Bröllopet

Hur ska vår bröllopsmeny se ut?

Hej godingar!

Vet ni, det var längesedan jag pratade om bröllopet. Lite som jag skrev innan så vill jag inte att alla ska veta allt, framförallt gästerna – det ska finnas lite överraskningar kvar. Inte vara sådär jobbig men under vigseln kommer det avslöjas någonting som jag nog inte tror att ni såg komma. Men vi sitter i full gång att planera bröllopsmenyn. Både jag och A vill inte ha någon stel tre rätters middag som man inte blir mätt på utan vi vill ha MAT, vi gifter oss i Italien och varför inte ta tillfället i akt att servera italiensk dunder mat?! Catering-firman i Italien är väl inte så pepp på att vi ska ändra om hela upplägget men vår bröllopskoordinator krigar på för att det ska gå.

Är det någonting jag älskar är det procutto och melon tillsammans. En annan sak är brushetta med mozzarella, pesto och vitlök. Vi satt på Pinterest och dammsög alla sidor som har med italiensk mat att göra. Den maten är väldigt enkel, dom rör inte till det så mycket och det är just det vi tycker om.

Man äter oftast rätt många små rätter, det kan se ut såhär: 

  • AppetizerDrink med småplock så som oliver, nötter & ostar
  • AntipastoSå som procutto, brushetta & bresaola
  • PrimoÄr första rätten som kan bestå av t.ex risotto, pasta & lasagne
  • SecondoHuvudrätten som består av t.ex kött, fisk eller kyckling
  • Formaggi e fruttaHär får man en tallrik av säsongens ostar & frukt
  • DolceDet är dessert som kan bestå av pannacotta, tiramisu, glass eller sorbet

Sorry för foodporn men jag vill att vårat bröllop ska kommas ihåg som riktigt god mat som alla tycker om. Vi ska försöka säga till kockarna att göra ”vanlig” italiensk mat och konvertera det till en bröllopsmeny. Jag har varit på så många event och middagar i mitt liv och är den en sak som är viktigast så är det maten. Alla har olika tycke och smak, dom gäster som är veganer/vego får självklart sina alternativ som ska vara lika goda men jag vet att ALLA kommer äta denna mat och inte gå hungriga. Jag hoppas kockarna kan lösa detta åt oss, så otippat men så VI ❤️

Vad tror ni? Kan det bli en hit? Det enda problemet jag kan se att vi kommer få matkoma, men vet ni: Vår grymma DJ kommer rassla upp alla på golvet och på borden så det kommer gå jämt ut tänker jag.

 

Kommentarer

  1. Anjelika

    Mina vänner hade italiensk meny på sitt bröllop och vad toppen! Det blev avslappnat, mycket att välja på och kändes lyxigt!

    1. Elin Molimenti
      Elin Johansson

      Haha men NEJ!
      Jag har varit öppen många gånger att jag inte är en babyperson och att barn inte är aktuellt – långt ifrån. Sen undrar jag lite hur jag ska kunna avslöja under vigseln att jag är gravid om bröllopet är i september och jag redan nu skulle veta att jag var gravid 😉 haha. Tror nog att alla gäster skulle märka det vid det innan, en tanke som slog mig bara haha!

  2. Emma

    De låter som en kanonide🙂🙂 man kan typ inte få i sig så mkt mat alls innan för man är så nervös. O sen efter man gift sig o alla nerver släpper är man skithungrig haha.
    Men sån genuin italiensk meny ni tänkt er tycker ja andas kärlek o värme o skratt. 💜💜💜, de kommet finnas nåt alla gillar💜, me sån mat gillar ja lite buffé känsla. En vän hade så när de gifte sig o de var så mysigt 💜 de blev mer sällskap omkring maten💜
    Lycka till o tack för en fantastisk blogg.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"