My thoughts

FRÅGESTUND!

GOD EFTERMIDDAG!

Vet ni, det var hur längesedan som helst jag hade en frågestund. Det har hänt enormt mycket senaste året och jag hinner knappt med mig själv, vilket är väldigt roligt visserligen. Jag försöker svara så snabbt jag kan på frågor i ställer i kommentarerna men när det är specifika hårfrågor som tar tid brukar jag spara dom och ha ett ”svar på läsarfrågor” så kan jag svara mer utförligt – så om ni undrar varför jag inte ibland i kommentarerna.

MEN HIT ME!!! Ni kan fråga precis vad ni vill, min blogg innehåller allt smått och gott (inredning, bröllop, kärlek, vardag, livet etc) så det behöver inte vara hårfrågor utan ALLT MÖJLIGT!

Kommentarer

  1. Elsa

    Vad är dina allra bästa hårtips? Vad har du själv för rutin och vad använder du för produkter?? Känner ofta att mitt hår ser livlöst ut trots att jag har rätt långt vågigt hår…

  2. Emelie

    Hej Elin! 🙂 Har du något tips för bra schampo och balsam för slingat blont hår? Jag har silverschampo, tänker mer på något vanligt schampo och balsam som jag kan använda vid varje tvättning. Kan man använda schampo för färgat hår eller är det bättre med något just för blont? / Emelie

  3. Catharina

    What happened between you and Celina? Are you no longer friends? She’s not doing your nails anymore, and she’s getting her hair done by someone else than you all of a sudden, plus no more podcast with the two of you..

  4. Elina

    Skulle så gärna vilja gifta mig utomlands i framtiden, ser så härligt ut 🙂 är det något speciellt att tänka på när man gifter sig utomlands?
    Det kan vara svårare för gästerna att komma då det går åt mer tid och pengar att åka utomlands, är det något som ni har känt att ha påverkat?

  5. Jennifer

    Hej!
    Jag undrar om du har tips på hur jag kan motverka att mitt hår går av? Allt hår växer och håller sig fräsch, förutom bak. Det är som att överhåret bak på huvudet nöts av, men förstår inte hur det går till? Brukar sällan sätta upp det, gör jag det så gör jag en fläta. Har jag bara extrem otur eller kan jag göra något annat som ja inte tror ska slita på håret just där bak men som ändå sliter?
    Ha det så bra 🙂 kram!

  6. Ulrika

    Kul med frågestund!
    Vad är din bästa skönhetsbehandling?
    Vilka skönhetsprodukter använder du just nu?
    Hur lång är du och vad väger du?
    Hur många barn skulle ni vilja ha?
    Vad ser du dig om 5 år?
    Dina två bästa egenskaper och dina två sämsta egenskaper?
    Vad är du mest nöjd med med ditt utseende och vad gillar du sämst?
    Vilka poddar och bloggar läser/lyssnar du på?
    Favorit mat?

    Ha en fantastisk dag!
    Kram/ Ulrika

  7. Felicia

    Hej Elin! Jag har världens mest irriterande virvel någonsin precis på bakhuvudet som dök upp som över en natt för ett par år sedan. Jag kan knappt gå en dag (med nytvättat hår) innan jag nästa dag måste sätta upp håret på något vis för att virveln syns igen när håret har lagt sig lite. Det blir verkligen som att håret delar sig. Har testat att ha benan på olika sätt, och försökt kamma håret så att det ska lägga sig rätt men ingenting fungerar. Den där jäkla virveln syns precis lika mycket. Kan då även tillägga att jag har många tunna, fina hårstrån men tillsynes väldigt ”lite” hår, och upplever att håret känns ännu tunnare just vid virveln.
    Snälla, ge mig tips på hur man kan försöka få bukt på en envis virvel! Kanske genom styling, föning osv?
    Tacksam för svar!

