BlondElins liv

fokus på bilkörning & silverschampo update

Tröjan är från Valerie och jag håller i min nya besatthet – PEPSI MAX LIME!!!!!!!!!!!

Hej vänner! 

Det är mycket i huvudet nu, jag vet inte vad jag ska fokusera på. Jag övningskör så mycket som jag kan och jag blir helt slut i huvudet av det. Man spänner sig, koncentrerar sig på ett helt annat sätt än vad jag är vad vid. Mitt problem är att jag vill vara så duktig som möjligt och när jag gör ett litet fel blir jag sur och irriterad på mig själv. Det är inte bra när man ska lära sig att köra bil, jag håller på att försöka släppa det tänket och acceptera att jag måste göra fel för att göra rätt. Men jag har gett mig fan på att jag ska klara det men det jobbigaste för mig är att lägga fokus på rätt saker. Det är en kort men intensiv period som jag måste ta mig igenom. Det har rullat på riktigt bra senaste tiden men just idag hade jag inte bra energi och jag gjorde småfel som bara var onödiga, men jag läste också att kör man intensivt så kan vissa gånger gå sämre än andra – eller?

– Har jag några läsare som håller på att ta körkort eller precis har tagit, hur gör/gjorde ni? Massa pepp-tips mottages gärna 🙂

Men i helgen var vi och kollade på en ny bil. Nu tänker ni säkert HUR vågar man köpa en ny bil när jag precis kommer ta körkort?! Det säger jag till A med, ska jag köra runt i ett skepp så måste den vara TOPP – TOPP – TOPP försäkrad. Vi åker nu runt i en liten golf som jag tycker är riktigt smidig och bra, men A vill verkligen så vill han ta den risken så absolut.

Jag ville också uppdatera er på silverschampo-biten, fått en hel del frågor om det på sista tiden. Det bästa silverschampo jag vet just nu i alla fall kommer från Fanola (KLICK), finns som 350 ml (219kr) och som 1l (479kr) – riktigt prisvärt dessutom. Schamponera håret två gånger med vanligt schampo, tredje gången – smek på silverschampot och fördela jämt i i hela håret. Håll koll själv på verkningstiden, jag hinner typ raka benen – sen måste jag skölja. Löshår drar åt sig mer än utan så har ni löshår, var extra försiktiga. Avsluta alltid med balsam!

Sedan vill jag också passa på att säga att just detta silverschampo fungerar jättebra på brunetter, skillnaden blir att du sitter betydligt längre. Testa, det fungerar!

 

Kommentarer

  1. Sanna

    SNÄLLA vänner
    vilken körskola rekommenderar ni! Är lite rädd och behöver mycket choaching och lärare som förstår

    Vilken skola rekommenderar du Elin?
    Tack för alla tips!

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Hej Sanna!
      Jag ska testa en ny körskola imorgon, den första var inte bra – det var Körkorthuset i Liljeholmen. Jag återkommer om den körskolan jag ska till imorgon, men om ni andra har tips – HJÄLP ❤️ KRAMAR

  2. Jb

    Jag har köpt en Range Rover Velar, en DRÖM att köra och skitsnygg dessutom😄

    Jag beställde hem fanola schampo och även fanola hårmasken men nu vette varför jag gjorde de,ska jag använda de samtidigt?

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Men åh, gud vad roligt 🙂
      Jag har aldrig använt masken men vad jag ser är det precis samma sak fast i inpackning-form. Jag tycker schampot ger SJUKT resultat så jag tycker en av dom per tillfälle funkar. Men du kan testa schampot ena veckan och endast masken ena veckan, kan du bedöma vad du gillade mest. Kram Elin

  3. Jenny

    Jag håller på att ta körkort just nu och känner precis som du. Jag blir också arg på mig själv om jag inte kan på en gång. Men det går. Man får vara modig. Sen så har jag en fantastisk pojkvän som övingskör med mig och stöttar mig. Jag har nu kört privat i 9 månander och är redo för att köra upp. Det kommer gå jättebra för dig. Det är jag säker på. Och så har du en pojkvän som stöttar dig.

