Elins livLägenheten

jakten på den perfekta blå väggfärgen, hur löste vi det med garderoberna?

Hej älskade ni! 

Åh, vet ni vad vi har gjort idag?! Jag var på salongen till 16.00 idag, sedan plockade A upp mig för att åka till STHLM KVM för att kika ut golvfärg och heltäckningsmatta. Det är så många val i huvudet just nu så jag är det slut. Vi har bott här i 2,5 vecka och vi har hunnit ändra oss 40 gånger känns det som. Från det ena till det andra, tillbaka igen och sedan någonting helt annat. Men som ni såg på Insta Story (StyleElin) så spenderade vi hela helgen med att hitta den perfekta grå/blå färgen som ska pryda en bokhylla och dörrar. Vi har haft soffan som mall i och med att vi älskar just den blåa färgen.

Jag försökte ta studiolamporna och fota denna i morse när det var mörkt men ovan ser ni fyra olika mörkblå färger som kommer pryda vår nästan 6 m långa bokhylla samt dörrar. Resterande av lägenheten kommer vara grå/ljusgrå. Nummer 2 ovan är vi mest överens om, även vår helt makalöst grymma inredare (Louise, stylebylojs) tyckte också om den. Dom längst till vänster blev FÖR mörka och inget blått gick igenom alls, tur att man provmålar säger jag bara. Jag har älskat nummer 1 från första start men tror den blir för grå/blå än blå liksom. Nu ska vi försöka finna en ny grå/ljusare grå färg som ska matcha nummer 2, vi tycker dessa grå som vi målat är för mörka. Jag gjorde felet i min förra lägenhet att välja för ljusgrå vilket resulterar till att väggarna ser skitiga ut bara än färgen grå.

Har ni några tips på den mest perfekta går väggfärgen i en stor och LJUS lägenhet, HJÄLP MIG!!!!!!!

Vi ska som sagt slipa och ytbehandla golvet, vi vill ha det kallare och vitare men inte som man har ”målat” på golvet utan trä:t ska ändå synas igenom. Vi ska ha heltäckningsmatta i sovrum och i mitt kontor. Vi står här och väljer mellan en ljusare grå och en mörkare, den ljus/beige/rosa ska vara i mitt kontor. Dom var så snälla så vi fick ta med prover hem så vi kan kika i dagsljus imorgon. Tjejen som hjälpte oss på Sthlm Kvm var en stjärna, vilken service.

Vi lånade en blå heltäckningsmatta mot det ljusaste golvet för att se hur det skulle se ut. I och med att soffan är i ungefärlig färg så ville vi jämföra, jag tror det kommer bli helt fantastiskt bra. I och med att vi vill ha lite mörkare färger på snickerier och väggar så behöver vi ett ljusare golv, tror ni detta kan bli bra?!

Sist men inte minst med denna dag så åkte vi till IKEA för att kolla på en annan lösning på dessa jävla garderober. I och med vår enorma besvikelse på Kvik så kände varken jag eller A att vi ens ville överväga att besöka en ny butik. Så vi ändrade ritningen helt i rummet, såklart med hjälp utav underbara Louise så att vi skulle få in IKEA’s PAX lösningar istället. Så vi fick hjälp utav personalen på IKEA att bygga ihop, hon hjälpte oss med smarta lösningar och verkligen la tid och energi på att våra garderober skulle bli bra. Allt gick så smidigt och min syn på IKEA har verkligen ändrats, vilken service.

Visserligen fick jag ett mail från Kvik dagen mitt inlägg efter som bad om ursäkt för hur vi blivit behandlade men någon kompensation fick jag inte svar på så därför kände jag – nej vi gör om allt själva och kör på IKEA. Både jag och A var så nöjda efteråt och nu släpper vi garderoberna och överlåter fin-justeringar åt Karlssons Golv som ska pimpa upp hela garderoberna lite extra. DET KOMMER BLI SÅ BRA!!!!!!

