Hair

TIPS PÅ BILLIGARE HÅRVÅRD

Hej mina underbara vänner!

Jag tänkte börja denna dag med att tipsa er om något billigare hårvård. När jag väljer ordet billigare då jag tycker dom inte hamnar i kategorin ”budget”, just det ordet har en negativ klang och bara för att man inte vill lägga 300-400 kr för ett schampo så ska inte bara ”budget” vara ett alternativ. Jag har under alla år tipsat om bra hårvård, jag vill inte att ni använder skräp som finns i våra mataffärer och jag vill på alla medel visa er olika alternativ. Jag är medveten om att jag inte tipsar om dom billigaste grejorna men ni som har följt mig länge vet att:

”- Du får det du betalar för” – kort och gott.

Vi börjar med schampo och balsam. Ett märke som jag använt, mest förra sommaren är Eleven Australia. Deras filosofi är att hårvård inte ska vara komplicerat utan den ska fungera. Han som är grundaren till märket ville att det skulle vara lätt för kunder och frisörer att förstå produkterna och jag kan inget annat än att hålla med. Det finns en serie för alla, jag vet att deras volymserie (här-KLICK) är en storsäljare. Jag vill också passa på att tipsa om en serie från ColorWOW, där får du schampo och balsam för 369 kr. Dom har olika serier för alla hår, kika in HÄR(klick).

För 300 ml får du ett schampo för 199 kr, för mig är det prisvärt för en bra produkt. För det är det som är skillnaden, jag älskar ordet PRISVÄRT. Det är BRA produkter för en billigare peng, inte produkter som är ”bra” för att dom är billiga – hänger ni med?! Jag tycker om Hydrate (HÄR) serien samt Blond (HÄR) serien. Annars är Waterclouds ett märke jag använt en del, dom har en ”Color” serie som jag tycker mycket om. Du får både schampo och balsam för 259 kr (HÄR-klick), det kallar jag prisvärt.

När jag ändå håller på så har jag en tanke gällande inpackning, styling och oljor mm. Jag brukar tänka såhär, välj ut två produkter som är viktigast för dig och ditt hår. Är olja och leave-in viktigt, då investerar du lite mer pengar i dessa. Är torrschampo och balsam inte så viktigt – då väljer du billigare alternativ för dessa. Jag brukar tänka på vad som håller längst, en olja och en leave-in är produkter som tar lång tid att göra slut på. Därför brukar jag lägga mer pengar på dessa, sedan torrschampo och schampo är produkter som går ÅT – då kan man få vara lite snål om man vill.

I nästan alla dyra märken finns det traversize produkter, så som schampo, balsam, inpackning, torrschampo, ola etc. Absolut, 50ml inpackning må kännas lite men om man snålar lite så räcker den några gånger (beroende på hårtyp). Alla vill inte lägga 500 kr på en hårinpackning och jag är helt med på det, men istället för att strunta i det eller använda något skit varje gång så kanske du en/två gånger köpa en travelsize av t.ex Joico (klick) – ditt hår kommer älska det.

  • Jag brukar ha två olika torrschampon, först har vi Living Proof (lyx) torrschampot som jag använder när mitt hår är utsläppt.
  • När mitt hår är skitigt och jag behöver ett torrschampo med krut i så använder jag denna (klick) från Batiste (billigare). Sista utvägen när jag ska sätta upp håret, tupera och måste dölja allt. När jag använt ett billigare torrschampo tvättar jag alltid håret på kvällen eller dagen efter, min hårbotten ballar ur annars.

 

Här var några tips från mig för er som inte vill lägga så mycket pengar på dyr hårvård och hur ni kan tänka ❤

Kommentarer

  1. Annie

    Jättebra tips! Mitt bästa tips för att få bra tips på hårprodukter är att hålla utkik efter erbjudanden, rea och rabatter. Många märken har ibland kampanjer med större behållare och då blir priset per milliliter ofta billigare. Gillar även Lykos butik i Vansbro och att spana online på ex lookfantastic. Märken som redken kan ibland dyka upp på de konstigaste ställena ex XXL och Nille för bättre pris, och gillar även siten lookfantastic 🙂 Även NK rear en hel del på sin sommarrea nu, såg 30% på bland annat Maria Nila och Lernberger. Kram Annie

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"