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Åh, tack för att du delar med dig. Jaa samma här, jag kan bli förbannad en hel dag när jag gör fel – försöker få bort den känslan. Så glad för din skull, stort lycka till nu – kommer gå jättebra. Skriv igen hur det gick för dig sen 🙂 KRAM

  4. Kristin

    Ta det inte så hårt om det går sämre vissa dagar när du övningskör, det krävs misstag för att göra rätt och man kan inte alltid få till det perfekt.
    Jag tog en intensivkurs för runt 10 år sedan, jag köttade verkligen med teori och övningskörning. Vissa dagar var bättre än andra, men jag klarade teori prov och uppkörning på första försöket. 🙂 Du klarar det. Don’t beat yourself up.

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Nej jag vet – du har rätt, jag känner själv att så fort jag gör fel så kommer jag inte göra om det. Tusen tack för input, KRAM ❤️

  5. sandr

    Vad heter Valeries hemsida. Hittade en sida men där fanns bara toppar och intr några tröjor. Inte heller fanns den tröjan du har

  6. Emy

    Duktig du är! Jag kände precis samma sak när jag tog körkort, jag kunde komma hem efter körlektionen och gråta för att jag kände mig så värdelös… Nu några månader senare så jobbar jag som utesäljare och kör bil varje dag runt i hela Sverige. Och det går toppen! Det handlar bara om att ge det massa massa tid. Och precis som du säger så kan det ibland gå sämre när man kör intensivt, lagom är bäst! Man blir irriterad på sig själv när det inte går bra men det måste man lära sig att sluta med, för att så är det med att övningsköra, det handlar om träning i massor tills det sitter i sömnen. Lycka till, det kommer att gå galant!

  7. Therese

    Hej Elin, tänkte fråga dig om ett litet råd om det går bra? Jag använder mig idag av Pureology Perfect 4 Platinum schampo och balsam men tycker inte att de har så stor effekt på den blonda färgen i mitt hår. Den är i övrigt toppen för mitt hår, det är så friskt och fint.

    Jag har mycket blonda slingor i håret och skulle behöva använda ett silver shampo för att få bort det gula. Därför tänkte jag prova på Fanola no yellow. Min fråga är om jag kan använda Pureology shampoo och balsam tillsammans med Fanola (enligt din beskrivning ovan att först tvätta håret med schampo, stryka på Fanola och avsluta med balsam)? Pureology nämner i produkt beskrivning av Perfect 4 Platinum att de är särskilt utvecklat för blont hår så jag vill ju inte använda 2 produkter som skall ha någon effekt på blont hår så att det blir för mycket. Super snällt om du kan ge råd här. MVH, Therese

    P.S. Jag tycker att fördelen med en större bil är att du kommer högre upp och får en helt annan översikt i trafiken. Och man vänjer snabbt att byta mellan större och mindre bilar, det är en vanesak. Lycka till med körkortet!

  8. Cami

    Jag ar samst pa tips, men jag ovningskorde med en sprillans ny SUV har och det gick bra! Sen kopte jag en sprillans ny bil nar jag val klarat av det, inga som helst problem! Tycker det ar en fordel att ha borjat kora med en stor bil for da klarar man av vad som helst eftersom man ar van over att behova kolla overallt t ex nar man ska parkera, nar jag kopte min ”lilla” bil blev det helt plotsligt superlatt att fickparkera… haha. Sa jag tycker absolut att ni ska kopa ny bil om A verkligen vill ha en.

  9. Erika82

    Jag grät var och varannan gång i bilen. Viktigaste för mig var att köra massor under lång tid. Vissa lär sig snabbare vilket inte betyder att de är bättre förare. Vissa behöver traggla mer. Man måste tro på sig själv.

  10. Linda

    Jag körde på körskola och var 19 år så har inga bra tips att ge. Vill bara säga att även efter att ha haft körkort i 25 år så har jag ibland dagar när det känns fel att köra, när det liksom inte flyter på, och jag undviker fortfarande att köra när jag inte känner mig på topp. Man måste känna att man kan köra trafiksäkert, är man trött och ofokuserad ska man stanna hemma. Då hade många trafikolyckor undvikits.

