Elins liv

DU BEHÖVER INTE VARA MED PÅ ALLT

 

Hej underbara ni! 

Hoppas ni mår bra och har en underbar helg. Jag tar det för lugnt, igår lagade jag Västerbottenpaj till middag och vi somnade i soffan till en trist film inemot småtimmarna. Idag sov vi ut länge, åt en underbar dunder-frukost och vi har varit ute och övningskört halva dagen. Jag hör till dom som inte alls tycker om Midsommar eller Nyår för den delen. Jag tycker dessa högtider är bara en lång fylla och även om jag inte spottat i glaset när jag var något yngre så har fylla aldrig varit min grej. Jag värderar ledighet, lugn och ro för mycket för att ligga bakis. Ju äldre jag blivit desto mer bakfull blir jag, jag kan vara döende i tre dagar – helt sjukt. Sen, absolut – såklart behöver jag inte ens dricka men att hänga med 20 fulla människor orkar jag inte med.

Jag har lärt mig att inte må dåligt när ”alla andra” är ute och slirar med sina vänner. Hela IG svämmar över med fester med vänner hela tiden och jag ligger bara och njuter hemma med en godis-skål på magen och en sovandes man på axeln utan att påverkas av det – snarare tvärtom. Jag vaknar som en sol dagen efter, gör en god frukost och där åker jag/vi iväg och träffar vänner. Ibland får det mig att tänka på hur andra kanske har det, tjejer och killar som inte har vänner eller dom som mår jättedåligt att vara hemma själv när alla ”andra” umgås med vänner. Eller när man helt enkelt inte orkar, det var så jag lärde mig.

Jag var med på ALLT förr, under 18-24 var jag ute och festade 4-5 dagar i veckan och jobbade heltid. Det var i samma veva som jag blev egen företagare som jag inte kunde vara med på allt, jag var på salongen istället. Jag fick ångest över att säga nej, jag mådde riktigt dåligt över att alla mina vänner var ute och festade och jag kunde inte vara med. Men jag har märkt med åren när man växer upp, alla börjar leva sina egna liv att tiden blir mindre och mindre för vänner.

När jag träffar mina vänner behöver det planeras minst 1-2 veckor innan, det kan låta konstigt men det är sant. Det jag älskar med det upplägget är att kvalitén på tiden vi ses är helt underbar. Det kan gå en månad mellan men när vi väl ses så älskar jag varenda minut av det, vi lägger bort mobilerna och bara tjattrar tills det inte finns någon morgondag. Såklart jag vill träffa dom oftare men när livet kommer emellan så får man längta till nästa tillfälle helt enkelt.

Det jag vill säga är att få inte ångest över att behöva vara med på allt, sitt hemma med gott samvete och njut av att du kommer vakna pigg imorgon. Att lära sig att vara ensam är det bästa jag gjort, jag uppskattar andra saker så mycket mer. Man kan känna sig tråkig men om jag får prata för mig själv så tycker jag det inte är roligt att gå ut och festa. När man är singel JA, men annars är långa middagar där man kan prata med varandra oslagbart.

Berätta gärna hur ni ser på ensamhet, att inte orka göra något eller när man måste säga nej. Vore så kul att höra hur ni resonerar. Nu hejar vi på Sverige och hoppas att dom vinner ❤

Kommentarer

 1. Caroline

  Jag kan bara hålla med dig, fullt ut!! Det känns som att det är någon press att man konstant ska vara social 24/7. Förresten Elin, kan du inte göra en ny vlogg snart? Älskar dina vloggar!

