My thoughts

HALKBANAN ÄR KLAR!!!

Men hallå! 

Denna bild fann jag i mobilen när jag kollade igenom bilderna nyss, haha. Jag kan säga att jag screenshotar ALLTID när min klocka ringer på morgonen. Jag är en sån person som sätter hundra alram. Ska jag upp klockan 07.00, då sätter jag 06.15, 06.17, 06.22, 06.30, 06.40 osv fram till 07.00 – haha. Men idag var det ännu viktigare för mig att gå upp för jag hade tid för halkbanan kl 07.00. Jag kan inte hoppa upp och åka utan jag måste få min tid att vakna till, dricka kaffe och äta frukost för att jag ska komma igång.

Jag var verkligen så nervös för halkan även fast alla säger att den är jätterolig. Men vi var ett roligt gäng som möttes upp strax innan 07.00 och åkte iväg mot Strängnäs som ligger några mil utanför Stockholm. Jag satt och sov/nickade i minibussen och var riktigt trött, VEM går upp 05.30? Hur klarar ni det?

Vilket väder Stockholm bjuder på, jag är helt kär. Här står bilarna, redo för att dra ut på banan. Jag ska ta körkort för manuell men dessa bilar var automat vilket var en helt annan sak för mig. Det kändes som att man körde gokart på något vis, jag tycker det är roligt att ”köra” bil om ni förstår, att växla och ha kontroll på fordonet på något sätt. Men i längden förstår jag varför man väljer automat, vi kommer även ha det i vår nya bil.

Vi fick börja med en liten teoridel och det var tio år sedan jag satt i en skolbänk, haha.

Allt gick jättebra, det var faktiskt roligt men också väldigt lärorikt. När man kör på ”vinter delen” i 50km/h och ska tvärbromsa, hur du än gör så stannar inte bilen där du vill att den ska stanna. Det märker jag väldigt mycket nu när jag övningskör, VAD håller folk i trafiken på med? Förra veckan tutade en stor LASTBIL på mig för att jag körde 80 km/h där det var just 80 km/h. Folk byter filer som om att det vore störtlopp i slalom, hastigheten är samma sak som att dom stulit bilen och vissa har glömt blinkers hemma tydligen. Jag förstår varför olycksstatistiken ser ut som den gör, det är bara vi människor som kan påverka den. Nu ska jag inte vara en bitter bilförare men jag tycker det är viktigt och riktigt bra att reglerna för att ta körkort blir svårare och att vi verkligen förstår innebörden av vårt handlade. Fick jag välja så skulle jag vilja införa en lag att var 10:e år skulle alla göra om körkortstestet, det hade varit något det.

Tillbaka hemma, jag kilade in på Joe&Juice för att ta en kalkonmacka och en shake till lunch. Jag har precis haft en telefonmöte med bröllopskordinatorn, jag ska hugga in i min överrösta mail och senare i em ska jag till Linda på Miss Fancy för att spraytanna mig inför Prag på lördag. Sa jag det förresten, jag tar med mig A till Prag tillsammans med Kevin Murphy – det ska bli RIKTIGT ROLIGT!!!

Kommentarer

 1. Milla

  Jobbar man på sjukhus ska man vara ombytt å klar. 06:45. .ungarna lämnas på dagis kl 06. . Upp kl o5.. ännu tidigare om det är snö ute eftersom jag cyklar till dagis å jobb. .

 2. Anna

  Heja dig som kämpar på med körkortet! 10 år sen jag tog mitt och det är typ det bästa jag gjort haha. Minns att det var snöstorm när jag gjorde halkbanan, när vi kom dit så sa ledarna att det är ”riktig” halka på banan och lika nästan lika halt där vi skulle starta som där man ska bromsa. Hej paniken en fick då! 😂 Fortsätt kämpa, snart är du i mål!

 3. Evelinn

  Går upp 05:30-06 varje morgon och gjort det i snart 13 år. Jag går alltså i gymnasiet och bussarna från oss går typ var femte timme om ens det så då måste man ta första bussen för att komma i tid. Shit vad långt du kommit med körkortet, håller tummarna att du snart har det i din hand 🙂 Ska också börja övningsköra men det går segt just nu

 4. Kristin

  5.30(eller värre) är nog rätt normal tid om man jobbar t.ex. inom sjukvården och börjar passet klockan 7.
  Jag kan kliva upp tidigt om jag lägger mig i tid. Men det är så trist att lägga sig klockan 21-22, så jag är alltid en zombie klockan 6. 😛

  Kul att du är klar med halkan! Bra jobbat. Nu klarar du resten lätt som en plätt. 😀 Jag håller med att man borde få göra om teoritest och uppkörning vart 10 år eller t.om vart 6:e år. Det skulle behövas for folk vet varken hur man kör i rondeller eller kör om, och kan tydligen inte läsa skyltarna heller.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"