BlondFöre och efterHårfärg

ÅRETS STÖRSTA FÖRÄNDRING – från orange hår till beige blond

Hej mina fina! 

Det är mycket hår på bloggen denna vecka, jag kör in i kaklet på salongen så jag gör ingenting annat om dagarna än att färga hår. Jag går upp 7.30, går hemifrån 09.00. Första kund kl 10.00 och sedan är det non stop till 19.00-19.30. Jag är hemma kring 20.00 och då äter vi, sitter lite vid datorn, kollar på 22.00 nyheterna och sedan rycker det i ögonlocken. Så ser det ut, dag efter dag denna vecka – därför det mest blir hår denna vecka.

Men hur som, igår la jag ut den kanske finaste make-overn jag har gjort detta år. Kanske har glömt någon annan också men det var riktigt roligt att göra detta hår. Denna kund har jag inte sett hos mig sedan 2015 för hon flyttat för att studera. Nu är hon tillbaka och jag visste att jag kommer få göra en makeover, jag avsatte fyra timmar och blev klar på 3.5h.

Hon hade en egen ljusare utväxt på ca 15 cm, ett mörkare färgat mellanparti och resten såg ut som orange hö (som min kund uttryckte det) – haha tyckte det var rätt roligt sagt. Jag fick bestämma helt och vi var överens med en mörkare bottenfärg, jag varvade mörkare delar med ljusa. Jag slingade tunt på vissa partier och målade mest. Jag tonade/blendade in allt i min signatur mocka/beige ton, är frälst. Jag ville att hon skulle upplevas mörkare men ändå ljus, hänger ni med.

EFTER!

Hur fint blev det inte? Allt klaffade, all färg tog som jag ville, alla toner föll sig så bra tillsammans och eftersom jag fick klippa hur mycket jag ville så underlättade det färgningen. Jag tog ca 15cm på längden, klippte upp hela håret, formade om hela formen, klippte fram hela ansiktet och slutligen ett kortare framparti. Jag volymfönade hela håret med rundborstar och lockade vissa delar med en 32 mm locktång.

FÖRE & EFTER

Det kom fram en helt ny tjej och det var så roligt att ha henne i stolen igen. Jag fick en superfin bröllopspresent av henne och jag hoppas hon kommer briljera i sin nya look. Jag är helt besatt i den beigeblonda nyansen, jag älskar den helt enkelt. Den gör huden varm och glowig, den ramar in alla egna färger så som bryn, ögon och hudton. Jag har också börjat göra underhåret lite mörkare för att få dom ljusare delarna att poppa ännu mer, gillar’t.

NÖJD – NÖJD – NÖJD

Kommentarer

  1. Victoria

    Hej!
    Jag har en fråga. Kan det bli så att hårets struktur förändras efter att man har färgat håret?
    Mitt hår är långt och lockigt men typiskt skandinaviskt med tunna fina strån. Jag har varit ganska försiktig med att färga håret för att jag inte vill att det ska slita på lockarna. Men nu för nån vecka sen, bestämde jag mig för att gå till en ny frisör för att ljusa upp både utväxten och längderna. Jag hade bokat in 3 timmar, men när jag väl kom dit så blev hen jättestressad och menade på att det skulle vi knappt hinna.

    Ifall, så tuperade hen håret för att göra slingorna och sedan fick jag sitta en stund under värme.
    Hen var inte heller särskilt försiktig när hen skulle borsta ut mitt hår eller när hen fönade det.
    Mitt hår har blivit jättekonstigt, dels när jag tvättar med schampoo så blir det strävt och ”tovigt” även fast det är urborstat innan, sen försvinner mina lockar dagarna efter jag tvättat det.( De brukar alltid bli finare efter andra dagen) Jag får verkligen panik och blir så ledsen!

    Kan det va så att strukturen nu är förstörd? Är det nån som har varit med om nått liknande?

  2. Linda

    Hej,
    jag måste fråga…är det ok att frisören säger att ”gå hem och tvätta håret ett par gånger och se om du är nöjd efter det” när man spenderat över 3 h i frisörstolen? Har jag en dålig frisör som inte lyckas ge mig det resultat vi diskuterat (och kommit överrens om). Jag vill ju se smashing ut när jag lämnar salongen, inte hoppas på att en färg framkommer magiskt när jag tvättat håret hemma ett par gånger…

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"