HairHårguider

SÅ STYLAR DU HÅRET RAKT

Hej vänner! 

Jag fick en del förfrågningar om mitt ”nya, raka hår” och om jag kunde visa hur jag gjorde. Som med allt funkar det inte att bara låta håret vara, även om man vill ha lockigt eller rakt hår krävs det jobb bakom. Jag tycker nästan det är jobbigare att göra håret rakt än att locka håret. När jag ska ha lockigt fönar jag håret upp och ner tills det är torrt, sedan delar jag upp håret i sektioner och går på med locktången. Jag brukar volymföna luggen rak men annars är det så jag gör.

Men när håret ska vara rakt vill jag ändå ha ett fall på håret och att topparna ska vara formade, även om formen försvinner rätt snabbt men det blir en annan sak tycker jag. Men produkter är nyckeln till mycket:

LEAVE IN (länk)VOLYM MOUSSE (länk)SPRAY WAX (länk)FÖN (länk)VARMLUFTSBORSTE (länk)

Eftersom jag visste att jag skulle volymföna håret rakt efter dusch så valde jag att applicera leave-in, denna från Joico är min favorit just nu. Sedan sprayar jag i den sjukaste mousse-sprayen i hårbotten och masserar ut mot längderna. Jag visade er denna på Ig-story för några månader sedan men sedan glömt bort att nämna den här. För er med tunt/fint hår – SPRAYA I DENNA. Är ni som mig, normalt/tjockt hår eller för tjocka hår som bara hänger – den fungerar lika bra om inte bättre.

Sedan har jag börjat använda Oribe’s nya spray-wax, jag har inte bestämt mig om det är en hit. Jag jämför bara med Redken’s (klick) *REA nu 169 kr och denna från Oribe är lite för ”waxig” och blöt om ni förstår. Jag tycker om den när jag ska ha platt hår men om jag ska locka håret då väljer jag hellre lättare finish-produkter så som denna (klick) & denna (klick).

SÅHÄR GÖR JAG:

1. Applicera leave-in, spray mousse och kanske lite olja i topparna
2. Föna håret tills det är 80-90% torrt, jag avhänder en fön från Dyson (här)
3. Dela upp håret i små delar
4. Volymföna håret del för del men en varmluftsborste (HÄR-klick)
5. Går igenom hela håret med varmluftsborsten och sedan plattar jag luggdelen lite grann med en plattång (den kan bli för fluffig annars)
6. 
Avslutar med att borsta igenom håret och applicera spraywax

Hoppas ni fick lite tips ❤ Om ni har missat min video där jag visar helt hur jag volymfönar håret så finner ni den HÄR (klick).

Kommentarer

 1. Sabina

  Alltså så snyggt!! 😍
  Har försökt maila dig utan framgång ang klipptid (är gammal kund). Har du ny mail för det? Därför jag kanske inte har fått svar. Kram ❤

 2. Jennie

  Tack för tips! Har tunt hår så är nyfiken på vilken produkt du tipsar om för tunt hår men länken fungerar inte 😢

 3. Amanda

  Jag måste bara säga att jag älskar dina tips! Köper typ allt du tipsar om haha! Fönborsten är en riktig favorit och även joico leave in 😃

 4. Sophie

  Jättefint! 💫 kan du inte ge lite tips på vilka produkter man kan ha till sitt tejphår / hairtalk? Min frisör säger att ALLA min produkter måste vara sulfat och parabenfria, men jag har kört på schampo & balsam nu som är fritt från dessa men inpackning/serum och sånt är inte fritt från det… Måste det verkligen vara det? 😬 tack för en fantastisk blogg och ha en toppendag 💕

 5. Matilda

  Hej! Jag brukar alltid föna mitt hår då jag tycker mitt hår blir snyggare och älskar känslan. Undrar vad du föredrar om du tycker varmluftsborste eller vanlig hårfön ger bäst resultat? Sen undrar jag om varmluftsborste går att använda i torrt hår? Vill gärna kunna få samma styling på håret även fast håret inte är nyduschat.

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Håller med helt 🙂 Fönar jag mig själv föredrar jag varmluftsborsten och använder den hela tiden i torrt hår också – speciellt på morgonen. Men fönar jag kunder kör jag alltid fön och rundborste 🙂 Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"