BeautyHairHårförlängning och löshårHårtipsMy thoughtsProdukttipsTorrt hårWedding & Love

SVAR PÅ FRÅGESTUND xX part 1

Kul med frågestund!

1. Vad är din bästa skönhetsbehandling?
2. Vilka skönhetsprodukter använder du just nu?
3. Hur lång är du och vad väger du?
4. Hur många barn skulle ni vilja ha?
5. Vad ser du dig om 5 år?
6. Dina två bästa egenskaper och dina två sämsta egenskaper?
7. Vad är du mest nöjd med med ditt utseende och vad gillar du sämst?
8. Vilka poddar och bloggar läser/lyssnar du på?
9. Favorit mat?

Ha en fantastisk dag! Kram/ Ulrika

Hallå där!
Så många frågor men här under kommer svaren, jätteroligt.

1. Min läppar helt klart. Jag har alltid, så länge jag kan minnas haft komplex för mina små läppar. Dom har alltid varit två smala streck och jag har inte tyckt om det. Men det tog lång tid innan jag bestämde mig för att börja fylla dom, jag ville vara helt säker. Det tog ett tag, närmare två år innan jag kände att dom var perfekta eftersom jag fyllde successivt med en liten mängd men ofta för att bygga upp dom så mina egna läppar skulle hänga med.

2. Oj, jag använder en hel del – skönhetsprodukter är ett stort samlingsnamn för allt. Men jag väljer ut hårvård jag använder just nu:

 

3. Jag är 175 cm lång och jag vet inte vad jag väger. Jag har inte vägt mig på flera år, jag tycker vikt är helt värdelöst. Under mitt liv har jag vägt ytterst lite, vägt mycket och pendlat mot en hälsosam kropp som jag ändå tycker jag åstadkommit idag. Men att väga mig gör jag EJ!!!

4. Jag skulle vilja ha två barn, jag tycker syskon är viktigt och om det är möjligt vill jag kunna ge mina barn det.

5. Då är jag 33 år och förhoppningsvis har mitt nya bolag med mitt egna brand kickat igång ordentligt. Om vi väljer att bilda familj så känner alla fall jag att där är min gräns åldersmässigt. Jag skulle vilja bo halva tiden i Sverige och halva tiden någon annanstans – i Frankrike eller Italien. I och med att Italien är meckat för skönhet så vill jag lära mig språket och ha en internationella bas där. Jag kommer självklart ta hand om min kunder och fortsätta skapa fina hår, kanske börjat utbilda? Vem vet!

6. Denna fråga är alltid så svår. Men mina två bästa egenskaper är att jag är omtänksam och ordningsam. Mina två sämsta är att jag har lite för höga krav mot mig själv och att ibland ser jag saker lite för svart & vitt.

7. Jag brukar inte vilja välja ut delar i kroppen som negativt/positivt men självklart har alla saker vi tycker bättre och sämre om. Jag är nöjd med min hy och mitt ansikte, jag tycker sämst om mina lår. Jag har under hela mitt liv velat ta bort mina ridbyxlår men varje gång jag bestämt mig har jag backat ur.

8. Jag lyssnar på bara på dokumentärer, P3, P1, Rättegångspodden, En mörk historia, Svenska mordhistorier osv. Jag läser Annicas, Andrea, Bianca, Bloggbevakning och Linn’s blogg dagligen. Sedan kan jag kika in på andra bloggar då och då, beror på vad jag vill läsa.

9. Jag älskar tacos, pasta och torsk.

Hej! Jag har precis satt in Hairtalk för första gången och är så nöjd! Men,jag får ganska torr hårbotten som kliar av Hakrtalks shampoo och min frisör sa att jag endast ska använda hairtalks egna produkter. Jag har sett att du använder andra produkter också så tänkte höra vad dina tankar om det är? Håller håret lika bra med andra frisörshampoo, inpackningar och stylingprodukter också? Vilka produkter/märken fungerar isåfall bra att använda till hairtalk?

Vore så tacksam för svar! 

SVAR: Hej du! 

Åh vad roligt, grattis till ditt nya Hairtalk. Det är rätt vanligt att det kan klia och skava lite i hårbotten när man sätter i för första gången. Det är bland annat för att hårbotten inte är van att saker hänger där. Det vanligaste felet man gör när man sätter i någon form av löshår är att man inte vågar tvätta håret ordentligt. Jag har skrivit en guide som du kan kika in HÄR (klick) där jag går igenom hur du rengör håret ordentligt, med eller utan Hairtalk. Om man inte kommer åt emellan fästerna eller om du inte sköljer igenom ordentligt kan hela håret börja klia.

Angående produkter, om du inte använder Hairtalks egna produkter gäller inte garantin på håret. Jag säger alltid att man får välja att ta den risken eller ej om något skulle hända. Jag är helt medveten om det och använder alltid riktigt bra grejer som jag vet fungerar på mitt hår. Här under är dom produkter som jag oftast pendlar emellan, dom är även listade i inlägget där jag går igenom HUR du tvättar ditt Hairtalk.

