Business

HUR SER MINA SOCIALA MEDIER VANOR UT?

Hej vänner! 

Hoppas ni vaknat upp på ett strålade humör. Jag satt och tänkte igår på just bloggar, Youtube och Instagram – hur ser våra vanor ut? Hur mycket använder ni dessa tre sociala medier? Jag hör till det gamla gardet där jag tycker bloggar är roligast att följa. Jag försökte gå över mer till Youtube men jag tycker inte det är lika roligt att följa, det krävs så mycket mer för att få ihop en bra video på 10 minuter men med bloggen får du ett bra inlägg på 1,5 h jobb. Jag försöker alltid fylla mina sociala medier med det som jag själv tycker om att följa hos andra.

Tycker man om ljudbok brukar man föredra rörligt material och tycker man om att läsa en bok, antingen papper eller i paddan så brukar man föredra bloggar och skrift. Det är jätte olika såklart men ungefär så.

INSTAGRAM: 

Jag älskade IG i början, för 5 år sedan kanske – nu har det förändrats jättemycket. Jag kommenterar inte så mycket längre, följer inte så många eller är inte så hemskt aktiv där som det egentligen krävs för att få en stor följaskara. Jag har hellre mindre antal följare som tycker om att följa mig än hur många som helst som följer ”bara för att”. Jag tycker också det är den portal som skriker mest yta. Alla ska måla upp en rejäl fasad, influencer som t.ex bara köper mat för en bild men som sedan slängs mm. Dom som följer får inte ens upp dig i deras flöden längre och hela algoritmen får jag spader på. Då kan jag nästan bli tvärtemot istället: IG gör allt för att vi ska synas så lite som möjligt, om du inte gör som IG vill – betalar för dig.

Men jag tycker om Instagram för att det är enkelt. Du kan snabbt få upp en bild, du får följa människors story/liv direkt och med alla redigerings-appar, bra kamera i mobilen så kan du egentligen strunta i systemkamera helt. Instagram för mig är hat-kärlek, jag tar det inte på för stort allvar och man får helt enkelt se vad som händer i framtiden.

MINA 5 TOPP KONTON PÅ INSTAGRAM:

1. Johanna Nordström @johannanordstrm (Komiker) – Viker mig av skratt av hennes konto, vill bara vara hennes kompis!
2. TASTY @buzzfeedtasty (Mat) – Jag älskar att scrolla på konton som handlar om mat. Just Tasty har olika konton, typ hälsosam mat, flottig-cheddar-mums-farlig-mat konton och bakkonton osv. Jag älskar hur deras konton är uppbyggda och man får bra inspiration samt njutning att se vissa maträtter dom gör.
3. Huda Beauty (makeup) – Huda är en sanslöst vacker kvinna som byggt upp sitt eget smink-imperirum på 5 år. Förutom att följa hennes nyheter inom smink tipsar hon om så bra hacks och inspiration inom skönhet. Hon är dessutom rolig och bjuder på sig själv.
4. Jannike Ebbing @bisse_ (Inredning) – En till superhärlig skåning. Hon bloggar om inredning som vanliga människor kan köpa och inspireras av. Jag vill inte bara se en vas kosta 3000 kr eller en kopp för 2000 kr. Hon blandar dyrare och billiga köp tillsammans med DIY tips. Hon är dessutom nybliven mamma och delar med sig av sitt liv på ett genuint och personligt sätt.
5. Carolina Gynning @carolinagynning (ALL TIME GIRL-CRUSH) Jag har följt denna förbaskat härliga och snygga kvinna sedan BB tiden och jag har älskat varje år tillsammans med hennes sociala medier. Jag har träffat henne några gånger och hon är så skön, vacker och enormt trevlig. Hon kommer alltid vara min ”Number One” och jag ska tillägga att så hon är med sina barn är underbart att se.

BLOGGAR: 

Jag älskar fortfarande bloggar, jag tycker om att läsa och att se ordentliga inlägg från våra kära influensers. Min blogg har alltid varit störst i alla år, den växer för varje år som går – konstigt va?! Jag får nog 5-10 förfrågningar per vecka där följare/läsare uppmanar mig att sluta blogga och bara satsa på rörligt material (för att bloggar är ute). Men aldrig, bloggen är den jag tjänar mest pengar på och den som går bäst – har alltid gjort. Jag tror det också har och göra med att jag har en äldre målgrupp – min starkaste box är mellan 24-35 år ungefär.

Det finns en anledning till att folk fortfarande skriver dagböcker och att vi människor i urminnes tider har skrivit dagböcker. Bloggar är dagens variant av det och jag tror att vissa bloggar kommer hållas vid liv i många år till – det ska jag i alla fall se till att min gör.

