Före och efterHårfärgHårguiderHårtipsProdukttips

piffa till ett ”vanligt” brunt hår – vilken färginpackning passar bäst?

Goden morgen mina finisar! 

Åh, jag måste visa er denna makeover jag gjorde förra veckan på en ny kund. Här har vi ett naturligt brunt hår, några gamla/blekta slingor längst ner i topparna. Klippningen är väldigt ojämn och ”rak”, ett renoveringsobjekt kan man lugnt säga. Vi pratade fram och tillbaka och kunden ville behålla sin egna bottenfärg, göra en naturlig målning med ljusa partier men ändå inte bli ljusare.

Hur tänker du nu, Elin?
– Jo, i och med att hon vill ha en naturlig ombre måste jag ljusa upp och göra grunden för hela håret. Men istället för bara ljusa partier vill jag lägga in mörkare bruna delar också som piffar upp den bruna grunden. Därefter måste jag dämpa hela håret och det gör jag med en toning i schamponeringen som får verka ett tag tills önskat resultat. Dom ljusa delarna låter jag inte bli blonda utan mer mörk blonda så jag inte sliter på håret i onödan, det är skiftningarna jag vill åt – skillnaden mellan ljust och mörkt.

Här har vi resultatet, HUR fin tjej?! Det som händer när man blandar mycket är att hon kommer uppleva sig ljusare i vissa lägen och mörkare i andra. Det är en väldigt hållbar hårfärg då hon inte får någon utväxt och hon kan lätt använda en färginpackning (tips-nedan) hemma en gång i veckan för att få igen glans och lyster. Jag klippte av ca 7-8 cm på längden och i vanlig ordning formade jag om hela håret, hon fick en frisyr som är lätt att styla eller bara låta vara – vilket som. Jag volymfönade med rundborste och lockade håret med en 32 mm locktång (klick).

Men jag tänkte snabbt tipsa om ett färginpacknings-recept. Om ni har likande hårfärg så är det bara att ta efter. Jag tycker om att blanda sig till att jag gör och ser alltid till att ha en ”White Mix” hemma. Ju mer du tar av white mix desto mer utblandad blir den. Tänk som när du blandade Oboy som liten, ju mer Oboy desto mörkare choklad – ju mer mjölk desto ljusare choklad. Ju längre tid du sitter med färginpackningen desto intensivare resultat. Men om jag vore kunden så skulle jag ta 80% av mörkt och 20% av White Mix, låta sitta i 30 minuter. Till sommaren skulle ”Sand” (klick) också fungera ren som den är.

TIPS: Jag har gjort ett STORT inlägg om just olika typer av ”recept” på färginpackningar som ni lätt kan göra hemma:
NI KOMMER TILL INLÄGGET HÄR (klick)

 

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"