  11. Sarah

    Halloj!
    skickar massa pepp till dig!! Tog körkortet för några månader sen efter att ha övningskört i perioder sen 18 års åldern. Precis som för dig har det kommit annat emellan som gjort att det där kortet blivit lidande och behovet av bil har inte heller alltid funnits där.
    Åkte tillslut på intensivkurs och grejade det. Bästa känslan kan jag lova! trodde inte jag skulle uppskatta det så mycket som jag gör. Kämpa på och lycka till <3

  12. Malin

    Jag övningskör intensivt just nu och kan säga att det går upp och ner för mig med. Särskilt när det är mycket att tänka på gör jag misstag men man lär sig snabbt ändå. Så länge du reflekterar över misstagen och lär dig att inte göra om dem kommer du utvecklas otroligt mycket 🙂 lycka till!

  13. Rebecca

    Åh Elin, det är så mycket jag skulle kunna dela med mig av när det gäller just ämnet övningskörning och att ta körkort på ”äldre dar” (läs när man passerat tonåren med x antal år). Men jag får försöka komprimera det till det allra viktigaste:
    – Tillåt dig själv att hoppa över övandet de gånger du är trött/ofokuserad/stressad. Risken är annars stor att man kör dåligt och sänker självförtroendet betydligt, ältar och gör betydligt fler fel.
    – Det är skitsvårt att släppa det i tanken när man gjort fel, men försök.
    – När en körning känts skit, försök avsluta med en lättare väg, som du kan väl och känner att du blir lite i fas igen. Underlättar till nästa gång du sätter dig i bilen.
    – Använd dig av ”berättande körning”, så den som handleder hör vad du ser och tänker/märker. Det låter urfånigt, men jag gjorde även så på uppkörningen (fick en skitsur gubbe då) och han berömde mig till och med för det efteråt.
    – Se till att du och din handledare får en rejäl uppdatering från körskolan om vad som just nu rekommenderas i rondeller o.s.v. i trafiken, då sådant ändrats en del (oftare än man tror) och det blir jobbigt att lära sig fel av sin privata handledare och sen försöka ändra när körskolan kräver något helt annat.
    – Träna ofta/regelbundet, om ni så bara hinner med en kort sväng på ett par km. Då har du körningen bättre ”kvar i ryggraden”.
    – Läs i böckerna/gör övningarna bredvid körandet, så du är ordentligt tränad på bådadera och inte måste träna mer på en utav dem, när det börjar närma sig att boka uppkörning.
    – Boka ”varmkörning” med körskolan före själva uppkörningstillfället, så du är ”nykörd” och coachad precis före. Hos oss (Gävle) tog vi bara körskolebilen till Trafikverket och den användes vid uppkörningen. Då var man van med bilen också.
    – Kör själv upprepade gånger så fort du tagit körkortet, så du inte blir som mig; livrädd för att köra själv.
    Lycka till!

  14. Sofia

    Hej Elin!
    Har precis tagit körkort och det är så skönt att ha gjort det! Det viktigtaste är att köra frekvent så att man inte glömmer något. Man ska liksom bara öva och öva tills det sitter i ryggmärgen. Jag gjorde misstaget att sluta köra vissa perioder och övningskörde i ca 2 år med uppehåll innan det gick. Men det är även viktigt att vila från att köra om man är trött eller kört väldigt mycket en dag för att ta in det man lärt sig. Sen ska man inte sätta press på sig att det ska ta så lite tid som möjligt eller älta vilka misstag man gör. Man måste göra misstag för att lära sig vad som är rätt, tänk så istället. Jag hade även stora problem på uppkörningen eftersom jag blev riktigt nervös. Ville verkligen klara det på första försöket men var tvungen att köra upp tre gånger. Det betyder inte att man är en sämre förare utan jag var så nervös att mina fötter skakade, fick vid några tillfällen inte ens ner kopplingen! Man ska bara tänka att det inte spelar nån roll och att det går tillslut.
    Hoppas du har nytta av nåt tips! Lycka till ☺️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"