  8. Jenny

    Hej! Jag har precis satt in Hairtalk för första gången och är så nöjd! Men,jag får ganska torr hårbotten som kliar av Hakrtalks shampoo och min frisör sa att jag endast ska använda hairtalks egna produkter. Jag har sett att du använder andra produkter också så tänkte höra vad dina tankar om det är? Håller håret lika bra med andra frisörshampoo, inpackningar och stylingprodukter också? Vilka produkter/märken fungerar isåfall bra att använda till hairtalk?
    Vore så tacksam för svar! 🙂

  9. Ida

    Jag tycker det är svårare att hitta saker i sökrutan i nya bloggen än tidigare. Söker jag på ”torrt” så dyker ett inlägg upp från februari i år och sedan är det från 2017 och bakåt. Har ändå en känsla av att du skri it mer om tex torrt hår eller torr hud/hårbotten än de få gångerna. Vet du om man ska söka på ett annat sätt i din nya bloggportal? Älskar din blogg och sökfunktionen brukar gå varm för min del men känner att det är svårare nu.

  10. Linda

    Hej,
    Jag är inte allt för gammal men är ändå gråhårig (håret är uppljusat och fräsht, men utväxten 🙁 ). Hur ska jag lyckas få en få en hållbar frisyr som inte innebär att jag behöver gå till frisören varje månad för att täcka utväxten.
    Min erfarenhet är att alla gör sin bayalge men målar botten mörkbrun. Viket i sin tur blir en för stark kontrast mot den grånande utväxten så frisyren ser nästan ännu värre ut… Har du några tips för detta? Hur ska jag komunicera med min frisör eller bygga upp färgnyanserna på mitt hår?

  11. Josefin

    1. Hur träffades du och din kille?
    2. Jag har långt, tjockt och lockigt hår. Händer någon gång ibland att jag vill platta det, använder då värmeskydd från Kerastase och tång från GHD, men mitt hår blir fetare mkt snabbare när det är rakt. Jag kan ha det rakt typ en dag, sen på andra dagen ser det fett ut 🙁 Vad ska jag göra åt detta? Tvättar annars håret bara 2 ggr/ veckan.
    3. Om jag lockar mitt hår med locktång så håller det jättedåligt på underhåret. Där lägger sig lockarna nästan raka på typ en timma. Klippte av en bit på håret och klippte upp, men har fortfarande samma problem. Testade saltvattenspray från R+Co men gillade det inte alls. Blev bara jättesträvt och ingen skillnad annars. Har du något tips?

    Lycka till med körkortet, Elin! Tog mitt för ett par månader sedan och det är verkligen så himla skönt 😀

  12. Tina

    1. Om man ska sminka sig när det är högsommarvärme (30 grader) och inte vill lägga för mkt grejer i ansiktet utan ha mer naturligt glow och finish, vad tycker du att man ska satsa på för produkt då?

    2. Jag ska på bröllop och behöver frisyrtips på en enkel halvuppsättning, vill gärna ha håret nere, men få bort från ansiktet. Har du ngt tips? Den får gärna se lite slarivig ut.

  13. Anna

    Är nyfiken på hur du tänker när du fotar dina jobb på salongen gällande ljus, vitbalans etc. Du kanske använder någon blixt eller att ni har väldigt starka lampor på salongen? Upplever annars att det är väldigt svårt att fota hår inomhus och få en bra bild 😵

    Kram☺️

  14. Therese

    Hej. Jag undrar hur relationen mellan dig och ditt ex är idag? Ni har ju Torsten tillsammans, hur känns det att behöva träffa ditt ex vid överlämning?

  15. Thilda

    Hej underbart fina Elin!
    Du har ju fillers i dina läppar om jag mins rätt? Jag själv är super sugen på att göra mina läppar. Har du lite tips på olika fillers som är bra osv? Och vad du använder? Och om du skulle kunna rekommendera någon klinik som är bra. Tack för för hand.
    Älskar att följa dig i dina sociala medier och du är sån glädje spridare så sluta aldrig med det du gör. Ha det bäst! <3

  16. Elin

    Hej Elin!
    Vad skulle du säga är den bästa vården för ett torrt blonderat hår? Gärna tips på värmeskydd, inpackning,olja, serum, vad bör användas? Blir lätt fet i hårbotten, men torra spröda toppar. Tack 🌹

  17. Karin

    Jag ställde frågan en gång som kommentar men tar den här med. Du skrev att du alltid ville klippa upp för att ge håret mer liv.
    Men hur skulle du göra på en som har normal tjocka hårstrån så att den vare sig har tjockt hår eller heller räknas som tunnhårig. Jag upplever att uppklippning får ett sånt hår att se ännu tunnare ut.

