BröllopetHairLägenheten

SVAR PÅ FRÅGDESTUND xX 2

Hej underbart fina Elin!

Du har ju fillers i dina läppar om jag mins rätt? Jag själv är super sugen på att göra mina läppar. Har du lite tips på olika fillers som är bra osv? Och vad du använder? Och om du skulle kunna rekommendera någon klinik som är bra. Tack för för hand.

Älskar att följa dig i dina sociala medier och du är sån glädje spridare så sluta aldrig med det du gör. Ha det bäst! <3

SVAR: 

Hej finaste du! Tusen tack, så glad att du hänger med mig här varje dag <3

Det stämmer, det har jag. Åh vad roligt, jag kan egentligen bara utgå från mina erfarenheter och vad jag har velat med mina läppar. Men jag använder Stylage i mina läppar och det har jag alltid gjort, jag har aldrig bytt material. Det jag vet är att Stylage är mer formbart än t.ex Restylane. Jag använder Resylane i kindbenen och när jag vill fylla ut någonting – så därför vill jag inte ha det hårda materialet i läpparna.

Jag började fylla dom med liten mängd ca var 3:e månad för att inte får ”ankläppar” men också för att huden skulle hänga med att töjas. Då hade jag inte bestämt mig för HUR stora jag ville att dom skulle bli, därför passade det bra att fylla lite varje gång för att känna efter. Jag tror jag började för 4-5 år sedan, kommer inte riktigt ihåg.

Jag har alltid gått till NEHA, hon är den bästa av dom bästa. Dels för att hon har en estetiskt öga och formar läppar till perfektion tycker jag i alla fall. Jag vill inte bara spruta in, massera lite och sedan klart. Jag vill att dom ska forma och passa mitt ansikte och läppform. Jag vet att hon alltid är fullbokad så vill du besöka Neha så släng iväg ett mail och hör med henne.

Nu var det prick ett år sedan jag fyllde dom senast och jag känner att för varje gång håller det bättre och bättre. Jag tror jag kommer klara mig året ut för jag älskar så som dom är nu, kanske fylla lite mer på sidorna där materialet har gått bort lite – men annars är jag väldigt nöjd som dom är nu.

Haha, här ser ni en bild från Facebook – året är 2010 (jag är alltså 20 år). Fanns inte mycket till mun där inte, sedan till höger är hur läpparna ser ut idag. Då har jag som sagt inte fyllt dom på ett år.

Hej Elin!

Vad skulle du säga är den bästa vården för ett torrt blonderat hår? Gärna tips på värmeskydd, inpackning,olja, serum, vad bör användas? Blir lätt fet i hårbotten, men torra spröda toppar. Tack.

SVAR: Hallå där!

Det är väldigt svårt att på rak arm säga ”DET HÄR” ska du använda. Men jag har ett ”recept” som jag tycker alltid fungerar på alla hår som är lite torra och färgbehandlade. Sen vill jag också säga att produkter kommer inte förändra hela ditt hår utan det är balansen mellan bra hårfärg/teknik som görs på salong, att du tvättar håret 1-3 gånger i veckan (sunt förnuft) samt hur du generellt behandlar håret. Sliter du med hårborsten för kung och fosterland när håret är blött så kommer inte en leave-in hjälpa till att bygga upp dessa avslitna toppar – hoppas ni hänger med på vad jag menar. Allt handlar om en balans, sunt förnuft och att komma underfund med vad som passar ditt hår och och ditt liv.

 

Här kommer några av mina favoriter som jag tror ni känner igen. Hydrate från Pureology (PS: Såg att dom är på 30% HÄR (klick) är outstanding för blonda hår, Redken har en serie för blondiner och jag tycker verkligen schampot neutraliserar orenheter på strået riktigt bra. Man kan få all in på hela serien för allt är bra, om man har svårt att välja. Jag vet att oljan är dyr, men jag finner ingen annan olja som håller samma klass som denna. Jag har skrivit ett inlägg om den HÄR (klick).

Vad hände med ditt samarbete med Style By Lojs?

SVAR: Hallå!

Kort och gott, jag trodde hon var utbildad till inredare (arkitekt) – designer men i själva verket var hon inget av dom. Byggarna gjorde allt själva och hon tog cred för det, jag klarar tyvärr inte av sånt. Sedan blev jag ännu mer irriterad över att hon fick alla andra också att tro att hon ”gjort” bokhyllorna men det var byggarna som både ritade upp och genomförde bokhyllorna – i alla ”bloggares” hem ska tilläggas. Sedan ville hon ha betalt för varje sms/telefon samtal utöver ”tim” priset – vilket jag inte förstod heller vad som egentligen ingick i ”tim-priset” i och med att hon aldrig var i lägenheten – där var droppen. Hon har blockat mig på IG, sedan ville hon att jag skulle betala dubbelt för sms/telefon kontakt för att jag har skrivit ut att jag var missnöjd. Ni förstår nivån…

