HairLockigt hår

FÖRE – EFTER / LOCKIGT HÅR

Men god morgon finisar! 

Jag jobbar på salongen, AC:n står på 18 grader och jag älskar att vara på här. Jag känner själv att jag går in i sluttampen nu inför bröllopet och det är mindre än två månader kvar, jag kan inte förstå det. Men det ska vi inte prata om nu utan vi ska prata om detta burriga hår som jag fick förvandla om. Detta är en nykund (utav dom utvalda från hösten). Hon kommer in med ett stort, lockigt hår (självfall) och med en hel del gammal färg i sig. Hon ville ljusa upp hela håret, klippa om frisyren och få en ny ton på hela håret.

Detta är inte enkelt, jag kände själv att jag fick gå på feeling och lita på att jag har rätt. Hela håret var ojämt färgat, underhåret var knappt färgat – eller halva håret var knappt färgat. Det ni ser på bilden är några delar uppljusade bara, well – ni vet vad jag tycker om fuskslingningar. Jag går inte in på det igen men det lurar kunden för man tror att man är ljusare än vad man är och när då jag kommer och ska färga HELA håret så blir det en chock – haha.

Jag valde att lägga en mörk bottenfärg, likt hennes egna. Målade upp HELA håret, ville få bort så mycket gammal mörk färg jag bara kunde för att lämna så lite bottenfärg som möjligt. Jag tycker att det är bättre att få en så ren grund som möjligt för att kanske nästa gång gå in med fler olika nyanser. Jag hade kanske velat lägga in en mörkblond nyans emellan det ljusa men kunden ville bli helt ljus så hon fick bestämma – gav henne båda alternativen.

Vi ville ha en gyllende ton så jag mixtrade till en guld/mocka ton som skulle passa den kalla bottenfärgen perfekt. Jag klippte igenom hela håret, lät topparna vara mer avklippta och klippte upp håret så det skulle passa hennes hår. Lät dom långa längderna vara kvar för att när hennes självfall kommer på plats kommer dom ändå kännas kortare.

Denna slide tycker jag ni ska kika in. Nu valde jag att föna ut och locka med tång men har man lockigt hår så tycker jag inte man ska använda för utslätande produkter för att det resulterar oftast till att det blir för fett och oljigt. Kör på produkter som är lämpliga för självlockigt hår.

1. Moroccanoil kom ut med en ny serie för lockigt hår, jag tycker verkligen ni ska kika in dom (HÄR-klick). Men jag valde att ta med en spray som har en lättviktig formel, bekämpar omedelbart friss och ger liv till lockar som behöver en boost. Hur ni använder den och mer info (HÄR-klick).

2. Jag älskar hårinpackningen från Davines (HÄR-klick) samt leave-in krämen (HÄR-klick)

3. EN VIKTIG SAK, ni som har lockigt hår: Använd aldrig vanlig gas-spray vid fixering eller om ni vill få ner småhår – använd waxspray *REA (HÄR-klick)

Kommentarer

  1. Sara

    Åh tack Elin för att du påminde mig, jag har redan den vaxsprayen wax blast, eftersom du tipsat om den förut 😀 Jag använder pureology hydrate som du tipsade om för ett tag sen. Jag sökte efter ”kylande” ifall du hade skrivit något om det, för att min hårbotten kliar några dagar efter tvätt (jag har väldigt tjockt hår så det blir rätt varmt särskilt nu på sommaren haha) och så hade du skrivit om pureology som lät som exakt det jag letade efter?! Och alltså balsamet är sååå himla skönt. Så tack för att du har tipsat om massa produkter som blivit några av mina favoriter! <3 Grattis förresten till körkortet och allt bra som händer i ditt liv, du är så cool! Kram Sara

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"