 

1. Om man ska sminka sig när det är högsommarvärme (30 grader) och inte vill lägga för mkt grejer i ansiktet utan ha mer naturligt glow och finish, vad tycker du att man ska satsa på för produkt då?

SVAR: 

1. Nu när det har varit otroligt varmt så har jag precis haft det dilemmat och jag har nog kommit på den bästa kombon. Jag skriver dom produkter jag använder, det kan låta mycket men denna lista fungerar riktigt bra för mig. Om jag använder för lite produkter så försvinner sminket istället och då hade jag lika gärna kunnat strunta i att sminka mig överhuvudtaget. Men om du bara vill ha lätt glow så skulle jag välja, primer, foundation, mascara, highlight och avsluta med settingspray.
Primer (här)
Foundation (här) *ps 20% rabatt
Concealer (här)
Setting powder (här) *99 kr
Brunpuder (här)
Rouge (här)
Highlighter (här)
Setting spray (här) *den bästa på länge

Är nyfiken på hur du tänker när du fotar dina jobb på salongen gällande ljus, vitbalans etc. Du kanske använder någon blixt eller att ni har väldigt starka lampor på salongen? Upplever annars att det är väldigt svårt att fota hår inomhus och få en bra bild. 

Kram

SVAR: Hallå där!

Det har tagit mig hela mitt arbetsliv att finna bra ljus, kameror, inställningar och jag har lagt flera timmar på att finna bra ställningar för kunden att stå i så håret glimtar fram från sin bästa sida – både inne och ute. På den salongen jag är på nu har riktigt bra ljus, det är fönster från golv till tak (gavellokal) så det är ljust överallt. Lamporna är led och ger så pass naturligt ljus som möjligt upplever jag.

Men annars får jag använda mycket exponering och mixtra med inställningarna för att lyckas fånga håret rättvist på bild. Det gäller att testa sig fram för bästa resultat, du vet hur ditt öga ser, försök att få kameran att uppta samma sak. Jag ska visa alla ett exempel:

Om jag tar en iPhone kamera t.ex, där blir kontrasterna och ljuset dubbelt så starkt kontra om jag tar en bild med min systemkamera. Skillnaden är TOTAL och för att ni ska förstå hur mycket en kamera gör. Detta brukar jag göra med mina kunder så man ska förstå att om man ser en bild på t.ex Instagram som förmodligen är tagen med en mobilkamera och hur det ”egentligen” ser ut.

Detta är EXAKT samma kund, samma hår, samma tillfälle men skillnaden på bilden är rätt stor va?!

Hej! 

1. Kommer ni att filma bröllopet?
2. Hur ser ditt drömboende ut?
3. Passade förlovningsringen när du fick den eller har du fått ändra storleken? (Om den passade hit lyckades han lista ut storleken?)

All lycka till er båda! 

SVAR: 

1. Jajjemen, vi kommer ha två fotografer och två videografer som jobbar på plats. Dock har vi inte bestämt om vi kommer exponera ALLT, detta är ändå den mest privata och kärleksfulla stunden i våra liv. Men allt ska dokumenteras såklart, längtar så.

2. Jag har två tankar kring detta. Jag älskar vår lägenhet och där den ligger just nu, skulle inte tänka mig någon annanstans att bo. Men vi har pratat om framtiden och vi skulle vilja ha ett landställe där vi kan åka till på helger och lediga dagar. Eller vill vi bo i hus utanför Stockholm, det tänker vi speciellt om vi vill bilda familj i framtiden. Eller har vi två lägenheter, en i Sverige och en utomlands.

3. Den passade helt perfekt från första början, hur han lyckades med det vet jag inte – haha.

Tusen tack!

Hej!

1. Hur gör ni ekonomiskt med bröllopet? budget? betalar ni 50/50 osv?

2. Hur träffades ni? berätta om första tre dejterna 

3. Tjänar du mest på frisörjobbet eller på sociala medier per månad?

4. Vart och hur bor ni om 5 år?

5. Har du kontakt med kräket/exet idag?

SVAR:

1. Vi delar på allt, det gör vi även oavsett i vårat förhållande. Vi lever ihop och delar livet ihop, då tycker jag det är konstigt att man ska ha separat ekonomi eller dela upp ”ditt och mitt”. Vi har varit så från första början, båda sitter i samma båt då bidrar vi lika mycket till VÅRAT förhållande. Vi satte en budget för bröllopet men den har vi spräckt tre gånger så att gifta sig är sjukt dyrt. 