MINA TOPP 3 BLOGGAR JAG LÄSER:

1. Bloggbevakning (klick) Skvallerblogg – Även om Camilla inte vill titulera sig som skvallerblogg så tycker jag den har blivit det. Jag tycker vissa inlägg är underhållande men vissa är ren mobbning. Jag tror hon har Sveriges största blogg och är superglad för hennes skull MEN det som skrämmer mig är att hon normaliserar att hacka på varandra. Alla hundratals personer som är inne där och kommenterar, elaka saker om influencers tycker det är helt okej just för att Camilla sätter ner metspöt och väntar på att fiskarna ska hugga. Hänger ni med?! Även om jag tycker den är hemsk emellanåt så kan jag ändå inte sluta gå in där varje dag, ett visst underhållningsvärde har bloggen.

2. Annica Englund (klick) Livsstil – Jag följer alla som jag har en relation till, såklart jag läser Annicas blogg – varje dag. Hon blandar allt, skönhet, träning, mat, livet – you know. Hon är dom få som fortfarande uppdaterar sin blogg 3-4 gånger om dagen med varierande inlägg – grym är hon.

3. Andrea Hedenstedt (klick) Livsstil – Samma som med Annica, klart jag kollar in Andrea’s blogg varje dag. Hon är något yngre än mig så jag får en smula ungdom i mig när jag läser hennes blogg – haha. Lekfull, stilren och välgjort blogg.

4. Petra Tungården (klick) Livstil – Kan bara säga en sak, SÅ MYCKET AV ALLT – på samma gång – gånger 10. Underhållande deluxe!!!

Jag följer såklart Jannikes blogg också, som jag tipsade om IG ovan. Det slog mig när jag skulle göra en topp fem även här så är det bara 3-4 bloggar jag läser regelbundet. Sedan klickar jag mig runt här och där som man gör men jag blev lite paff. Jag läste Hanna & Bianca förut men jag kom på för ett tag sedan att jag mår dåligt att t.ex läsa Hannas blogg. Det är SÅÅÅÅ mycket yta, föräldrar som gör allt åt henne och dyra middagar VARJE DAG…… hade jag som 23-24 åring följt henne så hade jag mått dåligt. Nej, dom unga ”nya” influenserna är annorlunda.

YOUTUBE: 

Den tråkigaste delen, jag kollar endast på Therese Lindgren, läser också hennes blogg såklart. Jag kan även kika in på Amir ibland, han har ändå varit med lika länge som mig. När jag själv vloggar och lägger upp videos så tycker jag det är jätteroligt men att sitta och kolla på vad alla andra gör om dagarna tråkar ut mig för mycket. Då är det roligare att sitta och läsa ett bra blogg-inlägg där någon tipsar om något bra. Men annars tycker jag om sminkvideos från Nikki Tutorials eller Nicole Guerriero, riktiga YT-proffs ❤

Jag tycker har har en sund relation med mina sociala medier. Jag delar med mig av livet men inte för mycket, jag visar mig utåt på ett så genuint sätt jag kan. För mig är det viktigt att aldrig tappa mig själv, jag har under alla år inom sociala medier sagt att ALDRIG förändra mig själv för sociala medier. Jag tycker jag har lyckats rätt bra med det, det känns så i alla fall.

Ni får gärna lista dom ni följer, vore så roligt att höra ❤

Kommentarer

 1. C

  Följer också Annica och din blogg. Tycker bloggar är SÅ mycket roligare än youtube men är också 33 år så kanske har med saken att göra. På youtube vill jag ofta bara spola fram och blir uttråkad oavsett hur mycket som händer i videon är det bara inte min grej. Jag älskar din blogg och dina tips 🙂

 2. Frida

  Håller med dig angående Hannas blogg. KRÄKS på hur mycket yta det är där och precis som du säger – omedvetet mår man dåligt av att klicka sig in där. Varför har inte jag det så? Varför har inte jag sånt svall? Hur kan hon se perfekt ut varje dag? Och så är snurran igång…

 3. Sofi

  Jag följer ungefär samma som du gör men har helt slutat lösa Petras blogg då jag jag tycker det är alldeles för många sponsrade inlägg och jag som läsare känner att det för mig inte känns genuint med så många samarbete. Jag har tröttnat på det 🙁

 4. Victoria

  Jag håller verkligen med dig angående unga influensers.Det är så ytligt och börjar kännas ogenuint. De köper de dyraste väskorna, har hur mycket kläder som helst, äter dyra middagar, åker på lyxiga resor osv De förmedlar en sån sjuk världsbild till ”vanliga” unga tjejer tyvärr. Jag börjar trötta lite på dessa influensers

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"