HairOkategoriserade

en lyxig hårvård för en torr hårbotten

SCHAMPO (klick)BALSAM (klick) – LEAVE-ON TREATMENT (klick)

Men hallå där! 

Ser ni vilka fina, ljusrosa förpackningar jag sa visa er nu? Är det någonting Oribe har lyckas med så är det förpackningarna. Dom står ut helt från alla andra, dom har även pappersförpackningar på större delen av hårvården och att ha dessa produkter i badrummet får vilket rum som helst att kännas lyxig. Men hur fina förpackningar vi än tar fram så är det fortfarande innehållet som räknas.

Vad är detta för serie?

– Det är en serie för personer som har torr hårbotten eller lider av mjäll. Schampot innehåller bland annat salicylsyra tar bort överflödig olja och främjar en balanserad hårbotten. Innehåller inte parabener, sulfater eller natriumklorid. Kan användas i färgat och keratinbehandlat hår. UV-skydd för håret. Veganskt, glutenfritt (?) och inte testat på djur.

Jag älskar hårvård för hårbotten, lite för att jag märker större skillnad på produkt än t.ex ett schampo för torrt hår. Jag har själv en irriterad och känslig hårbotten som dock kan förklaras med att att jag testar mycket nya produkter. Men oavsett är min hårbotten känslig och ibland i perioder när jag testat nya produkter intensivt måste jag använda hårbottens-vänliga produkter ett tag efteråt för att balansera upp det.

PS: Det som är viktigt att veta är att Schampo är till för hårbotten och balsam är till för längderna, gnugga inte in schampot i längderna i onödan. 

Men en sak som slog mig är att torr hårbotten och mjäll är inte samma sak, hur tänkte dom där? Är det leave-in behandlingen (klick) som blir speciell för just mjäll? Just mjäll är en process att få bort så det känns lite löjligt att just detta schampo ska ”ta bort mjäll”… hmm.

MEN, jag ska säga en sak – den är GULD mot min torra hårbotten. Jag har använt serien dom senaste gångerna jag tvättat håret och jag tycker verkligen om dom, i syfte med torr & irriterad hårbotten. Balsamet gör håret SÅ lent, mjukt och jag kan lätt föna ut håret efteråt. Jag har inte hunnit testa leave-in behandlingen men tydligen ska den sitta kvar i hårbotten, lite svårt för mig med Hairtalk. Om ni testar den hemma, kan ni inte skiva en mini recension till mig då?  

När jag ska tänka till om jag verkligen tycker om en produkt brukar jag märka det när jag ska gå in i duschen. Igår kväll skulle jag tvätta håret och går in i duschen, märker att dessa inte står där. Då har jag tre andra schampon som står där, kan helt klart använda dom. Men nej, då tar jag på mig handduken för gå och leta efter mina rosa vänner. Dom låg i kontoret, jag skulle ju ta dessa bilder till inlägget innan jag åkte till salongen igår. Så är det ofta med saker jag tycker om, jag håller fast vid dom.

Men om vi ska dra runt säcken och sammanställa detta. Lite diffust när mjäll och torr hårbotten får samma produkt, fortfarande lite irriterad över det. Men är ni som mig, det kliar om ni inte tvättat det på några dagar. Dagen efter du använt torrschampo måste du klia för kung och fosterland, eller helt enkelt gå och tvätta håret – är detta någonting för dig. Balsamet är en dröm, förpackningarna är en dröm och jag känner att min hårbotten inte är lika irriterad som vanligt – speciellt nu när solen bränner skalpen.

SISTA: Fantastiska produkter, tycker fortfarande att dom är för dyra för innehållet. Jag älskar Maria Nila Head & Heal (HÄR-klick), känns rätt liknande som dessa – eller hur?! Skillnaden blir ca 200 kr mellan schampot, ni får själva avgöra.

Kommentarer

  1. TF-fanet

    Tack för en härlig blogg! Har besökt dina bloggar under många år, så kul att följa din resa i livet och dina hår tips!
    Jag köpte detta schampot och blev kanon besviken för det gav mig svinto hår med mer kli från dag1 än vad jag brukar ha även i en dålig period. Jag har torr hårbotten (som i perioder flagnar) och långt torrt hår, som jag älskar att övervårda. Så jag hade verkligen hoppas att detta schampo skulle vara lösningen till en bättre hårbotten! Ska testa igen när hårbotten har stabiliserats igen och när det är mer nytvättat,för det var omöjligt att sprida produkten i mitt hår när jag inte hade tvättat håret på 6dagar! Dock väldigt kul att det funkade för dig!!!

  2. Fia

    Hej!
    Gillar din blogg, Du verkar vara en duktig frisör . Kan du snälla ge mig bra tips på en inpackning till tunt fint hår? Letat på din blogg men hittar inget. Tack! :))

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"