Karlssons Golv är mina hjältar <3

Hej Elin! Jag har världens mest irriterande virvel någonsin precis på bakhuvudet som dök upp som över en natt för ett par år sedan. Jag kan knappt gå en dag (med nytvättat hår) innan jag nästa dag måste sätta upp håret på något vis för att virveln syns igen när håret har lagt sig lite. Det blir verkligen som att håret delar sig. Har testat att ha benan på olika sätt, och försökt kamma håret så att det ska lägga sig rätt men ingenting fungerar. Den där jäkla virveln syns precis lika mycket. Kan då även tillägga att jag har många tunna, fina hårstrån men tillsynes väldigt ”lite” hår, och upplever att håret känns ännu tunnare just vid virveln.

Snälla, ge mig tips på hur man kan försöka få bukt på en envis virvel! Kanske genom styling, föning osv?

Tacksam för svar!

SVAR: Hej fina du!

Jag förstår HELT vad du menar, jag har samma problem. Jag somnar på sidan men vaknar alltid på rygg och där kommer virveln som ett paket på posten. Vissa har virvlar som är nästintill helt omöjliga att rubba, ännu värre om man har tunt/fint hår.

TIPS:
Jag brukar göra såhär:
1. När jag vaknar på morgonen har min virvel delat sig totalt. Då tar jag vatten från kran och masserar in i virveln.
2. Sedan tar jag upp håret kring virveln, burkar tänka en rund ring med hår och viveln i mitten.
3. Använder mig av en varmluftsborste (tips-klick)
4. Sätter ner borsten hårt i botten och fönar ut, jag har visat i en video hur jag gör (HÄR)
5. Jag fönar från botten, upp som i en c:form och upprepar tills virveln är borta och håret är torrt.

Detta tar mig sammanlagt 2 minuter på morgonen och det handlar om att forma om håret. Du kan aldrig forma om någonting som redan är torrt, du måste bryta bindningarna (med vatten) för att sedan tvinga håret åt det håll du vill ha det med hjälp av värme. Det går bra med vanlig borste eller volymborste men jag tycker varmluftsborsten är enklast att använda.

Hoppas du fick svar och att videon hjälpte <3

Skulle så gärna vilja gifta mig utomlands i framtiden, ser så härligt ut.
1. Är det något speciellt att tänka på när man gifter sig utomlands?
2. Det kan vara svårare för gästerna att komma då det går åt mer tid och pengar att åka utomlands, är det något som ni har känt att ha påverkat?

SVAR: Hallå!

Åh, ja det tycker jag verkligen du ska göra.
1. Ja, eller nu är jag ingen expert men i mitt fall måste vi gifta oss borgerligt här hemma för att Italien är katolskt och svenska kyrkan har inte vigselrätt där. Det är ingenting som stör oss, snarare tvärtom. Oavsett är det vigseln i Italien som betyder och där blir vi officiellt gifta. Det finns länder där det är betydligt billigare att gifta sig, kan vara värt att kolla upp. Sedan kan både blommor, mat och alkohol vara billigare än i Sverige. Det är olika från olika länder, googla och kolla upp vad som gäller.

2. Ja, precis. I och med att det är utomlands och vi inte är mångmiljonärer så kommer våra gäster får betala flyg/hotell själva. Vi räknade på att bjuda alla 60 pers som vi bjudit och det skulle bli flera miljoner med allt så tyvärr. Därför har vi också full förståelse för att vissa inte har råd eller kan ta semester för att gå på vårat bröllop. Sedan kan det vara svårt för våra äldre att flyga ner till Italien, det måste man också ta med i beräkningen.

Jag upplever att det blir dubbelt så dyrt för oss att gifta oss i Italien än om vi skulle gifta oss i Sverige. Det går aldrig att jämföra, vi har valt saker som varit viktiga för oss men som också kostar mer. Svårt att säga men för oss har det både blivit dyrare än planerat samt utan vår bröllopskoordinator hade aldrig detta gått.

Hej! Jag undrar vad den blå färgen som ni målat ena bokhyllan heter.

SVAR: Den är från Jotun och färgen heter ”Deco Blue”

Hej!

Här kommer några specifika frågor och önskemål jag återkommande funderar över. Hoppas verkligen på att få svar 

1. Skulle vilja se dina efterbilder på färgningar och klippningar utan att du lockar dem. Det är superfint men färger upplevs så annorlunda lockigt så vill gärna veta hur de annars ser ut.

2. Undrar även vad du menar när du ”formar om” håret. Gör du något speciellt än att klippa en vanlig uppklippning? Nyfiken så du får gärna visa och förklara mer.

3. Om en kund vill ha håret helt rakt (som en barnklippning) gör du ändå något annat för att forma det passande?

Tusen tack för en härlig och inspirerande blogg! Kram!

