Före och efterHårfärg

HÖSTENS GYLLENE TONER – beige blond hemma eller hos frisören?

God morgon! 

Har ni vaknat på rätt sida idag? Jag är uppe med tuppen, ska riva av en fullspäckad dag på salongen. Igår hade jag en speciellt bra dag, jag hade tre helt underbara kunder (alla mina kunder är underbara) men kombinationen av dessa tre gjorde hela min dag – från morgon till kväll. Jag märker verkligen att hösten är på ingång och kunderna kommer in med gula, solblekta hår och vill få någonting som passar den nyinköpta tjocktröjan. Alla mina kunder idag var blondiner och två av tre dämpade jag ner till en mer passande beige/blond nyans.

Här ovan ser ni en variant på babylights. Förra gången hon var hos mig hade hon helt ofärgat hår, aldrig färgat håret någonsin. Då målade jag hela håret men byggde på hennes egna färg så hon fick en balayage på hennes egna botten. Den här gången var hon sugen på att smått slinga bort hennes egna utväxt och jag gav förslaget att göra små, tunna – minislingor i hela håret och tona ner botten samt längderna.

TIPS: 
1. När man gör baby-lights har du fortfarande skuggningen kvar av din bottenfärg vilket gör att det upplevs naturligare. Man kan skugga botten med en toning i schamponeringen så slingorna känns mer ”blendad” in i bottenfärgen. Sedan en annan toning i längderna, två olika blandningar.

2. Jag väljer alltid natur och guld som bas när jag gör solblekta blondiner. Man ska inte vara rädd för varma pigment, dom gör alltid håret glansigare och känslan mer levande. Jag kan välja mellan mocka, pearl och ask – beroende på hur djup tonen ska vara. När ni vill ha en varmare blond ton, använda guld och natur färger med en touch av ask. Men frisören får bedöma blandningen utifrån utgångsläget, såklart. Men så ni har lite koll bara!

3. Ibland tycker jag om att blanda i mörkblonda, breda partier tillsammans med dom tunna slingorna för att få mer dimension – det gäller på alla typer av hår. När man vill förändra så ska man tänka färg, in med färg i håret.

Här är min sista kund, finaste människan här alltså – blir så enormt glad att ha henne i stolen. Jag har inte sett henne på 1,5 år och när hon kom idag så blev jag så glad. Dels för att hon har haft det tufft för några år sedan och tappat enormt mycket hår. Hennes överhår hade gått av helt, hon hade en typisk 80-tals hockeyfrilla för 2 år sedan ungefär. Jag letade hela kvällen igår på förebilden vi tog 2016 men jag hittar den ingenstans… jag fortsätter leta och lägger in den här om jag hittar den.

Nu, igår – kommer hon med värsta håret. Hon har varit en fena på att ta hand om håret, hon har klippt det regelbundet och verkligen tagit sig tid att använda bra produkter och ge kärlek till kropp och knopp. Jag kunde göra om hela hennes hårfärg, klippa ihop hela håret och tadaaaaaaaa – HUR fint blev det inte?! Jag var så exalterad att börja färga hennes hår så jag glömde helt bort att ta en före-bild.

Om ni sitter hemma nu och funderar: Kan jag testa detta hemma? Well, yes – dock på helt egen risk. Men om ni är väldigt blonda, solblekta och hårfärgen sjunger på sista versen så har jag ett tips. 

1. In i duschen, schamponera håret som vanligt – 2ggr på raken.
2. Gå ur duschen och handdukstorka håret
3. Blanda 2/3 SAND & 1/3 PEARL i handen – eller från Revlon (vilket som).
4. Smek på inpackningen och du kan ta hjälp av en bred kam (tips) så fördelas allt mycket lättare.
5. Vira in håret i en klämma och sedan går du och gör något annat.
6. Tricket är att låta produkten sitta i länge, vissa har den upp till en timme. Sedan sker detta på egen risk eftersom alla har olika hårfärger men ju längre du sitter, desto mer resultat. Jag skulle börja med 10-15 minuter. Tycker du det ser skralt ut så sitt längre annars sköljer du ur.
7. Skölj ur inpackningen och avsluta med balsam.
8. KLART, ett perfekt tips om man vill testa för ett litet tag. Men ska poängteras att det går inte att jämföra om man låter en frisör fixa höstfrillan.

 

Kommentarer

  1. Mia

    Hej! Vilken härlig blogg du har, hittade den precis när jag började googla runt om blonda nyanser. Jag har en mörk utväxt och ganska många olika nyanse av blont i resten av håret, om jag skulle önska att se ut som sista tjejen, vilken bottenfärg bör jag ha då?

  2. Essa

    Hej! Jag har ofärgat ljusbrunt hår med en hel del naturliga skiftningar i. Har färgbomber som Maria Nila eller Revelon någon effekt på hår som mitt? Färgmässigt alltså. Förr när jag gick hos frisör och färgade/slingade mitt hår så använde jag Maria Nilas i färgen Sand och jag gillade verkligen känslan i håret efter. Eller finns det någon annan produkt med lite lätt toning i som jag kan använda på vintern när håret känns lite tråkig?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"