRender-2

ombre

Botten är rå, övergången är brun, tredje partiet är beige och sedan fade:ar det nedåt mot kall/beiga blonda längder. Jag la även in mörkblonda slingor för att få håret att ”poppa” fram lite mer. Men om ni vill ha denna look hos frisören då? Hur ska ni tänka? Måste också säga det att alla har olika utgångslägen men så att ni har lite koll.

Önskemål hos frisören:

– Du vill ha en mörk, rå och kall bottenfärg. Självklart är huvudtekniken ombre/balayage
– Du vill att övergångarna ska vara mjuka men det är nyanserna som gör kontrasterna
– Du vill att färgen gradvis byter färg, mörkare går mot ljusare
– Du vill att längderna ska vara ljusblonda med en sval/beige ton
– Du vill ha ljusare mot ansiktet
– Du vill klippa igenom toppar, klippa upp så pass mycket så det passar ditt hår samt att resultatet blir en fyllig känsla
– Du vill ha en ordentlig volmföning med rundborstar
– Avslutningsvis locka vissa delar av håret med en locktång (beroende på hårlängd)

Stort lycka till och jag hoppas detta var till någon hjälp 

Kommentarer

  1. Maja

    Aldrig varit med om att en frisör volymfönar med rundborste trots att jag varit på dyrare salonger. Utomlands däremot får man en ordentlig föning som håller i flera dagar. Du är nog ett undantag, fortsätt så duktiga!

    1. Elin Johansson

      Va? Jag trodde det var en självklarhet? Men då hoppas jag kund inspirera andra frisörer att dra fram rundborsten och finföna kunderna 🙂 Kram Elin

  2. Daniella

    Hej, Jag har gjort en ombre hos min frisör i mitt hår som är naturligt svart. När mitt hår blivit blekt kommer alla varma toner fram och jag drar lätt mot det orangea/guldiga hållet. Jag har blivit rekommenderad att underhålla håret med revlons färgbomb 812 men tycker inte att jag märker någon skillnad. Jag undrar nu om du något annat tips på hur jag får bort mina varma toner eller om du kan rekommendera en annan färgbomb som du tror kan funka? Tack på förhand och för en jättebra blogg!

  3. Moa

    Hej skulle va väldigt tacksam om du skulle svara på denna fråga då jag inte kan hitta svaret någon stans!!!

    Jag använder Maria nilas sheer silver schampo och balsam som är sulfat och parabenfria, men sedan läser jag att framförallt balsamet innehåller ämnen som inte är vattenlösliga.
    Hur får man bort dom ämnena då om jag vill hålla mig till sulfat fria schampon men de innehåller icke vattenlösliga ämnen? Skulle vara otroligt tacksam för svar!

  4. Helen

    Spara sida – check ~/
    Detta blir beskrivning och bild till nästa frisörbesök, Ruggigt snygg! Jag har lärt mig av en väldigt grym frisör att det kanske tar ett par gånger tills jag ser ut sådär i håret men med tålamod så når jag också ditt.
    Tack för som vanligt grym blogg!

    1. Elin Johansson

      Tusen tack, blir så glad att det hjälpte dig lite 🙂 Tålamod och kärlek till håret – det är nyckeln till allt. KRAM <3

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"