HairHårtips

SÅ SKYDDAR DU DITT HAIRTALK I SOMMAR

 

Hej mina underbara! 

Hur mår ni? Jag såg att Hairtalk har lagt upp en superbra guide på sin Facebook där dom informerar om hur man skyddar håret mot klor. Det gnistra till hos mig och jag tänkte att jag måste lyfta deras inlägg här på bloggen i och med att sommaren definitivt har tagit oss med storm. Gå in och följ deras Facebook grupp så kommer ni få all information ni behöver i sommar – detta är del 1.

SOMMARHÅR DEL 1 – Så skyddar du håret mot klor

Sommaren är (äntligen!) här på riktigt och med allt härligt det innebär – sol, värme, bad och ljumma, ljusa kvällar. Vårt hår utsätts under dessa underbara månader för yttre påfrestningar av både sol och vatten, och behöver lite extra omtanke för att hålla sig friskt och starkt. Därför har vi tagit fram en sommarserie med våra bästa tips på hur du tar hand om det. Del 1 är för dig som planerat ett (eller hundra) dopp i poolen i sommar:

– Innan du hoppar i och svalkar dig ska du blöta ditt hår med vanligt vatten. Håret kan nämligen bara suga åt sig en viss mängd vätska – så ju blötare det är när du dyker i poolen desto bättre.

– Applicera ett leave-in balsam i håret. Det skapar en skyddande barriär mellan håret och kemikalierna i klorinet.

– Skölj ur och tvätta håret direkt efter att du badat. Anledningen är att hårets keratin lätt suger åt sig salter, koppar, klor och kemikalier. Om du tvättar det direkt efter ett pooldopp så minskar du risken.

– Tvätta gärna håret två gånger för att få bort varenda spår av klor ur håret. Använd ett bra, återfuktande schampo så du inte torkar ut håret.

TBT från vår fantastiska semester i Grekland förra året!

Jag skrev ett inlägg förra året om varför ditt Hairtalk blir persiko/orange färgat i solen och tänkte kopiera in den texten här nu också!

1. Varför blir håret orange/persikofärgat i solen? 

– Det är för att håret är väldigt preparerat sedan innan och när sommaren kommer utsätts håret för sol/bad intensivt under en kort period. Tänk i olika länder där man inte vill dricka kranvattnet, det innehåller vattnet mycket metaller/klor osv vilket gör att endast duscha kan ge håret missfärgningar. Det räcker att bara duscha eller bada EN gång så är det kört.

2. Ska man ta ur löshåret innan en sol semester?

– Om man är blond eller har dom allra ljusaste Hairtalk nyanserna så rekommenderar Emelie att ta ur löshåret inför en solsemester. Jag har tagit ut väldigt mycket löshår nu inför sommaren just för att ett löshår från Hairtalk är inte billigt och det är så onödigt att chansa tycker jag. Det har varit över 40 grader varmt i t.ex Grekland/Spanien – det är rätt oskönt att ha löshår i då? Att få doppa huvudet vid varje bad, att kunna tvätta ur sanden ur håret varje kväll och bara låta det självtorka är rätt härligt ändå?!

3. Om håret redan har blivit orange/persikofärgat – vad ska man göra?

– Man tror att det är kört men det finns en chans att lösa det. Kontakta din frisör som satte in ditt Hairtalk hår, hon/han kommer kunna rensa håret med ”Hairtalk Color Remover” och därefter använda ”Color Plus” för önskad nyans på håret. Om du inte har tillgång till din frisör och HAR PANIK så kan citron fungera men det är helt på egen risk.

Rensa håret med citron: 

 • Tvätta håret två gånger (längderna)
 • Ta en hel citron och pressa över längderna eller där håret blivit missfärgat
 • Låt sitta i 30-60 minuter
 • Tvätta ur och låt håret sitta i fuktgivande inpackning
 • Väldigt viktigt att åkterfuka håret mer efter en citronbehandling då håret torkar ut av citronen

OBS: Silverschampo kommer INTE att fungera, vart ni än läser eller hör det så testa inte – håret måste rensas först.

4. Vad ska man göra för att motverka att håret blir orange/persikofärgat?

Svaret på den frågan är enkel, FUKT är nyckeln. Om vi ger håret massor med fukt så kommer håret inte dra till sig missfärgningar. Använd fuktgivande inpackning minst en gång i veckan, avsluta med balsam för att vara säker på att håret försluts. Emelie rekommenderar självklart att du ska använda Hartalks produkter så det ska vi ta till oss. Hairtalk har en ”Conditioner Spray” som är perfekt att ha med sig i strandväskan och spraya i håret under dagen på stranden.

TIPS: 

 • Doppa inte håret vid varje bad
 • Spraya i vårdande leave-in spray med uv-skydd och fläta håret under dagen på stranden. På så sätt får håret både fukt och missfärgningar har svårare att tränga igenom. 
 • Fläta håret med snälla snoddar, helst i tyg.
 • För att garantin på Hairtalk måste man använda deras produkter. Har du inte gjort det, håret har blivit missfärgat så får du betala för en rensning/infärgning. Det är inte frisörens fel att håret exponeras utav solen, därav ska inte frisören stå för rensning av håret. 

Här har ni produkter som är riktigt bra att använda under sommaren. Det finns bland annat en kräm som jag använder varje år, jag rekommenderar den till alla. Den är vattenavvisande (klor/hav), skyddar mot solens strålar och jag brukar använda den på morgonen innan man drar ut i solen och sedan på kvällen. Den kostar 359 kr och finns HÄR (KLICK). Hoppas ni fick lite kött på benen, om ni undrar över någonting annat så är det bara att kommentera. Puss & Kram

Kommentarer

 1. Pernilla

  Jag hade problem med att håret blev missfärgat förra sommaren, visade sig vara solskyddet i kombination med järn i vattnet. Tips, tänk på att inte ha håret utsläppt så det ligger an mot huden om ni använder solskydd 👍

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"