My thoughts

NERVÖST SAMMANBROTT

God kväller mina fina!

Hoppas ni mår bra idag, jag smälter nästan bort i värmen men det är som det är. Jag började dagen med att köra med den nya körskolan och herregud vilken skillnad. Hon jag körde med hade jag velat hänga med varje dag, hon var så pedagogisk, lugn och lättsam. Den där 1,5h gick så fort och det kändes verkligen bra. Jag förstår inte vad det har hänt med mig på sistone? Sedan jag bokade uppkörning går min plus på högvarv hela tiden, jag var till och med tvungen att ta sömntabletter i helgen för att ens kunna lyckas slappna av och sova. Jag får panik över körkortet, jag vill inte misslyckas, jag vill vara bra och jag är inte van vid att andra bestämmer mitt öde. Jag är en högpresterande person med enormt höga krav på mig själv, jag vill göra pappa stolt och jag vill klara av allt. Jag håller på att skita på mig innan jag ska köra men när jag väl sätter mig i bilen så försvinner allt och jag blir lugn och skärpt.

Jag börjar förstå varför jag inte har tagit tummen ur och fullföljt körkortet tidigare. Den ångest och panik jag känner för detta, ni förstår inte. Ni som pluggar eller som måste bli bedömda varje dag – JAG BEUNDRAR ER NÅGOT ENORMT. Jag kan inte fokusera på någonting annat, jag gör saker bara för att jag måste – ni fattar…

Vet ni vad körskoleläraren sa när vi var klara?
”Hade du kört upp idag hade du klarat det, bra jobbat”

FATTAR NI? Hon tycker jag behövde 4-5 lektioner bara, bland annat att finslipa på backa, parkera och hon sa även att jag låg lite högt i fart. Det var en ny bil, en Mini Cooper – jävlar vilken vass bil. Det tog halva lektionen för mig att lära mig, shit vilket krutpaket, jag kör manuell också. Hon gav mig några hemuppgifter som jag och A ska nöta på och sedan KÖTTA teori. Jag känner mig som när alla bloggare som får barn övergår till att bli mamma-bloggare, hos mig får ni lära er att parkera – haha.

Nu ska jag inte ropa hej, jag måste träna mycket mer men den ångest jag har över att jag inte kommer klara det suddades ut lite grann i dag. Jag måste tro på mig själv mer i körningen och förstå att det är inte hela världen, men känner jag mig själv rätt så kommer jag klappa ihop om jag kuggar på körningen och skrivningen. Ni får stå ut med mig ett tag, att jag är lite virrig, oregelbunden och ett totalt vrak. Men vad är inte en blogg till för, det händer mycket i livet.

Jag kanske ska ha en frågestund snart? Får jag fokusera på er lite grann. Eller vill ni t.ex att jag gör en frågor/svar med A? Ni ställer frågor till oss och vi svarar i en video? Hade en tjej i går som frågade om det, tänkte höra om det skulle vara roligt? Aja, nu ska jag laga mat, invänta A som varit i Findland. PUSS

Kommentarer

  1. Lina

    Hej Elin

    Jag vet att du går till Mdde på aleris, jag blir så nojig över andra kliniker där man hittar bilder på deras arbete, men madde hittar jag INGENTING förutom du ochen till bloggare, annars inget! så svårt!

  2. Denice

    Det där jävla körkortet alltså. Det är mitt stora svarta moln i livet. Jag kan plugga hur mycket som helst i körkortsboken, men det är så jäkla tråkigt. Och det märkts väl att det män som skrivit de flesta körkortsböcker och körkortsappar, kan inte din körlärare skriva en bok. Hon är ju pedagogisk enligt dig i alla fall. Haha! Jag kan inte förstå varför jag ska lära mig utantill om alla regler ang. tunga släp osv… Jag förstår såklart att det kan vara bra att kunna, men om jag ska ha ett körkort för en personbil så kommer jag inte häkta på en stor släpvang som inte ens är tillåten. Eller dra en husvagn, för det får jag ju inte ens. Så irriterande. Men det går som sagt att trycka in i huvudet. Men den där körningen alltså. Mitt störta problem är att jag är så rädd. Och när man är rädd så blir det svårt. Och när det är svårt så blir man rädd och så går det runt i mitt huvud. Alltså, det där jääääävla körkortet. Haha! Men snart så, då SKA jag ha det!

  3. Lillyk

    Det kommer att gå galant 🙂 Och gör det inte det så kan man alltid försöka igen. Gärna svar i skrivformat, det är därför jag läser bloggen. Annars kan man ju titta på youtube om man vill se videos. Fråga: vart går bröllopsresan? Ha en bra dag!

  4. Erika82

    Försök att ibte fokusera så mycket på att ”klara uppkörningen” utan på att bli en bra förare. Men det blir man först när man kört mycket.

  5. Lisa

    jag är också mitt inne i teoriplugg och ja visst är de trist, tankarna går helt in på andra spår när man försöker läsa men ett bra tips som hjälper mig på traven är appen: Ta Körkort.. de är hela boken fast upplagd som frågor och info inför frågorna mycket lättare! Lycka till!

  6. E

    Oj vad jag kände igen mig i det du skriver! Håller på att avsluta min utbildning och i samband med det ska vi skriva examensarbete. Det ska lämnas in på torsdag, paniken och prestationsångesten är inte nådig och sömnen ska vi inte ens prata om… Behövde nog läsa att det finns fler som jag och inse att det kommer gå bra 😂 lycka till med bilkörningen, det fixar du lätt! 👏🏻

  7. Helena Göransson

    You got this, Elin!
    Träffsäker beskrivning ( är likadan) och att det behövs så lite ( men så avgörande) för att man ska börja känna marken under sina fötter igen 😃
    Kram till dig!
    Helena

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"