BröllopetWedding & Love

den vackraste platsen att gifta sig på

Hej vänner!

Det är lördag, solen skiner och humöret är på topp. Kom ni ihåg när vi var i Como och besökte platsen där vi ska gifta oss? Jag måste visa er, det var en helt förtrollad värld att vara där. När vi skulle bestämma plats blev vi helt lost. Vi tänkte först, jag är från Gävle, A är från Malmö – har vi något ställe där som skulle kännas rätt? Nej… Sedan kollade vi runt om här i Stockholmsområdet och googlade runt på alla möjliga platser men ingenting kändes rätt.

Vi fick lite smått panik, vi vet att alla populära ställen måste bokas upp minst 1 år innan och vi förlovade oss (inlägget) den 26/8-2017 och i slutet på september 2018 kommer vi gifta oss – det är mycket tid att spela på där emellan. MEN….

Vi båda älskar Italien, A har bott där i 5 år och han brukar lyfta fram det som hans andra hem. Jag älskar maten, klimatet, människorna och känslan när man är i Italien. När vi låg i soffan en kväll och pratade om det dök just utomlands-bröllop upp och vi skojade först om det men efter det började hets-googlingen. Vi scannade av nästan hela Europa, Frankrike var en stor favorit på listan i och med att vi förlovade oss i Paris. Det var faktiskt A som skrek till ”Älskling, kolla det här feeeeeta stället”. Jag scrollade igenom alla bilder på detta magiska ställe och båda ss ”HÄR, HÄR ska vi gifta oss”. Det fanns inget tvivel, vi bokar det – oavsett.

Det ligger längs Como sjön och är från 1400 talet. Vi visste att det var vackert men när porten öppnades och vi rullade ner med bilen fick vi en chock. Vi rullar ner mot villan genom en otroligt fin trädgård. Varenda grässtrå var perfekt klippt, solen hade lagt sig som ett skimrande täcke på vattnet och doften av nyklippt gräs kom emot oss. Vi möttes av en man som vi tror var en vaktmästare, han visste ALLT om stället och guidade oss igenom.

Det är statyer överallt, sten, växter, fantastiska byggnader och allt var i perfektion. Både jag och A kände – ”är detta sant?”...

Vi har tillgång till hela stället, alla byggnader och alla trädgårdar. Om det mot förmodan skulle regna så kommer middagen flyttas in hit, känns inte helt fel det heller. Det är även här inne vi kommer fortsätta THE PARTY efter midnatt, stuckaturen i taket är i original och det finaste jag skådat.

Vi gick igenom gångar under jord och kom helt plötsligt upp till ett gammalt, gammalt kök som jag blev så kär i. Vi fick reda på att det är här alla kockar förbereder allt mat vi ska ha. Maten lagas någon annanstans men förbereds här, den idén älskade jag verkligen – så mysigt ❤

Här kommer middagen hållas, vi kommer ha flera små runda bord som kommer att placeras runt den lilla statyn. Tänk när alla bord, blommor, all belysning och alla människor fylls här – dröm rakt igenom.

Sist men inte minst, platsen för vigseln. Den här platsen kan vara den häftigaste jag varit på, wow. Man får gå igenom en allé från Villan hit och den vägen kommer alla gäster gå fram och tillbaka också. Nu är ”plattan” som jag kallar det helt ren, tänk att det ska en FET matta till, blommor, stolar aa allt som hör en vigsel till.

Plattan är i två nivåer, om ni ser A som går där så går han ner för trappsteg där. När jag stod och fotade så fick jag ta undan kameran och bara njuta av situationen och inse att om fyra månader står vi här igen och säger JA till varandra. Det jag ser mest fram emot är att ha alla underbara människor där, tillsammans. Familj och vänner samlas och delar denna stund med oss. Det är inte ofta man har alla samlade och det är det jag älskar med bröllop: Att alla träffas för kärlekens skull ❤ Vi kämpar att alla gäster kommer ha ett riktigt bra dygn med oss och att just denna dag ska bli oförglömlig, för alla.

 

Kommentarer

 1. Klara

  Ni ba ska gifta er på samma ställe som John Legend och Chrissy Teigen gjorde, starstruck :´) magiskt ställe!!

 2. Emelie

  Älskar din nya blogg! Har en fundering angående naturlig hårvård som du tagit upp för ganska länge sen. Jag har precis bytt till Rahua schampo och balsam och funderar lite över styling. Funkar det att ha Maria Nilas värmeskydd samt Oribes texturvax? Eller innehåller de silikoner som inte går att tvätta bort med Rahua? Jag har även Living Proofs hårolja som jag tror funkar till?

  1. Elin Johansson

   Shit vad kul att du säger så, TACK ❤️ Det är lite svårt det där. Dom flesta som går över till helt naturlig hårvård gör det för att helt exkludera sulfat, paraben, slufater mm i sin hårvård. Använder man icke naturliga produkter så förstörs själva tanken med naturlig hårvård. Man måste t.ex ha vissa ämnen i ett schampo för att kunna tvätta bort vissa ämnen som finns i t.ex ett leave-in eller wax (icke naturliga). Precis som du säger, jag tror att du får svårt att få rent håret om du blandar icke och naturliga produkter. Ska du gå över på naturlig hårvård, kör naturligt hela vägen för bästa resultat men om du vill testa ett tag att blanda – gör det. Ingenting är fel, bara du som bestämmer! Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"