    Jag älskar din blogg & tycker du har en superbra blandning av allt.
    Fast när vi nu får önska så skulle jag önska mer tips på vad som passar olika hår; både frisyr men även produktmässigt & osv.

  18. Sofie H

    Hej! 🌼
    Kommer ni att filma bröllopet?
    Hur ser ditt drömboende ut?
    Passade förlovningsringen när du fick den eller har du fått ändra storleken? (Om den passade hit lyckades han lista ut storleken?)
    All lycka till er båda ☀️🌸🌼

  19. Frida

    Jag har burrigt, smålockigt, ofärgat hår. Men som aldrig kan växa längre än till nyckelbenen. Använder bra produkter, stylar ibland, men det blir alltid slitet! Vad gör jag för fel?!

  20. Hanna

    Hej! Jag undrar på ett ungefär hur lång tid du bokar upp på en klipp&färgbehandling(långt hår, uppljusning)? förstår att det är beroende på tjocklek och utgångsläge mm, men ca. Och ungefär vad du tar betalt för en sån behandling? En typiskt blond ”Elinfärgning”. Är så sjukt imponerad av dig och hoppas verkligen du vill visa lite tekniker mm någon gång i framtiden!

  21. Lise

    Hej! Om man tränar mycket, är det då bättre att tvätta håret mer ofta, eller går det lika bra att tvätta mer sällan och ha torrshampo i?

  22. Viki

    Vad är dina framtidsplaner..gällande yrket..
    ?

    Varför valde ni att ha bröllop i Italien?

    Kan du inte börja ha mer outfit bilder 🙂 ? Love your style.

    Vilket schampo för tunt hår och torrt är bäst.. ett ärligt svar gärna utan sponsring?

  23. Amanda

    Hej!
    Här kommer några specifika frågor och önskemål jag återkommande funderar över. Hoppas verkligen på att få svar ☺️

    Skulle vilja se dina efterbilder på färgningar och klippningar utan att du lockar dem. Det är superfint men färger upplevs så annorlunda lockigt så vill gärna veta hur de annars ser ut.
    Undrar även vad du menar när du ”formar om” håret. Gör du något speciellt än att klippa en vanlig uppklippning? Nyfiken så du får gärna visa och förklara mer.

    Om en kund vill ha håret helt rakt (som en barnklippning) gör du ändå något annat för att forma det passande?

    Tusen tack för en härlig och inspirerande blogg! Kram!

  24. olivia

    – hur gör ni ekonomiskt med bröllopet? budget? betalar ni 50/50 osv?
    – hur träffades ni? berätta om första tre dejterna 😀
    – tjänar du mest på frisörjobbet eller på sociala medier per månad?
    – vart och hur bor ni om 5 år?
    – har du kontakt med kräket/exet idag?

  25. Barbro

    Hejsan
    Kommer det några nya avsnitt av podden, saknar dig och Celina?
    Gillar verkligen din blogg en härlig mix av allt.

  26. Jb

    Bästa leave in produkten? helst som man kan använda dagligen i torrt hår.
    Min lugg vägrar att växa ut, den går bara av… vad ska jag göra för att få till det?
    Vilka är ”must have” produkter? Från schampo och framåt….

  27. R

    Om du fick vårda ditt hår under en 6 månaders period utan att någon behövde se ditt hår, hur skulle du gå till väga?

    Ex. Gå med olja i håret 24/7?

  28. Sofia

    Jag älskar bloggen i den kimbo av inlägg som är nu, känns så himla roligt att läsa här inne! Jag önskar receptet till din tacosås med vitlök! Kramar från Skåne

  29. Maria

    Hej Elin! Tycker det alltid är så roligt att läsa din blogg.
    Vilka tycker du är de bästa produkterna för att få stylingen att hålla i ett tunt, skandinaviskt, glatt hår? Och hur ofta tycker du man kan tvätta ett sådant hår? Jag vill helst tvätta varannan dag, fast jag vet att det är bättre att göra det mer sällan. Ok eller inte?
    Tack för en bra blogg!

  30. Thessa

    Absolut bästa hårvårdsprodukterna för ett torrt, blekt hår? Dina bästa tipps mot toppar som lätt klyvs?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"