Business

att fokusera på det man brinner för

God kväller mina fina! 

Hur mår ni idag? Vet ni, jag får oftast kommentarer likt ”Gör du inget annat än långa blonda hår? ””Trist att se samma typ av hår hela tiden”. Jag svarar på dessa kommentarer lite titt som tätt men jag har en tanke med allt jag gör. Dom som läst min blogg länge fattar hela grejen med mitt jobb men nya läsare kan jag förstå att man kanske undrar. Det är verkligen inget fel att fråga mig men det sätter igång en tanke hos mig.

Jag valde att bli egen företagare och hyra stol av den anledningen att jag vill jobba som jag vill, jag vill ha dom kunderna som jag vill och göra dom jobben jag vill. Jag hade krigat med allt från att klippa bebisar till att permanenta pensionärer och jag visste att om jag fortsätter såhär kommer jag tröttna om några år. Det är inte många frisörer som håller länge, att man tröttnar på stressen och att vara alla andra till lags. Jag ville inte ha det så, jag ville att kunderna ska gå till mig för att jag gör en viss typ av hår.

 • Det är precis samma som att jag anlitade Karlssons Golv för att bland annat bygga mina bokhyllor, dom gör GRYMMA bokhyllor – jag valde dom som har det där lilla extra för det jag just ville ha. 

Jag vet att jag sticker ut, vissa stör sig på mig och vissa tycker jag är grym som gör min grej. Jag har alltid sagt: Du får det du lägger upp. Om jag skulle börja lägga ut bara korta, svarta hår så skulle dom med korta och svarta hår endast höra av sig till mig för att dom ser att jag är grym på det. Jag har en tanke med allt jag gör, det har jag alltid haft. Jag ser mig själv inte bara som en frisör, mitt arbete är helt strategiskt valt. Jag känner mig själv, jag skulle ruttna om jag inte skulle tycka mitt jobb är roligt. Jag gör ingenting jag inte tycker är roligt, jag älskar att utveckla mig själv och bli ännu bättre på det jag själv redan är bra på. Jag vill ha en tjänst/produkt som vissa människor värderar och tycker om. En tjänst/produkt som man är villig att betala för och genuint tycker om. Annars skulle jag se tiden jag lägger på jobb vara helt meningslöst.

Jag gör korta, långa, mörka och ljusa hår – jag träffar helt olika människor var 3:e timme och varje person har sina egna förutsättningar. För mig är alla hår som vissa tycker ”Ser lika dana ut” – helt olika för mig. Jag lägger färg på olika sätt, klipper på olika sätt och stylar på olika sätt – men för er kanske det ser samma lika ut. Varför? Jag har min ”stil” och jag vill att om ser ni en bild på ett hår i Instagram-flödet så ska man direkt se ”VAFAN – ELIN HAR JU GJORT DET DÄR”.

 • Jag blir till och med glad när folk dm:ar mig och säger åt mig att någon tagit min blid och lagt upp – man ser att det är ett ”Elin hår”. 

Jag tar mitt jobb på ett enormt stort allvar, det handlar inte bara om att färg hår och locka håret med en ghd locktång. Jag vill inspirera andra frisörer att se en annan väg att jobba på, en egen väg. För jag tänker: Alla frisörer är olika, vi jobbar på helt olika sätt – varför ska då alla jobba på exakt samma sätt?! Jag valde min väg, jag visar det jag vill och tar emot dom kunder jag vill. Varför ska det vara tråkigt? Kunderna kommer bli mer kräsna och hela vårat samhälle börjar bli mer personligt och mer special-inriktat för olika saker. Öppna våra sinnen vänner, jag älskar personer som går sin egna väg och på ren svenska: Skiter fullständigt i vad folk tycker ❤️

en tanke: Varför kommenterar man inte ett ”Barber Shop” konto att det är lite trist att bara se skägg och herrkunder? …

Kommentarer

 1. Katarina

  Du gör ett fantastiskt jobb men jag är beredd på att hålla med om kommentaren till inlägget. Dina kunder/ jobb blir det samma för ett otränat öga. Långt och tjock hår. Lagom slitet med lagom mycket färg innan…blir till ett fantastiskt resultat! Var är tunt, slitet, kort, sönder färgat m.m. Hår som behöver räddas… Det finns faktiskt inte. De hår du nämner/ visar som skandinaviskt tunna/fina är i min värld drömhår jag ALDRIG kommer att få! Dina kunskap och färdighet kan inget ta ifrån dig, inte heller ditt val av jobb/ hår/ kunder. Det blir fint men det ÄR ensidigt!

  1. Elin Johansson

   Hej 🙂
   Dom som varit med LÄNGE vet att många av alla dessa hår jag har nu började gå hos mig för 4-5 år sedan och hade just då sönderslitet, blekt och tunna hår. Man kan inte ”rädda” ett hår över en natt, det tar tid och krävs mycket utav frisören men också av kunden. Eftersom jag inte tar emot nya kunder så blir det att dom som kommer nu är befintliga för längesedan 🙂 Som jag skriver i inlägget också, ni tycker det är ensidigt men jag tycker det är natt och dag för varje gång 😉 Kram Elin

 2. Annika

  Men alltså, vad är det för en fråga? Det är ju inte du som bestämmer vad kunden ska ha för hårfärg och om många som går hos dig föredrar blont hår så, ja…go figure! 🙂

 3. Emma

  Jag älskar ditt signum. Du gör håret levande med en edge. Har själv saknat den där lilla edgen i form o färg. Även om ja älskar ett naturligt hår, vill ja att mitt hår ska kännas personligt o intressant på samma gång. Du fångar det. Skulle va grymt om du höll enstaka föreläsningar för andra frisörer på mässor etc, vem vet kanske för din egna visning längre fram o visar dom hur de ska va💜

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"