Före och efterHair

mörkt hår till blondin – allt händer inte på en gång

Hej underbara ni! 

Det är 23 grader och på balkongen smälter man. Jag är kanske ingen soldyrkare direkt, eller rättare sagt jag vill kunna bada i samband med att sola. Men jag tänkte bara heja på er snabbt för jag ska iväg till stan lite senare för att testa ut olika tyger för min bröllopsklänning, så taggad. Men vi veckan hade jag min fina kund Linnéa som jag jobbar med för att bli blond (igen). Jag tror Linnéa har haft varenda hårfärg man kan tänka sig under alla år, frisyrer med för den delen.

I februari 2017 la jag ut ett inlägg (detta-klick) om att jag fick färga henne riktigt mörk, jag älskade denna look på henne. Men jag kunde inte vara kaxig allt för länge för vid tillfället efter ville hon bli blond igen. Anledningen till att jag kan färga fram och tillbaka är för att Linnéa har ett riktigt bra hår och hon har aldrig varit främmande för att klippa av om det behövs.

Gången innan denna såg hon inte rolig ut, då hade jag krigat för att få bort den svarta färgen och ni som har avfärgat förr vet vad jag talar om. Man får gå med fläckigt, orange och allmänt trist hårfärg tills nästa tillfälle. Denna gång hade jag på känn att vi skulle nästan nå målet. Hon vill vara blond men med en beige/mocca nyans. Hon har vissa delar kvar som jag måste få bort, speciellt på längderna. Men annars blev jag förvånad hur bra jag lyckades, haha (får man säga så?). Jag tror vi bokade upp en tid i sommar också för att gå igenom det sista så hon känner sig FAB BLONDE i sommar också.

Jag la en bottenfärg, ca 2-3 cm ut. Därefter målade jag med bleking för kung och fosterland. La en mörkblond nyans emellan där en del orangea delar fanns kvar. Hon har extremt tjockt hår så det gäller att ALLT hår färgas. Jag klippte av en del, formade om och behöll den delade luggen sedan tidigare. Jag vill också passa på att säga att ALLT GÅR, men det är tiden som oftast är problemet för många.

 

Jag satt igår på Instagram och hamnade på flera olika frisörkonton från USA. Dom har flera videos/bilder på när dom visar kunder med precis detta utgångsläge, svart (färgat hår) blir blondiner. Men skillnaden mellan mig och dom är att jag säger att detta tar tid för en frisör att göra, kunden får offra hårlängd, får se förfärlig ut i håret under avfärgnings-perioderna och att det kan ta ett år för att få behålla kvalité och få det resultat man vill ha.

I kommentarsfältet stormade vissa andra frisörer och ifrågasatte HUR lång tid detta egentligen tog, för enligt bilderna var detta gjort på en dag. Då kröp det fram att sista blonda bilden var behandling FEM för att få henne blond igen. Frisören ville få det att se ut som att håret var gjort på en dag.

Jag blir så arg varje gång frisörer ser det som en BRAGD att få en kund svart hårig till blond på en dag. Jag tror alla frisörer vill säga ”Aa visst, men går ens håret att borsta ut” ”Hur är kvalitén egentligen?”. Jag litar aldrig på en bild när det kommer till transformations på Instagram, är det video – fine men då är jag noga med att kolla att alla har samma kläder etc på sig från start eller liknande. Allt manipuleras på Instagram, hur vi ser ut, kroppar, vikt, hud, hår – ALLT. Ville bara flika in med det och att vi ska vara rädd om våra frisörer, lita på oss.

Här kommer tips på produkter som är riktigt bra för er som har färgat håret mycket och känner att håret behöver extra kärlek. Den produkt jag tycker alla ska ha hemma är just den för kluvna toppar (klick-HÄR). Jag såg att mycket var det rea på, passa på ❤

Kommentarer

 1. Mathilda

  Hej Elin! Jag kommenterade i din gamla blogg, en fick aldrig svar på min fråga! 🙁
  Det jag undrade över var om någon sliter av ens hår, tar tag i en luvar och det går av en massa hår. Växer det aldrig ut igen då? Blev utsatt för det för mer än ett år sen och jag klippte en kort pixifrisyr sen har det växt sagta och det har blivit tunnare än det var innan misshandel. Jag har hört att det kan leda till att hårsäckarna täpper igen efter man blivit luvad och att det inte växer ut igen. Har frågat vårdcentralen som inte har en susning och inte heller den frisörsalong jag går till. Tänkte om du hade någon aning om det? Känns förjävligt om jag ska vara tunnhårig så man mår dåligt över det p.g.a att någon hoppar på en och sliter en i håret. 🙁 Tänker att det också kan bero på att jag har ett tunt hår innan och är mer beläget att gå av om man drar i det för hårt och lyckas skada hårsäckarna. 🙁

  1. Elin Johansson

   Ja klart du kan, ju djupare snedbena (bort från undercuten) desto mer syns tatueringen. Bästa tipset är att testa dig fram med benan och känn efter vad som känns bäst. Kram Elin

 2. Linda

  Funkar produkten för kluvna toppar i blont hår eller blir det gult av den? Tänker då deras vanliga olja kan ge en gul ton. Tack för bra tips 🙂

  1. Elin Johansson

   Absolut, light-varianten fungerar helt utmärkt för blonda/blekta hår – det är den som finns i snurran. KRAM

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"