Hair

den snyggaste guldblonda nyansen

Hej underbara ni! 

Det är måndag, min bästa dag. Jag brukar försöka jobba hemifrån på måndagar, men på senaste tiden har jag behövt vara på salongen på mina admin-måndagar.  Men idag är jag hemma hela hela dagen framför datorn. A är i Finland på jobb tills imorgon och jag är helt solo med hundarna. Jag har två telefonmöten inplanerade, en to-do list som är full och jag ska försöka göra klart allt under dagen så kvällen kantas av körkortsteori.

På salongen lyser alla önskande blonda inslag och här har vi min fina kund Amanda. Hon har ett drömhår, helt klart. Jag gjorde en stor makeover förra gången (se nedan) och denna gång ville hon bli lite ljusare. Jag använder hennes egna bottenfärg som grund och målar ljusa delar i olika tjocklekar i hela håret.

Såhär såg det ut förra gången, vill ni se den makeovern så kan ni klicka in till det inlägget HÄR (klick). Det var december då och då passade en mörkblondare ton bättre än nu när solen lyser upp ALLT, både kropp och själ.

Jag la en hel del mörkblonda, mocca toner emellan dom ljusa delarna förra gången och då använder jag mig utav dom igen så jag slipper överfärga håret. Det är lite pilligt att leta upp dom ljusa delarna och även måla in delar i dom mörkblonda men det är värt det.

Jag klippte topparna, formade om i samma linje som förra gången och tonade in helheten med en gyllene, mocca/kall ton. Jag älskar just denna nyans på blonda hår, den är inte för blond men inte heller mörk. Ett riktigt bra tips för alla blondiner i sommar!!!

Kommentarer

 1. Eva

  Hej Elin hon är jätte fin i sin hår ,Men på mig som är lite röd blond skulle håret se rosa ut .
  Svårt då jag inte vill bli rosa el orange eller hjälp gul i min färg .Har alltid svårt hitta rätt färg val.
  då jag vill vara ljus men inte går eller gul eller rosa ….

  Med vänlig hälsning Eva

 2. Emma

  Tips på färgbomb som man kan använda för att underhålla sån gyllene/mocca ton? Vill gärna ha en färgbomb som ger lite värme utan att mörka håret, ja har liknande som din kund fast me lite svagt rosegold ton på vissa slingor.

 3. Sofia

  Så underbar färg!! Jag har förlagt receptet på den goda goda vitlöksdåses si gör till tacos och kan inte hitta det i bloggen, kan du inte dels med dig av det igen? Eller om någon läsare kommer ihåg det, hjälp mig gärna ❤️❤️❤️

 4. m

  Blir du aldrig trött på att färga blondiner haha? Speciellt nu på våren/sommaren då alla vill ha blont hår?

  1. Elin Johansson

   Haha, nej – jag visar inte allt jag gör. Det finns oändligt många olika nyanser på blont hår, otroligt olika människor som passar i olika saker och olika hårtyper så det blir annorlunda oavsett. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"