Produkttips

NÄR HUDEN BEHÖVER MYCKET FUKT

HEJ MINA VÄNNER!

Dagen har kommit där jag ska ge er en recension på mina skräddarsydda hudvårdsprodukter. Kommer ni ihåg när jag gjorde en hudanalys med hjälp av en Skinanalyzer hos Yves Rocher på Sergelgatan 21? (klick-inlägg).

Jag tycker att hudvård ska vara enkelt att genomföra. Två gånger per dag, varje dag, hela året använder vi hudvård och då är det ett måste att det ska vara enkelt. Jag brukar dela in det fyra steg: 1. Rengöring, 2. Ansiktsvatten, 3. Återfuktning 4. Extra boost. Jag fick veta att min hy behöver mycket fukt och så skulle serien Hydra Végétal passa min hy bäst.

IMG_2049-2

RENGÖRING (länk)ANSIKTSVATTEN (länk)

Jag börjar med att rengöra huden samt tvätta bort all makeup med ”Refreshing Cleansing Gel” och därefter tar jag ansiktsvatten ”Hydrating Toner” på en ren pad som tar bort de sista orenheterna.

IMG_2055-2

ÖGONKRÄM (länk)SERUM (länk) – Dag&Natt Creme (länk)

Därefter duttar jag på ”Comfort Targeted Eye Care” som är en ögonkräm för känslig hud. Jag har väldigt tunn hud under ögonen så denna gör att all ”puffiget” under ögonen på morgonen reduceras betydligt. Jag smörjer in huden med ”Moisture Boost Concentrate”, som är ett serum som ger en extra fukt-boost samt gör att min dag/natt kräm blir mer aktiv. Jag använder samma kräm både dag och natt, den heter ”24h Rich Hydrating Cream”.

IMG_2057-2

ANSIKTSMASK (länk)

Jag har även använt en ansiktsmask två gånger i veckan för att bomba huden med fukt, speciellt nu när det blivit så kallt ute. Denna heter ”Intense Hydrating Mask” och gör verkligen att huden får en fin lyster.

IMG_2052-2

ANSIKTSPEELING (länk)

Sen en produkt som jag tycker är så rolig och gör huden underbart ren. Dom har en ”Scrub to Mix” som man blandar med rengöringsgelen – jag brukar blanda ihop dom i handen. Jag är besatt av att känna att huden är ren, allt smink måste vara borta och just denna gör jobbet. Visste ni det att för att alla krämer ska gå in rätt i huden så måste man peela bort döda hudceller 1-2 gånger i veckan?!

IMG_2058-2

ANSIKTSSPRAY (länk)

Jag fick även testa en ansiktsspray som ger huden en extra vitaminkick samtidigt som jag fixerar makeupen. Den har en magisk doft och den fungerar verkligen.

IMG_2059-2

HÅROLJA (länk) HÅRVINÄGER (länk)

Ni känner mig, jag kunde inte slita mig ifrån att testa två hårprodukter. Den ena är en hårolja som är perfekt för dig som har torrt, behandlat och frissigt hår. Den innehåller bland annat makadamiaolja och babassuolja. Jag har använt den varje kväll innan sovdags och jag kan varmt rekommendera denna olja – perfekt för vintern.

Sedan mina vänner, kommer den produkt som jag slog bakut när jag såg. Har ni hört talas om hårvinäger? Detta är en genialisk produkt. Ni som har vatten som innehåller mycket kalk eller ett hår som blivit missfärgat av yttre påverkan kommer älska mig efter detta tips. Du häller produkten på fuktigt hår (efter tvätt), låter verka i några minuter och därefter skölj. Sen doftar den himmelskt gott.

 yves

Ser ni lystern i min hy?

VAD TYCKER JAG?

Jag har fördelen att ha en bra hy men jag märker en enorm skillnad på olika hudvårdsprodukter. Jag är van att använda aktiva anti-aging (syror) produkter och att gå från det till en serie som endast ger maximalt med fukt visste jag skulle påverka min hy.

Dom första dagarna märkte jag hur min hy drog åt sig produkterna som en torr svamp. Då började jag förstå precis vad Isabelle på Yves Rocher menade – min hy behöver verkligen fukt. Efter en vecka började jag se hur min hy fick en betydligt märkbar lyster som jag inte upplevt tidigare. När jag sminkar mig så glänser min hy och sminket håller bättre.

Rengöringen älskar jag, huden blir ren och tillsammans med ”Scrub to Mix” då och då så behöver jag aldrig fundera på att allt smink är borta. Ansiktsmasken blir en extra lyx-boost som jag gärna unnar mig. Jag är enormt nöjd och denna rutin är enkel samt ger resultat. Det är en speciell känsla när man fått produkter direkt tilldelade just mig, det känns tryggt.