2. Vi träffades på Tinder, jag har så mycket att tacka den appen för. Vår första dejt var helt perfekt, A kom ut till mig i Telefonplan och vi hade bestämt att ta en lång promenad med båda hundarna runt Vinterviken. Jag kom ihåg hur nervös jag var, vi hade pratat konstant i telefon i en vecka men jag kunde inte äta och jag hade panik. Vi var ute hela dagen, promenerade, vi tog en fika och hade det riktigt roligt. Redan där, shit vilken kemi – där visste jag att han är the one

3. Jag tjänar ungefär lika mycket, det är olika från månad till månad. Frisörjobbet är mer krävande, kostar mer för mig att jobba med det än att driva bloggen. Bloggen har inga omkostnader som salongen har. Vissa månader tjänar jag trippelt på bloggen än salongen och vise versa – helt beroende på vad som står på schemat helt enkelt. 

4. Kika på svaren ovan där jag svarade på den!

5.  Ja det har jag, vi har varannan vecka med Torsten. Det fungerar jättebra, vi bara lämnar och hämtar. Mitt viktigaste är att Torsten mår bra och det är anledningen till att jag står ut att ha mitt ex i mitt liv. Han har sitt liv, jag har mitt. Jag har så mycket att tacka honom för också, om han inte hade gjort som han gjorde eller var en riktigt kass pojkvän under tiden vi var tillsammans hade jag aldrig träffat A och förstått hur jävla bra fästman jag har. Så no hard feelings, jag har släppt hat och hämnd.

Jag älskar bloggen i den kimbo av inlägg som är nu, känns så himla roligt att läsa här inne! Jag önskar receptet till din tacosås med vitlök! Kramar från Skåne

SVAR: Haha, men JA – alltså den är livet. Här kommer receptet:
ELINS BRUTALA VITLÖKSSÅS
 2dl creme fraiche 
– ca 4 st stora vitlöksklyftor (bestäm hur stark du vill ha)
– 1 köttbuljongtärning

GÖR SÅHÄR:
Lägg crème fraiche i en skål
Pressa ner vitlöken med en vitlökspress
Riv ner buljongen med ett rivjärn

Blanda ihop ordentligt och låt den stå i kylen 10-15 min innan servering. Det går också bra att värma upp den i en kastrull och äta tillsammans med grillat. Om ni väljer en stor crème fraiche så dubblar du vitlök och väljer två köttbuljongtärningar. Var inte rätt att kräma på med vitlök, det ska vara krut i den.

PUSS!

Hej!

1. Vad är dina framtidsplaner..gällande yrket?
2. Varför valde ni att ha bröllop i Italien?
3. Kan du inte börja ha mer outfit bilder  ? Love your style.
4. Vilket schampo för tunt hår och torrt är bäst.. ett ärligt svar gärna utan sponsring?

SVAR: 

1. Mitt fokus nu är mina nya produkter. Jag ska göra klart körkortet och bröllopet men efter det kommer jag lägga allt jag har på mitt eget märke. Jag vill ta fram riktigt bra hårvård som alla kan använda. Jag vill utvecklas i och med det, jag vill göra allt inom hårvård och tångverktyg mm. Jag vill att bloggen ska fortsätta innehålla blandat med material och att ni får följa mitt liv helt enkelt. Jag kommer självklart fortsätta med frisöryrket, det finns i mitt blod – kommer alltid göra allt för att skapa bra hår till alla fina människor därute.

2. Vi satt länge och kollade på olika alternativ. Vi gick igenom Gävle, Stockholm och Malmö men alla ställen vi kollade på kändes inte oss alls. Vi var uppe en natt och svävade iväg på nätet och bestämde först Frankrike eller Italien. Sen fann vi olika ställen och till slut där vi ska gifta oss, drömmen. Vi är lite så, får vi feeling så blir det oftast så.

3. Åh alltså ni är så många som frågar efter det, det ska jag absolut titta närmare på. Kanske hitta en bra fotograf som kan jobba med mig, några tips?

4. Haha, jag är ALLTID ärlig. Finns inga pengar som kan övertala mig att tycka om ett schampo, haha HELL NO. Då skulle jag välja Hydrate serien från Pureology. Du finner dom HÄR (klick). 

Mer kärlek till folket!

Tusen tack för alla frågor, jag delar upp det i olika delar för vi var grymma på att fråga flera frågor i ett. Grattis Sverige idag och hoppas ni får en mysig och lugn dag tillsammans. PUSS

Kommentarer

  1. Therese

    Kör på nästan samma tacosås, så grymt god! Vi har vitpeppar, paprika pulver, chilipeppar samt cayennepeppar istället för buljongen och blandar i 1-2 matskedar majonäs i creme fraichen också. Precis som dig kör jag på en massa pressad vitlök 😍👌

  2. Madelene

    Hej fina du! Hoppas att du mår bra!
    Missade frågeställningen.. ställer en fråga här och hoppas på att det är okej och få ett svar. ☺️
    Vilken är den bästa hårborsten skulle du säga? Jag ha rätt tjockt hår, lite nedanför axlarna och är blond.
    Önskar dig En fin dag. Kram

  3. Mikaela

    Kul med frågor och svar:) ang outfitbilder tycker jag det är roligare att följa när det inte är helt perfekt, dvs gör det enkelt. Dina egna bilder håller redan hög klass och standard:)

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"