SVAR: Hallå där!

1. Jag förstår, tyvärr kan jag inte välja det själv. Det är alltid kunden som får bestämma vilken styling dem vill ha, 99% av alla mina kunder vill ha lockar eller vågigt hår. Jag volymfönar alltid först och lockar/vågar med tång om så önskas, kan inte be dom ha rakt hår bara för att ta en bild. Men om du scrollar igenom min IG (StyleElin) så kommer du finna bara volymfönade hår som ej är lockade.

2. Det är en bra fråga, jag får den rätt ofta. Allt jag gör, det gör jag på feeling. Jag lärde mig fyra klippsätt i frisörgymnasiet men under åren har jag märkt att man måste skräddasy klipp/form utifrån kunden. Alla har olika hår, huvudformer och ansiktsformer vilket gör att olika klippningar kan falla ner mot kroppen på olika sätt. Jag kan nog inte förklara det bättre än så, jag klipper upp, formar håret utifrån kundens förutsättningar. Alla frisörer är olika och tänker olika, tror därför alla kan finna sin frisör för att vi är olika – lika så kunderna. Därför tror jag att jag aldrig skulle kunna utbilda för att jag gör allt emot konstens alla regler, jag gör min grej helt enkelt.

3. Nu har jag inte kunder som vill att jag ska göra det. Men jag skulle aldrig klippa ett hår rakt av utan form, det skulle aldrig hända. Då får kunden bli arg på mig och gå för jag har inte hjärta till det. Hår är så mycket mer för mig är ”bara klippa”, det är en accessoar till kunden som person. Nya kunder som kommer in med just en ”barnklippning” vet till 99,9% inte ens att dom har det. Dom tror att det ska vara så och undrar varför aldrig lockar håller, håret blir fett snabbt och håret hänger som gardiner mot ansiktet.

 • Här har jag bara volymfönat med rundborste!

Hej! Hur blir det med din och Celinas podd? Saknar er två där.

SVAR: Hallå där!

Åh, det är så många som frågar. Vi har det på is just nu, Celina har så mycket att göra – jag lika så. Vi märkte att det var för som lyssnade och engagerade sig kontra det enorma arbetet vi la ner på att producera podden. Jag saknar den, tro mig – men vi har inte lagt ner den utan vi håller den på hold sagt.

Såg också att det var många som frågade om jag och Celina är ovänner. Nej, det är vi inte. Det blev så att Celina reser väldigt mycket i jobbet och jag behövde fixa naglarna snabbt och enkelt så då var det lättare att jag gick till någon annan. Lika så med hennes hår, vi hjälpte varandra och då var det enklare att vi piffar oss separat och hänger utan att behöva jobba för varandra. Jag önskar att hon vill komma på mitt bröllop och göra mina naglar till som bästa inför den stora dagen, jag måste prata med kickan – det var längesedan nu <3

Shit vilka breda bryn jag hade där, haha!

Jag har burrigt, smålockigt, ofärgat hår. Men som aldrig kan växa längre än till nyckelbenen. Använder bra produkter, stylar ibland, men det blir alltid slitet! Vad gör jag för fel?!

SVAR: Hallå där!

Jag förstår frustrationen, du är inte ensam i den situationen. Det finns egentligen inget bra svar på det utan jag tror det handlar om att dina toppar inte klarar av att komma längre ner. Det kan vara så att när ditt hår kommer ner mot kroppen orkar dom inte ligga ”på” kroppen och dom går av. Det man kan göra är att tänka på hur du har väskan, lägger du axelremmen på håret och drar? Eller borstar du längderna för hårt? Du kan gå och klippa topparna oftare för att bygga upp strået.

Sedan kan vissa hår ”se” slitnare ut än vad dom egentligen är. Återfukta längderna ofta, både morgon och kväll för att alltid ge håret smörjmedel. Jag hoppas du fick lite svar och jag vet att det är irriterande men alla hår kan inte bli jättelånga.

Kommentarer

 1. Martina

  Hej!
  Jag måste ha hjälp med mitt hår!
  Jag tappar massor med hår när jag har duschat och efter, känns som jag blir flintis snart. Vad ska jag göra för att få stopp på detta? Med vänlig hälsning, Martina

 2. mikis

  Hej, en följdfrågan angående ”barnklippningen” menar du att man som frisör alltid utan att kunden säger något ska klippa upp eller hur menar du? om man ska klippa lite länge page till exempel hur gör du då? uppklipp?

  sedan undrar jag om man som frisör ska klippa håret blött eller torrt? vad tycker du? är det Big no no att klippa håret torrt? dvs först schamponera och torka sedan klippa?

 3. Maria

  Kära elin. Snälla hann ej vara med på frågestunden. Dina bästa produkter för tunt vår. Vilket schampon och m m är ditt bästa tips. Skulle bli så tacksam om du svarade. Kram fina du.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"