HomeLägenheten

FÖRE & EFTER – SOVRUM

Hej mina finaste! 

Tusen tack för all fin respons på mitt förra inlägg, jag blir så glad att kunna försöka inspirera andra till att våga göra det man vill. Men nu ska vi direkt gå på mitt sovrum, förvandlingen. Ska säga det på en gång, det är inte helt klart än – inredningsdetaljer, lampor osv ska in men jag ville verkligen lägga ut hur det såg ut innan och hur vi har det just nu. Jag älskar varenda cm av vår lägenhet, det var inte alls tänkt att vi skulle köpa en lägenhet innan bröllopet och det var absolut inte meningen att vi skulle renovera heller men vi fick feeling och som vanligt i vårt förhållande så kör vi på det som känns rätt.

Huset är nyproduktion från 2015 och allt var standard när vi köpte. Jag skulle inte kunna bo i en sekelskift-lägenhet, det är så lyhört, golven knarrar, finns oftast ingen tvättmaskin eller stora toaletter. Jag har bott i väldigt många lägenheter och idag har jag stenkoll på vad jag vill ha och inte vill ha. Just denna lägenhet har allt, den är på 85,5 kvm och är en trea. För oss var det viktigt med öppna ytor, jag måste ha ett kontor och en stor balkong var viktigt för oss.

Vi anlitade som ni redan vet vid det här laget Karlssons Golv för renoveringen. Jag anlitade också en inredare i samband men jag märkte ganska snabbt att någonting inte stod rätt till. Jag avbröt det samarbetet, det tog mycket onödig energi men i slutändan vill jag påminna alla att det som syns på sociala medier är inte alltid det sanna. Jag försöker vara den ”vanliga” personen i den värld jag lever i och jag vågar säga det också. Jag vet hur det är att vara en kreativ person, hur ont det gör att någon annan tar cred för det jag kämpar för – kan jag motverka det har jag inga problem att dra mitt strå till stacken.

Här är mäklarbilden från lägenheten!

Nu togs dessa bilder mitt i vintern i ett kasst ljus men här ser ni hur det såg ut innan byggarna kom in!

Här har vi hur det ser ut just nu.

VAD HAR VI GJORT?

1. Vi har lagt en heltäckningsmatta som är från Sthlm Kvm och heter ”Obsession”

2. Garderoberna, dörrarna kommer från Ikea och byggarna har byggt in den med täckskivor över och på sidorna.

4. Vi har målat väggarna med en färg från Jotun som heter ”Grå Harmoni”

3. Vi har bytt ut handtagen och dom är från Superfront.

4. Dom inbyggda lamporna ovanför garderoberna är inbyggda av byggarna och är från Sleepo, här (klick).

5. Sängen är från Kinnabädden (här-klick) 

6. Sängborden är inte helt klara än men dom har vi och Sebban designat tillsammans. Det ska belysning över, knoppar på skåpen mm.

Jag har inte lagt någon större vikt på varken sängkläder eller överkast, det blir mitt nästa mission. Jag tycker förvisso om en rörig säng, perfekt bäddade sängar  får jag panik av!

Vi har samma knoppar här som på stora bokhyllan i vardagsrummet. Dessa är stora ”Circus” och på bokhyllan är det ”Mini Circus”.

Att lägga in en heltäckningsmatta kan vara det bästa beslut jag gjort. Det ger ett lugn, mysfaktor och en dröm att gå upp på morgonen!

Hundarna fick en egen säng dom med, A köpte den på Bromma Zoo!

Vi valde beigea gardiner, en mörkläggning och en tunn. Ni kan läsa om gardinerna HÄR (klick) samt nya strömbrytare/uttag från Switchbox (klick-inlägget) samt valde vi att måla dörrarna i samma blåa färg som bokhyllorna. Det ser jättelitet ut på bilderna men sovrummet är stort, helt perfekt. Man sover bara här inne och plockar ut kläder, jag tycker att ett för stort sovrum är onödig kvm för lägenheten. Jag har beställt en STOR spegel som ska sitta på väggen där hundarna har sin bädd, samt nya lampor i fönsterna väntar jag på. Men vilken skillnad va? Jag älskar att vara här inne ❤

Kommentarer

  1. Mimi

    Elin ni har verkligen fått det suuuuuperfint!
    Man blir verkligen inspirerad 😍 Vad heter modellen på skåpen från Ikea?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"