 2. Denice

  Jag älskar att vara hemma. En riktig hemmagris som min pojkvän kallar mig för. Jag träffar inte mina vänner så ofta heller men med instagram, messenger, whats up osv osv osv så håller man kontakten ändå. Jag är likadan, ska man träffa mig så behöver det planeras in i förväg. Men i mitt fall är det inte gör att jag jobbar mycket men mer för att jag ska typ förbereda mig på att lämna hemmet, mysbrallan, vara social och allt annat. Haha! Jag vet att jag låter astråkig men jag värdesätter mitt hemmaliv väldigt mycket. Jag är social på jobbet, träffar mycket folk där så när jag stänger ner jobbet kl16 så är det hemma med killen som jag vill vara. Och får jag även till lite ensamtid en helg, åh herregud så jag njuter av att gå runt och pyssla här hemma med podd i högtalaren. Älskar min hemmatid helt enkelt. 😊

 3. Erika

  Elin – TACK! Du beskriver typ exakt hur jag själv känner, känns skönt att veta att jag inte är ensam om det, speciellt vid högtider. Instagramflödet är verkligen proppat med festbilder och storys på gäng som är packade ..

 4. sandra

  Håller med en del, men jag skulle aldrig klara mig utan att träffa mina närmsta vänner på 2 månader, för mig är träffa vänner spa för själen & jag ser alltid till att ha tid för dem. Vill veta vad som händer i deras liv likaså tvärtom. Har vänner som är såna som inte behöver ses på flera veckor/månader och det gör mig så ledsen & ensam. Ser det som mer bekansskap än vänskap., Hinner njuta av ensamheten gott ändå, men absolut ska man kunna säga att man inte orkar ibland å bara få vara.

 5. Ella

  Jag uppskattar min ensamhet. Har min dotter varannan vecka och då är det full rulle med kompisar, kalas mm. Har nyss bokat en resa till Amsterdam. Ska åka helt själv, bara njuta shoppa och leva livet. Ska bli underbart!

 6. Ann-Sofie

  Så klokt skrivet. Tror att många yngre behöver läsa detta.
  Själv har jag passerat 30 strecket.
  Förr ville jag vara med hela tiden – hade svårt att säga nej. Vilket ofta resulterade i att jag var slut som människa – trött och att en inre stress byggdes upp. Men ändå skulle jag vara med på allt.
  Nu gillar jag det lugna, såklart det kan vara trevligt med fest men det är minst lika trevligt med att äta middag på tu man hand med en kompis. Alternativt ligga ensam i soffan och kolla en riktigt bra 80tals film. 😉

  Högtider som midsommar bryr jag mig ungdom. Jag var ute i skogen i en stuga utan Internet och det var så skönt. 🙂

 7. Therese W

  Jag håller med, efter att ha jobbat några år inom krogvärlden vid 18-årsåldern så var jag klar med den biten. Har aldrig trivts i stora folksamlingar utan trivs bäst hemma med trevligt sällskap. Precis som du skriver så uppskattas lugnet hemma mycket mer än stim och stoj. Tyvärr är det även pinsamt när man ser hur många beter sig just vid dessa högtider….

  Det är dom om sunt förnuft helt försvinner….

 8. Therese W

  Jag håller med, efter att ha jobbat några år inom krogvärlden vid 18-årsåldern så var jag klar med den biten. Har aldrig trivts i stora folksamlingar utan trivs bäst hemma med trevligt sällskap. Precis som du skriver så är det idag mest pinsamt när man ser hur många beter sig just vid dessa högtider….

  Det är dom om sunt förnuft helt försvinner….

 9. Sofia

  Jag har märkt att göra av mina vänner mår dåligt för min skull för att min man reser mycket, men jag älskar det, jag njuter av att komma hem från jobb o bara slippa prata med nån, ligga o kolla Netflix och njuta, när min älskling väl kommer hem så njuter vi sv varandras sällskap, jag känner mig inte ensam men andra verkar tro att jag är ensam

 10. Erika82

  Jag var utomlands för 15 år sen med två vänner som ville umgås med fulla engelsmän (grisar) på kvällarna men det vill inte jag. Så efter middagen följde de med mig till hotellet ca 22.00. Sen gick de ut och festade med jag låg och läste. Man ska göra det man känner för. Efter en vecka åkte grisarna hem och vi började hänga med några trevliga svenskar och då hängde jag med ut även om jag inte drack massa alkohol.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"