I Samarbete med Yves Rocher

Kommentarer

  1. Evelinn

    Åh vilka bra tips. Vi har mycket kalk i vårat vatten och sist jag var hos frisören så ville dom inte bleka det då håret var grönt. Men visst är det bara koppar och metaller som kan göra håret grönt ? Eller kan håret ta stryk av kalkigt vatten. Älskar din blogg!

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Tusen tack , fina du!
      Eller hur 🙂 Så genialiskt. Ja precis, men kalk kan ge missfärgning men framförallt ett extremt svårstylat hår. Håret blir så hårt och oformbart så jag rekommenderar verkligen dig att testa denna.
      KRAM <3

  2. Åsa

    Ja man ser verkligen lystern i din hud, så fräscht och fint! Tycker det är väldigt intressant med hudvård, kul att du byter till billigare hudvård och skriver om det, hoppas du skriver mer när du använt dessa ett tag och kan mer jämföra med produkterna du hade innan, håller tummarna för det:) Har själv superk’snlig hy och kan knappt använda några produkter alls, och definitivt inte smink, lite mascara och läppglans endast. Snyft! Älskar verkligen det. Gud så kul at du vloggar när du flyttat och donar på. Kommer bli jättefint när allt är klart, helt säker med din goda smak och känsla för stil. Kanske har jag missat, men var i Stockholm bor du nu? Måste du åka kommunalt eller kan du gå/cykla till ditt jobb? Hur värderade du just denna lgh, tänker på läge, nybyggt, äldre, område osv. Kram fina Elin

  3. Gabriella

    Hej! Du som provat så mycket hårprodukter och mycket från de bättre märkena, tyckte du om håroljan? Jag var väldigt blekt och slitet här skulle det va något för mig? Gör de håret både glansigare och mjukare?

  4. Helen

    Åh, spännande. jag undrar om det skulle fungera liknande på mig. Använder idag Meneandmoy dyyyyyyyrt, men typ det enda som fungerar på min ûberkänsliga hud.
    Synd att vi inte har någon butik i Kalmar :/
    Ska till Helsingborg nästa vecka, ska kika om det inte går att göra test där. Tack för grym vlogg igen, garvade som f*n när du klippte in ”monsterljudet” när din pappa duckade för kameran. Btw, lägenheten blir jättefin!

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Jag har inga problem med det 🙂 Jag kör några droppar morg/kväll på längderna. Men om du ska massera in den i hårbotten (som en kur) så måste den tvättas ur 🙂 man får känna efter lite hur ens egna hår drar åt sig oljan. Kram Elin

  5. Sandra

    Tack för tipset! jag gick direkt in och beställde en hel serie hudvård:-) Sjukt bra priser + att jag använde en rabattkod på 100kr. Fick också två premier som var en foundationborste och en foundation. Helt sjukt, 7 produkter för totalt 334kr:-) Hoppas jag blir lika nöjd som du verkar vara ! Kram!

  6. Johanna

    Hej Elin!

    Blir lite fundersam. Menar du att produkterna du fick skräddarsydda till dig när du var och gjorde botox (is clinical eller ngt) inte var bra? Att dessa var bättre lämpade för din hud? Vet att det är ett samarbete men tror de flesta läsarna är intresserade av ifall du byter åsikt ☺️

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Hej Johanna!
      Jo, jag älskar dom produkterna 🙂 Jag bytte inte för att dom inte fungerade utan mer för att jag vill testa andra alternativ och se hur det påverkar min hy. Kram Elin

  7. Annie

    Spännande! Hur ställer du dig till skillnaden mellan att tidigare haft en otroligt dyr och exklusiv serie jämfört med Yves Rocher som är mer budgetmärke? Eller liksom; provar du för att kunna utvärdera eller är det en långsiktig lösning för din hud? Kommer du fortsätta med dina dyra produkter eller dessa? Kram

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Eller hur 🙂
      Ja precis. Jag känner att jag vill testa olika just för att kunna utvärdera verkligen se skillnad på olika produkter. Jag har endast använt väldigt dyr hudvård i alla år och jag är nyfiken på hur stor skillnad det kan ge. Jag kommer fortsätta med dessa produkter, jag är helt hooked. Mitt smink har aldrig suttit bättre och hittills ser jag ingen anledning till att byta tillbaka 🙂 Stor Kram

  8. Carola

    Spännande att få en hudanalys och få personliga produkter. Finns butik bara i stockholm eller finns någon närmare Gävle?

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Eller hur 🙂 Det finns butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Linköping och Norrköping. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"