Kommentarer

 1. Sofia

  Såå fint ni har! Hoppas verkligen du har tid att svara en förrvirrad tjej som också letar efter den perfekta blåa! Vilken färgkod är den blå du skrivit 99% säkerhet att ni väljer? Skulle bli överlycklig för svar 😍

 2. Jessica

  Vi har ”cement”, från Alcro i vårt sovrum. Supersnygg grå färg! Sen valde vi pashmina, den gör att färgen på väggarna blir helmatt. Lycka till 🙂

 3. Ida

  Tips på grå väggfärg om du har mycket fönster och söderläge.

  Beckers färg Vinternatt 507,
  Färgkod: NCS S2002-Y

  Målade först i en grå färg som gick i i N-skala, eftersom jag hade tänkt att jag ville ha en så neutral färg som möjligt… men den uppförde sig ljusblå. Så hemma hos mig, med mycket fönster och söderläge passade en gråfärg i y-skalan bäst. Lycka till!:)

 4. alice

  efter TVÅ husbyggen så förstår jag verkligen din känsla. Det är SÅ mycket lättare om man bara ska komplettera med en färg eller tapet, men om man ska få ihop ett helt hem och hålla en röd tråd… bah! Ikea har verkligen bättrats både i design och kundservice bara på dessa få åren vi hållt på. Första omgången sa vi att vi ALDRIG mer ska ta ikea men det gjorde vi ändå på grund av MYCKET bättre serive och som sagt, deras nya designer.
  Kolla in Petra Tungårdens blåa väggfärg, den är magisk!

 5. L

  Bra att ni fick en ursäkt av företaget – men kompensation för dåligt bemötande? Det tycker jag vore konstigt. Köper man något och får fel eller får vänta väldigt länge, fine. Men att förvänta sig kompensation när man inte köpt något är inte normalt.

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Hej!
   Det kan låta konstigt men jag tar hellre att det är fel på varan eller få vänta längre istället för dåligt, oproffsigt bemötande. Att oväntade saker sker är normalt, det är många mellanhänder och jag blir inte alls lika arg om det är fel på en vara. Det går alltid att lösa och som standard brukar företagen ge något typ av plåster på såren. MEN, i min värld – om företaget mailar mig och ber om ursäkt – förmodligen för att dom vill att jag ska komma tillbaka. Då hade jag som företag utformat det såhär istället: Vi ber om ursäkt, vi ska rätta till detta och som en kompensation ger vi dig t.ex 10% på köpet. Då skulle jag som kund nappa på det istället för att ”du kan gå till den Kvik butiken som är bättre än den du först var i.Det är inte pengarna i sig som jag bryr mig om utan värdet av att jag ska komma tillbaka. Alla ser olika på det, denna är min syn på det.

 6. Anna

  Mitt tips är att inte ha så många olika nyanser, det blir lätt plottrigt då. Hade kört på samma heltäckningsmatta i både sovrum och kontor, i en nyans som knappt skiljer sig från färgen på trägolven i resten av lägenheten. Enhetliga golv gör att det känns större och lugnare. Samma sak med väggfärg. Välj en ”grundfärg” för helheten (utgå från golvets färg) och sen en eller två avvikande färger (som typ den mörkblå). Alltså, ”plottra” inte med många olika nyanser! Sträva efter att binda ihop och få en helhet.

  (Ps, har byggt/renoverat tre hus så jag hittar inte bara på!)

 7. Jennifer

  Jag har längen letat den perfekta blå färgen till vår hall. Varit på så många affärer och kikat men aldrig varit 100% nöjd. Tills jag hittade ”midnight”, på rusta! Den perfekta mörkblåa färgen, som torkar rätt matt.
  Sen var ju priset bara en bonus ☺️
  Kram!

 8. sandra

  hej! vi har NCS S3000-N, den älskar jag! ta ett prov & måla och se, lagom ljusgrå men inte för ljus/mörk, & ganska kall i färgen (i alla fall här hemma). kan skicka bild om de är så 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"