Elins livMy thoughts

DEN GODASTE TRYFFELPASTAN

Hej finaste ni! 

Jag ligger i soffan och inväntar en kväll med godis, jag har tagit ledigt resten av veckan för jag kände att jag behövde det – är helt mentalt slut. Det har som sagt varit mycket för mig senaste månaderna och nu när alla spänningar släppt känner jag mig helt slut. Hade vi inte haft ett stundande bröllop så hade jag velat åkt iväg en vecka för att bara koppla av. Men igår hade vi bokat bort på Un Poco för att avnjuta deras tryffelpasta som är helt outstanding. Min lillasyster har kommit hit från Gävle så jag kunde inte bli gladare.

Vi invigde vagnen på tunnelbanan och folk måste ju trott att vi är galna. Vi sjöng barnsånger och underhöll Molly under hela färden, så roligt!

Den här mannen, fyfasen vad han har stöttat mig genom körkortet. Han har varit min handledare, krigat med mig varje dag och aldrig klagat. Skulle inte kunna leva en minut utan honom, den kärlek, trygghet och stöttning jag får av honom är obeskrivlig.

Som ni kanske förstår älskar vi italiensk mat, vi lagar även mycket det hemma. Men Un Poco har en tryffel pasta som är omtalad och jag förstår varför, för er som älskar tryffel hamnar i himmelriket. Första bilden är friterad mozzarella i tomatsås, säger bara WOW.

A började med en Burrata “Caprese” som var riktigt god. Vi hade en mysig kväll som slutade i total matkoma och vi åkte hem direkt. Alla var helt slut så vi somnade tidigt kan jag lova. Nu ska vi som sagt se en film, äta godis och imorgon ska jag på min andra ”fitting” för min bröllopsklänning och sedan ska jag jobba av det sista framför datorn för denna vecka.

 

Kommentarer

  1. Lotta

    Hej Elin – och stort grattis till körkortet. Jag har en hårfråga som jag hoppas du kanske vill ta dig ann?

    Jag har fint, axellångt hår som är helt utan naturlig volym. När jag var liten hade jag riktigt tjockt (=mycket) hår men med åldern har det tunnats ut. Även om jag inte är direkt tunnhårig, så känns det så ibland. Jag är INTE en människa som tycker om att fixa med håret. Jag klipper mig två gånger om året, låter det alltid lufttorka och vill helst bara reda ut det, fluffa upp det lite med fingrarna och vara klar. Går i princip alltid med hästsvans eller keps.

    Jag skulle så gärna vilja göra något åt det och vara fin i håret jag med – frågan är bara vad? Jag har provat page, bob och lob men det ser alltid lite fel ut på mig. På ena sidan böjer det sig utåt, och på andra inåt – plus att det alltid ser jätteplatt ut. Jag har funderat lite på att klippa upp det till precis ovan axlarna och kanske göra någon slags modern permanent. Men samtidigt så känns det så osäkert och lite läskigt. Jag har forskat runt lite och det finns ju hur mycket olika sorters permanentar som helst idag (stor skillnad från 80-talets krusiga permanentar). Varm permanent, kall permanent, volym permanent, beach wave permanent osv. Dom få gånger någon har lockat mitt hår med locktång så ser det fint ut och det har hållit väldigt bra. Det är lockigt 36~48 timmar efter.

    Har du någon idé eller förslag som du tror skulle passa mig? Jag förstår att det gör det svårare utan att ha sett mig – men någon frisyr, klippning, behandling som skulle passa fint, axellångt hår som inte kräver locktänger, hårtork eller rundborste? (och tips på vad jag INTE ska göra med det)

    Det här blev hemskt mycket längre än jag hade tänkt mig och jag hade tänkt vänta tills ditt nästa hårinlägg – men som du säkert redan listat ut så är inte tålamod min starkaste egenskap…

    Tack och hej,

    – Lotta

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Hej Lotta 🙂
      Men tusen tack, så glad är jag. Jag förstår din frustation men mitt bästa tips är att du går till din frisör och får all den hjälp du behöver. Massor med lycka till. KRAM

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"