HairHårtipsWedding & Love

så förbereder du hårfärgen inför ett bröllop

God morgon måndag!

Jag tänkte visa er min fina kund Johanna som gått hos mig hur många år som helst. Men hon är unik på ett sätt, hon har bara klippt sig hos mig – detta är hennes egna hårfärg. Jag har flera kunder som håller på med samma bröllopsplanering som mig, det är riktigt roligt måste jag säga – Johanna är en av dom.  Det medför även lång planering när kunderna är hos mig så färgtiderna matchar den stora dagen. I Johannas fall så planerade vi detta för ett år sedan och eftersom hon har helt ofärgat hår ville jag att hon skulle fundera några extra gånger.

Som ni ser bestämde hon sig för att ljusa upp håret och jag kan inget annat säga än att det var ett bra val. Jag ville göra det så naturligt som det bara går men såklart ska det synas att hon färgat håret. Hon ska ha en halvuppsättning och då krävs det att slingorna kring hårfästet, nacken och på sidorna är PERFEKTA. Dock ska dom alltid vara det men det är extra viktigt att det ser snyggt ut när man sätter upp håret.

Jag målade hela håret ljust, använde hennes egna färg som grund. Jag ville ha hennes egna ton, den varma blonda men piffa upp den en aning så hon får glansen och den varma/beiga blonda tonen. Känslan ska vara helt henne själv men en uppdaterad version!

Före

Efter

Jag säger till alla mina kunder som ska gifta sig, planera något stort, bal eller liknande att färga håret ca 10 dagar innan den stora dagen. Då hinner man tvätta igenom, testa bröllopsfrisyren några gånger till och hinna känna efter.

Jag har några tankar kring just detta ämne som jag tänkte ta upp: 

1. Ska du ha uppsatt hår, t.ex om du är mörkhårig. Var extremt noga med att använda skydd på huden när hårfärgen ska på, du vill inte ha en mörk rand på den stora dagen. Ska det vara bottenfärg tycker jag man kan färga 14 dagar innan, undantag för kunder som har gråa hår. Välj alltid en kallare bottenfärg (mörkare) om du ska gifta dig utomhus. När solen ligger på hela dagen uppfattas bottenfärgen både ljusare och varmare, ett bra tips att tänka på.

2. Vi vill oftast ha lösa vågor i håret, en lös uppsättning eller välfönat hår bara. Då tycker jag det är ännu viktigare att färga håret så naturligt som möjligt. Med det menar jag inga hårda kanter, gula blödningar i hårbotten (som det kan bli med blekning om man inte är noga) eller för hårda kontraster mellan botten/längder t.ex.

3. Om man färgar håret för nära inpå bröllopet kan det vara svårt att få stylingen att hålla. Jag t.ex använder mig utav oljebaserade hårfärger och det gör att håret blir väldigt mjukt och lent. När man ska gifta sig är hållbarheten det viktigaste och hårfärgen kan sänka stylingen, därav vill jag färga håret ca 7-10 dagar innan.

4. Som jag skrev innan, färga håret, testa bröllopsfrisyren igen, ta på dig något vitt (ett linne, t-shirt eller en vit klänning) be någon fota dig från alla vinkar för att se ungefär hur det ser ut. Du kanske märker att frisyren inte alls ser bra ut på bild, eller att hårfärgen skär sig med huden eller den vita färgen. Detta låter kanske som världens överdrift men tro mig, du kommer tänka en sak i spegeln och en annan på bild. Kameran tar upp helt andra saker som du inte alls tänkt på, oavsett du fotar med en systemkamera eller mobilen.

5. Sist men inte minst, DU SKA KÄNNA DIG BEKVÄM OCH SOM DIG SJÄLV!!!
– En otroligt viktig punkt. Jag tycker uppsättningar är grymt fint när jag kollar på inspiration på Pinterest men hur mycket jag än vill ha det på mitt bröllop så måste jag acceptera att det passar inte mig. Jag älskar mina lösa lockar, en skev sidbena och till småtimmarna kommer jag ändå stå och flänga med det där nedrans håret – LÅT DET VARA SÅ.

Kommentarer

 1. Emma

  Hej! Du verkar bara väldigt noga med kvalitet och alltid utgå ifrån hårets bästa. Hur tänker du kring färgning och graviditet? Jag är gravid för andra gången och färgade inget första och inte något hittills. Är nu i v. 32 och känner mig så ful med utväxt ombre och små gråa strån som tittat fram. Jag vet att det ”bara” är fåfänga men att må dåligt med graviditetskrämpor plus håret är skit.
  PS. testade din hårtvättsrutin och börjar äntligen få bukt med min kliande hårbotten 😍
  Kram

 2. Freja

  Hej kan inte du filma hur du gör dessa lockar 😍 de är helt fantastiskt fina men jag förstår inte hur jag skall göra med fönen! Och går dem att göra på ett tunnare hår?

  Tack för din fantastiska blogg Elin!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"