Fett hårFrisyrerHårguiderLockigt hårProdukttipsSteg för stegVideoguide

THE POWER OF HAIRSPRAY

HEJ FINA MÄNNISKOR!

Ni kommer ju tycka att det har slagit slint hos mig. Två videor på en vecka?! Som jag också nämner i videon så har jag valt att vara ifrån salongen denna vecka för att dra ner på tempot. Jag har endast fokuserat på bloggen och allt admistraftivt denna vecka. Jag måste erkänna att jag klättrar lite på väggarna här hemma men jag behöver verkligen dra ur jacket lite. Men det innebär att jag har all tid i världen för er.

Hela hösten har jag pratat om textur och på något vis har jag inte visat er hur man enkelt kan styla denna frisyr hemma. Så jag tog mitt flottiga hår framför kameran och gjorde en hårtutorial. Mer info under videon 🙂

IMG_2713 IMG_2705 IMG_2717

Jag är helt kär i denna styling. Den är snygg, busig och sexig på samma gång. Du kan både ha sid/mitt bena 🙂

IMG_2730 IMG_2727

Jag har använt mig utav dessa produkter: 

1.Kevin Murphy Fresh Hair (länk – adlink)
2.Kevin Murphy Doo.Over (länk – adlink)
3.Moroccanoil Luminous Hairspray (länk – adlink)
4.Oribe AirStyle Flexible Finish Cream (länk)
5.Oribe Star Glow Styling Wax (länk)
6.GHD – Curve Classic Curl Tong 26mm (länk-adlink)
7.GHD – Arctic Gold Curve Soft Curl Tong 32mm (länk -adlink)

IMG_2697 IMG_2710

IMG_2700

Jag hoppas ni tyckte om videon och att ni fick lite tips och trix 🙂 PUSS PÅ ER – Ha en underbar fredag!

Kommentarer

 1. Malin

  Älskar denna färg också och den mörka Sad girl från ABH! Skulle inte du kunna göra ett inlägg om dina olika läpp favoriter (både matta, vanliga, gloss osv) med bilder och skriva lite om dem? Kramis

 2. Elin

  Åh, så himla SNYGGT! <3 <3 Det är ju så här man önskar att håret såg ut varje dag! Tack för tipset på produkter, kommer springa och köpa Kevin Murphy's Doo.Over så fort som möjligt xx

 3. Cecilia

  Hej Elin!
  Vad är det för skillnad på den vita och rosa sprayen från km som du använt? De låter så lika 🙂 tack för en bra blogg! Kram

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   HEJ 🙂 Tack så mycket!
   Den vita är rent torrschampo och den rosa ger textur åt längder och hårbotten – alltså den rosa ger stadga och den vita endast torrschampo. Kram

 4. Maria

  Nu i sett videon. Vad trevlig du är. Älskar din styling. Undrar om man ska investera i en ghd locktång. Undrar hur länge denna styling sitter. Ja den var toppen vill ha mitt hår så jämt. Kramis fina.

 5. M

  Hej Elin! Hade uppskattat om du ville göra ett inlägg riktat till oss med icke-skandinaviskt hår. Känns som många produkter p marknaden är gjorda just för skandinaver, och jag (med mitt sydamerikanska svall) får inte alls samma resultat bl.a. Blir mitt hår ”vitt” av Maroccan Oil- sprayer och Redkens produkter glider av. Har testat runt de flesta av frisörmärkerna. Vore guld att få ta del av din erfarenhet och stylingtips kring detta! /älskar egentligen mitt tjocka überglansiga hår, men det är omöjligt att styla.

 6. Natalie

  Hej fina du! Jag har en fråga! Jag får fett hår på en gång efter tvätt nästan, det kan gå en dag efter tvått sen är de likadant igen.. försöker bara tvätta det en gång i veckan men märker ingen skillnad. Använder inga producenter i håret heller och använder schampo mot fett hår! Har du några tips på vad jag kan göra för fel eller om jag kan göra nåt åt de? Tack på förhand 🙂

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej gulle!
   Min första fråga är om du har ofärgat hår? Det kan vara en anledning. Sen är det lite så att vi har lite olika talg-system, vissa har mer hormoner i kroppen än andra och det kan påverka hårbotten osv. Men man får utgå från sig själv, tvätta hellre håret en gång mer (än rekommenderat) för att du ska känna dig fräsch. Testa att tvätta håret en gång i veckan med ett detox-schampo, tre gånger på raken och endast balsam i topparna. Resterande 1-2 gånger använder du din vanliga serie. Du kan också testa att spraya root-lift i hårbotten (fuktigt hår) därefter föna håret från botten med en rundborste för att lyfta hårstråna från huden (hårbotten) 🙂 Lycka till. Kram Elin

 7. Elli

  Heja dig Elin!

  Du! Hade du inte kunnat tipsa om vad man kan göra åt toppar som alltid traslar sig! Är precis nyklippt men jag antar att jag har kluvna hårtoppar som klättrat uppåt.
  Finns det något som man kan använda så att man alltid kan dra fingrarna genom håret utan att fastna?
  Som idag har jag duschat, använt inpackning, unites 7 second detangler och pyttelite olja i topparna. Fönat och plattat igenom håret (med värmeskydd).
  Låter som mycket produkter men använder väldigt lite av allt 🙂

  Tack på förhand!

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Heeeeeeej DU!
   Min första tanke är hur du klipps? Klipper frisören igenom håret? Alltså klipper inte bara topparna längst ner utan går igenom hela håret? Sen har vissa hårstrån som gärna vill mysa ihop sig, går tyvärr inte riktigt att göra något åt det. Det låter som du har stenkoll på bra produkter så jag tror nyckeln ligger i klippningen 🙂 Kram Elin

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   MEN GULLE – TAAACK <3 Haha det kommer jag nog inte hålla när jag börjar på salongen ingen men jag ska verkligen försöka. KRAM

 8. Marika

  Hej Elin! Såg att du använder isadoras nya foundation. Du skrev att du blandar 62 och 64 men tycker inte du att 64:an e mörk? Jag e lika ljus som dej men 62 är för gul och 64 är för mörk. Hur mycket tar du av varje? Ha det jätte bra!!!!

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Marika!
   Ja precis, jag tycker att 62:an är för ljus och 64:an är för mörk – men jag älskar att blanda dom. Jag tar typ två pumpar av den ljusa och en pump av den mörka 🙂 Ha en fin helg! KRAM

 9. Erica

  Hej Elin!
  Vill du snälla hjälpa mig med denna frågan!
  jag har nu färgat mitt hår blont i tre omgångar, flera månaders mellanrum. När jag kommer ut från frisören är det alltid jätte ljust och fint. Men några veckor senare, blir det sååå mörkt.. och nästan oranget. Så mycket mörkare än det var hos frisören då jag nästan va ljusblond på många ställen.
  Vad kan bli fel? Har lagt så mycket pengar, men funderar på vad som är fel..
  Är mörkblond i håret, så svårt med hårfärg om inte blont, och villl ha så lite utväxt som möjligt. Därför en blond ombe nu, med egen utväxt.
  Snälla hjälp!
  Kram <3

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Erica!
   Det låter ju jättekonstigt. Är håret i dåligt skick? Om håret är slitet så drar håret åt sig mycket att yttre påverkan och produktrester. Samt så försvinner toningen snabbare. Det är jättesvårt för mig att ge dig tips då du måste ta detta med din frisör 🙂 Gå tillbaka och bara hör dig för. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"